VAKARA ZIŅAS. Žagars: Atlaidīsim četrus aktierus

© Oksana Džadana/F64 Photo Agency

Jau iepriekš medijos izskanēja, ka, ņemot vērā esošo krīzes situāciju, ir iespējama štata vietu samazināšana Dailes teātrī. Nu arī publiski pavēstīts, ka atlaisti četri Dailes teātra aktieri – Aija Dzērve, Mārtiņš Počs, Sarmīte Rubule un Kaspars Zāle. Žurnāls »Vakara Ziņas« sazinājās ar Dailes teātra direktoru Juri Žagaru, kurš ieviesa skaidrību, kāda ir situācija teātrī.

«Teātra vadība veic dažas personālsastāva korekcijas, no kurām daļa bija plānotas jau agrāk, bet daļu aktualizē šā brīža situācija. Plānots pārtraukt darba attiecības ar 4 no 40 Dailes teātra aktieriem. Pašlaik darba attiecības vēl nav pārtrauktas, esam vienošanās procesā. Pieņemot lēmumu, tika izvērtēta aktieru noslodze pēdējās trīs sezonās un plānotā noslodze nākamajā pusgadā. Vismazāk noslogotiem aktieriem tiek piedāvāts vienoties par darba attiecību pārtraukšanu vai, ja neizdotos vienoties, šīs dažas štata vietas tiktu likvidētas. Kolektīvās atlaišanas process Dailes teātrī netiek plānots.

Lielākā daļa teātra darbinieku atrodas dīkstāvē, taču daļa arī strādā, padarot tos darbus, kam ikdienā īsti neatliek laika.

Šobrīd attālināti notiek darbs pie diviem iestudējumiem - «Jūsmotāji» un «Blokmājas Dons Kihots».

Daudzsēriju tiešsaistes izrādes pirmās divas sērijas interneta vidē - Dailes teātra mājaslapas sadaļā «Jūsmotāji» un interneta platformā «YouTube» - ir skatāmas kopš 17. aprīļa. Nākamās sērijas tiks publicētas pa vienai katru piektdienu pulksten 19.00. Režisora Viestura Kairiša veidotajā tiešsaistes izrādē piedalās Dainis Grūbe, Ilze Ķuzule-Skrastiņa, Ieva Segliņa, Kaspars Dumburs, Ģirts Ķesteris, Mārtiņš Upenieks un Vita Vārpiņa.

Režisors Gundars Silakaktiņš kopā ar aktieriem Daini Grūbi un Lauri Subatnieku tiekas mēģinājumos interneta vidē Artūra Dīča mūsdienu traģēdijas «Blokmājas Dons Kihots» iestudējumam. Iestudējumu paredzēts izrādīt Dailes teātra kamerzālē, bet pirmizrādes datums pašreiz vēl nav zināms,» ‒ tā Dailes teātra direktors Juris Žagars.

Svarīgākais