VAKARA ZIŅAS. Žurnālists Ēriks Palkavnieks piedāvā nakšņot kupolveida teltī

Kupolveidīgā telts ar visām ērtībām ir jauna un oriģināla atpūtas vieta Latvijā. Kārtīgi izplānojot biznesa nianses, arī šajā laikā var uzsākt savu privāto biznesu, nevis nolaist rokas. © Ērika Palkavnieka personiskais arhīvs

TV3 raidījuma «Bez tabu» žurnālists Ēriks Palkavnieks martā atvēra savu atpūtas vietu – glempingu «DiDille», kas atrodas Vidzemes augstienē. Neparastā un oriģinālā atpūtas vieta – kupolveidīgā telts, kas aprīkota ar visām nepieciešamajām ērtībām – ātri vien iekaroja cilvēku simpātijas.  

«Atvēru šo atpūtas vietu tieši pirms nedēļas. No idejas līdz pirmās mājiņas realizācijai ir pagājuši aptuveni divi gadi. Godīgi sakot, biju pārsteigts par tik lielu piekrišanu. Aprīlis un maijs jau ir pilnībā rezervēts. Skatījos, ka jūnijā ir palikuši brīvi aptuveni trīs, bet jūlijā pieci datumi. Oktobris, novembris un decembris pagaidām ir brīvi. Biju domājis, ka man ies smagāk ar rezervāciju piepildīšanu, bet cilvēkiem tik tiešām laikam patīk. Tas ir kaut kas jauns. Latvijā nekas tāds nav bijis. Principā arī Baltijā nekā tāda nav. Kad sāku šo projektu realizēt, meklēju un skatījos, kas ir interesants pasaulē un nav vēl pie mums. Šāda veida kupolveidīgo telšu, kurās var palikt pa nakti, nav ne Latvijā, ne Lietuvā, ne Igaunijā. Tuvākā bija Somijā.

Cilvēkiem patīk jaunas, iepriekš neredzētas un interesantas lietas. Un gribas aizbraukt prom no ierastās vides un izrauties. Acīmredzot šis ir viens no variantiem, kā to var izdarīt. Es arī pats ik pa laikam ceļoju. Man patīk apmesties interesantās vietās. Jau kādu laiku bija doma un vēlme kaut ko interesantu uztaisīt arī Latvijā, kur cilvēki varētu aizbraukt. Kad beidzot sakrita iespējas un mazliet parādījās brīvs laiks, ķēros klāt. Negribējās veidot standarta guļbūves, kas Latvijā ir ejošas. Vēlējos atrast kaut ko unikālu, kas vēl nav bijis. Uzgāju šāda veida naktsmītnes citās valstīs, un, spriežot pēc atsauksmēm, cilvēkiem ļoti patika tajās atrasties un nakšņot. Pašam arī, ieraugot kupolveidīgu telti, bija skaidrs, ka tā ir laba lieta, un atlika vien ķerties pie realizācijas.

Man bija svarīgi, lai cilvēki var atpūsties dabā, pie viena izbaudot standarta 21. gadsimta ērtības. Lai atpūšoties nav jādomā, kur varētu nomazgāties, kur dabūt ūdeni. Pie ērtībām pieskaitāms arī internets, jo, iespējams, kādam atpūta jāsavieno ar darbu.

Principā šī telts ir vienistabas dzīvoklis, tikai uz ezera. Klusumā un dabas vidū. Ne velti tas saucas nevis kempings, bet glempings, kas pēdējā laikā ir aktuāla tendence ceļotāju vidū. Tas nozīmē glauns kempings ar visām ērtībām. Tur mierīgi var dzīvot, cik ilgi ir vēlēšanās, jo ir virtuves zona, kurā ir plīts, tējkanna, trauki un ledusskapis.

Cena ir atkarīga no sezonas. Sākotnēji tā bija 85 eiro par diennakti, kas ir darba dienās līdz maija vidum. Šajā brīdī vairs nevar dabūt par tik lētu cenu. Brīvdienās cena par dzīvošanu teltī līdz maija vidum ir simts eiro par diennakti. Savukārt vasaras sezonā cena attiecīgi ir 125 eiro.

Pēdējās nedēļas laikā esmu gulējis vidēji četras stundas diennaktī. Sākums nav viegls, bet tas jau bija gaidāms un nav pārsteigums. Jāskatās, kā tas viss attīstīsies! Šobrīd ir pieejams viens šāds kupols, bet pēc apmēram vienas vai divām nedēļām, maija sākumā, būs gatavs arī otrs kupols. Tas atradīsies krastā, nelielā uzkalniņā, starp skaistām bērzu birzītēm. Apmēram 200 metru no ezera. Tā, ka tie, kuriem ir neliela jūras slimība, varēs atpūsties droši uz sauszemes. Otrs kupols būs identisks pirmajam, tikai tas atradīsies krastā.

Ja šī lieta aizies labi, tad jāskatās, kādas ir attīstības iespējas. Iespējams, ka jāpaplašina šis projekts.

Paralēli turpinu producēt raidījumus, filmēt un filmēties. Vēl aizvien nodarbojos ar to, ko darīju iepriekš. Te vietā teiciens, jo vairāk dara, jo vairāk var izdarīt! Līdz ar to, ja laiku saplāno, tad visu ko var izdarīt. Labā ziņa ir tāda, ka man pašam visu laiku nav jābūt atpūtas vietā. Cilvēki var attālināti reģistrēties un pieteikties. Man nav jāsagaida atpūtnieki. Viņiem tiek aizsūtīta speciāla piekļuve, kā var paši piekļūt un tikt iekšā namiņā.

Ja sāc kādu lietu īstenot, tad vajag izdomāt, ko tu vēlies sasniegt ar to un kā tev pašam būs vieglāk,» ar savu jauno projektu iepazīstina ilggadējais TV žurnālists Ēriks Palkavnieks.

Svarīgākais