Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Vakara Ziņas

VAKARA ZIŅAS. Kā piepelnās kultūras ministrs Puntulis

© Oksana Džadana/F64 Photo Agency

Līdztekus Kultūras ministrijas vadīšanai kultūras ministrs Nauris Puntulis turpina koncertēt. Viņa honorāri par uzstāšanos pērn variēja no 132 eiro līdz 1167 eiro.

Nauris Puntulis koncertos uzstājās, arī būdams Rīgas domes deputāts. Salīdzinot pērnā gada honorāros izmaksātās summas ar iepriekšējo gados honorāros nopelnīto, var redzēt, ka kultūras ministra amats nav paaugstinājis honorāru lielumu.

2018. gadā Puntulim izmaksātā honorāra lielums svārstījās no 177 līdz 1444 eiro, liecina Valsts ieņēmuma dienesta publicētā politiķa amatpersonas deklarācija.

Puntulis iemantojis tautas mīlestību un vēlmi viņā klausīties. Pērn ar koncertprogrammu «Brigadieris» viņš uzstājās Kuldīgā, savukārt kopā ar ilggadējiem kolēģiem Guntaru Ruņģi un Miervaldi Jenču viņš koncertēja Kalnmuižas pilī Kandavas novadā, Priekuļu kultūras namā un vēl vairākās citās koncertvietās. Plašāku koncertēšanu pēdējos gados gan ierobežo amata pienākumi - viņš vairākus sasaukumus ir bijis Rīgas domes deputāts, bet kopš pagājušā gada vidus - kultūras ministrs.

Pilnu rakstu lasi jaunākajā "Vakara Ziņas" numurā vai www.vz.lv