Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Vakara Ziņas

VAKARA ZIŅAS. Gundars Āboliņš savā dzimšanas dienā uzdāvina klavieres

© Facebook

Izcilais latviešu aktieris Gundars Āboliņš šogad 7. janvārī svinēja savu 60. dzimšanas dienu. Kā intervijā Andrejam Volmāram LTV raidījumā «Panorāma» pirms četriem mēnešiem teica gaviļnieks, viņš nevēlējās saņemt nedz zosis, nedz sivēnus, nedz dāvanu kartes vai citas vērtīgas dāvanas, bet gan tika lūdzis sveicējiem ziedot naudu klavieru iegādei aktiera dzimtajai skolai.

Āboliņš sociālajā tīklā «Facebook» ar lepnumu vēstīja: «Pirms gandrīz 4 mēnešiem man bija apaļa dzimšanas diena! Dāvanā es saņēmu draugu un kolēģu atbalstu iecerei dāvināt savai skolai [Rīgas 6. vidusskolai, kur Āboliņš uzsāka mācības 1967. gadā] tās 100. dzimšanas dienā klavieres! Iecere ir piepildījusies! Patiešām labs instruments! PALDIES visiem un ikvienam, kas palīdzēja!»

Kā noskaidroja »Vakara Ziņas«, portālā SS.com «Nordisk Panel» markas lietots instruments maksā 950 eiro, savukārt pilnīgi jauns maksā vairāk nekā 5000 eiro. Netiek gan atklāts, cik naudas ticis izdots par dāvanu skolai.

Šo aktiera ļoti skaisto un cēlo žestu atzinīgi novērtējuši mākslinieka draugi un paziņas. Piemēram, pazīstamā rakstniece un publiciste Marina Kosteņecka raksta: «Paldies par Sirds Gaismu, Gundar! Mums visiem tik loti vajadzīgas pozitīvas ziņas tieši tagad!», savukārt aktiera kādreizējā kolēģe Lelde Vikmane, kura jau vairākus gadus dzīvo Francijā, piebildusi: «Izcila dāvana, mīļo Jēpīt! Dots devējam atdodas.»

Interesanti, ka savulaik kādā intervijā pirms apaļās jubilejas aktieris atzinis, ka ļoti gribējis iemācīties spēlēt klavieres, taču nu izskatoties, ka to viņš savā dzīvē laikam nepaspēs.