Otrdiena, 16.aprīlis

redeem Alfs, Bernadeta, Mintauts

arrow_right_alt Vakara Ziņas

VAKARA ZIŅAS. Paukštello ar pensiju nomaksā dzīvokli, un paliek mazliet arī pārtikai

© Ģirts Ozoliņš/F64 Photo Agency

Tautā iemīļotais skatuves mākslinieks Jānis Paukštello sarunā ar «Vakara Ziņām» atklāj, ka šo laiku uztver kā svētīgu pārdomām un pavada to kopā ar ģimeni. Visvairāk viņu uztrauc ģimenes labsajūta un veselība.

«Šajā laikā man ir tāpat kā citiem. Visa ģimene ir beidzot kopā. Mēs sēžam mājās, un viss ir kārtībā. Mazliet izkustamies no pilsētas dzīvokļa, aizbraucam uz laukiem pēc avota ūdens un uz veikalu pēc pārtikas. Laiks ir ļoti labs, bet galvenais nesaķert to draņķi (koronavīrusu). Šis ir tāds labs pārdomu laiks. Manā ģimenē neviens nestreso. Kas tad man? Man jau 70 gadi būs, par ko gan satraukties. Tikai par savējiem, par sievu Elīnu un bērniem. Man viss ir kārtībā, jo saņemu pensiju. Citiem, kas nodarbojas ar koncertiem, ir grūtāk. Es varu nomaksāt ar savu pensiju dzīvokli, un bišķi paliek pāri arī pārtikai. Ir tā, kā Raimonds Pauls teica: «Grūti jau būs. Koncertu nebūs.»

Man ar teātri nav vairs nekāda sakara un nevelk arī. Profesionālajā dzīvē man ir viss bijis kārtībā. Nav ko pārdzīvot. Pateicos Dievam, ka man ir bijis tik veiksmīgs aktiera profesionālais mūžs. Ja kas slikts ir gadījies, tad tikai paša dēļ, ne jau citu vainas pēc,» savu šā brīža ikdienu ieskicē aktieris Jānis Paukštello.