VAKARA ZIŅAS. Meganas Mārklas dzīve pēc titulu zaudēšanas

© Empics Entertainment/Scanpix/LETA

Zaudēti tituli, aprēķins vai pārdomāts mārketings Meganai Mārklai ļauj dzīvot vēl labāk.

Neapmeklē Lieldienu dievkalpojumu

Megana Mārkla un princis Harijs bauda ilgi gaidīto brīvību no karaliskajiem pienākumiem. Pāra paziņojums 31. martā par oficiālu atkāpšanos no augsta ranga karaliskās ģimenes pienākumiem tagad viņiem dod daudzas iespējas - abi var brīvi izlemt, kur dzīvot, ko darīt un kā pārvaldīt savus resursus un ienākumus. Taču interese par pāri nav mazinājusies, drīzāk tieši pretēji. Kopš šī brīža Saseksas fanus interesē burtiski katrs viņu solis. Tomēr līdz šim Megana un Harijs nav medijus pārsteiguši un ļāvuši par sevi runāt. Savukārt britu mediji analizē skandalozo dzīvesbiedru iepriekšējo dzīvi karaļnama dzīvē. Žurnāls «Hello Magazine» atzīmē, ka britu karaliskās ģimenes pārstāvjiem bija viens nozīmīgs un svarīgs notikums, ko Megana Mārkla nekad nav apmeklējusi, pat tad, kad bija Saseksas hercogienes statusā - jau toreiz viņa neapmeklēja dievkalpojumu Vindzoras pilsētā 2019. gadā, ko ignorēja arī šogad.

Karaliskās ģimenes biogrāfi sākuši apkopot interesantus faktus par Meganas Mārklas dzīvi. Prinča Harija sieva apmeklējusi visus Lielbritānijai nozīmīgos pasākumus - Sadraudzības dienu, karalienes dzimšanas dienu un citus, tomēr Lieldienu dievkalpojumā Vindzorā 2019. gada 21. aprīlī Saseksas hercogiene nebija redzēta, lai gan Sv. Jura kapelas dievkalpojumā bija visi Lielbritānijas karaliskās ģimenes pārstāvji.

Šogad karaliskās ģimenes dievkalpojums Lieldienu svētdienā tika atcelts koronavīrusa epidēmijas dēļ. Karaliene Elizabete II turpina izolēties Vindzoras pilī un pavadīt šo laiku vientulībā. Savukārt Megana Mārkla un princis Harijs pagājušajā mēnesī pārcēlās tuvāk Meganas mātei Dorijai Redlanai, jo maijā abu mazulis Ārčijs svinēs savu pirmo dzimšanas dienu.

Par foto 100 000 dolāru

Lai kā arī Saseksas hercogiene un princis cerēja, ka pēc atteikšanās no karalisko pienākumu pildīšanas varēs dzīvot normālu dzīvi, viņi ļoti kļūdījās. Interese par pāri ir tikai pastiprinājusies - kur viņi tagad dzīvo? Kur viņi strādās? Kā klājas Ārčijam? Šie un citi jautājumi vajā un neliek mierā arī Meganas un Harija fanus.

Viens no slavenākajiem Kalifornijas paparaci Marks Karlofs, kurš jau 12 gadus pārdod ekskluzīvas slavenību fotogrāfijas, pirmos augstas kvalitātes Saseksas hercoga un hercogienes attēlus novērtēja par 100 000 dolāru. Interneta podkāsta «Paparaci Podcast» apraidē Marks sacīja, ka fotogrāfu komandas ilgu laiku dežurē un meklē jebkuru informāciju Kalifornijā, medījot Meganu, Hariju un viņu dēlu Ārčiju. Fotogrāfi dežurē visu diennakti pie Malibu iebrauktuvēm un vietām, kur, iespējams, dzīvo laulātais pāris.

Meganai un Harijam nebūs viegli, jo viņus medīs katru dienu, vismaz pirmos dažus mēnešus, lai ziņu mediji varētu atspoguļot pāra jauno dzīvi pēc karaliskās dzīves uzteikuma.

Atslēdz visus kontus

Princis Harijs un viņa sieva Megana Mārkla publicējuši atvadu ierakstu savā «Instagram» lapā. Viņi paziņojuši saviem 11 miljoniem sekotāju, ka vairs nekad neizmantos šo profilu.

«Jūs mūs šeit vairs neredzēsiet, taču mūsu darbs turpinās. Paldies sabiedrībai par atbalstu, iedvesmu un kopējo vēlmi padarīt pasauli par labāku vietu. Mēs ar nepacietību gaidām tikšanos ar jums,» atvadu vēstījumā uzrakstījuši princis Harijs un Megana Mārkla.

Saseksas hercogu preses sekretārs paziņojis, ka no šodienas neaktīvs paliek gan karaliskā pāra «Instagram» profils «@sussexroyal», gan interneta vietne «SussexRoyal.com». Hercogu pāris no Kanādas pārcēlās uz ASV, Meganas Mārklas dzimto pilsētu Losandželosu.

Ierunā dokumentālo filmu par ziloņiem

Megana Mārkla, kas ir arī amerikāņu aktrise, tikusi pie pirmā darba pēc atteikšanās no karaļnama iedotā statusa un ierunājusi studijas «Disney» dokumentālo filmu par ziloņiem.

Filma tika laista klajā straumēšanas pakalpojumā «Disney+» 3. aprīlī. Tā ir viena no vairākām dabas tematikas filmām, ko studija laidusi klajā, atzīmējot Zemes mēnesi.

Filma seko līdzi ziloņu ģimenes 1600 kilometru garajam ceļojumam pāri Kalahari tuksnesim.

Reģistrē savu preču zīmi un pelna nauda

Lai arī 31. martā bijusī Saseksas hercogiene Megana Mārkla un princis Harijs oficiāli atteicās no karaliskās augstības statusa un pārstāja pildīt karaliskās ģimenes noteiktos pienākumus, viņus joprojām var saukt par Saseksas hercogu un hercogieni, taču tagad viņi rīkojas neatkarīgi, un viņu pirmais solis ir bezpeļņas labdarības iniciatīvas izveidošana, kuru viņi nosauca par godu savam dēlam Ārčijam - «Archewell». Kaut arī pārim vēl nav savas oficiālās lapas sociālajos tīklos, viņi atklāja savus nodomus Apvienotās karalistes dienas laikrakstam «Telegraph»:

«Tāpat kā daudzi no jums, mēs pašlaik koncentrējamies uz to, lai tiktu apkarota «Covid-19» pandēmija, taču, tā kā šī informācija ir izplatījusies presē, mēs redzam nepieciešamību dalīties ar jums par mūsu mazo apņemšanos. Jau pirms nosaukuma «SussexRoyal» mums prātā pavīdēja vārds «Arhe» - grieķu vārds, kas nozīmē «darbības avots». Mēs nolēmām šo nozīmi ielikt mūsu nākotnes labdarības pamatā, un tā arī kļuva par iedvesmu mūsu dēla vārda izvēlē, lai izdarītu kaut ko jēdzīgu, kaut ko, kas patiešām ir svarīgs. «Archewell» ir vārds, kas apvieno spēku un rīcību, kas var pamodināt spēcīgus, dziļus resursus, kas paslēpti katrā no mums. Mēs ceram uz īsto brīdi, lai palaistu «Archewell», taču līdz šim vēl neesam gatavi, lai to oficiāli paziņotu.

Taču ir zināms, ka jau martā Megana un Harijs Amerikā iesniedza dokumentus, lai reģistrētu «Archewell» preču zīmi, taču par šo lietu nekur netika ziņots, jo gaidāms, ka būs īpaša un pārdomāta reklāmas kampaņa.

Rozēm ir ērkšķi

Runā, ka Megana bija priecīga atkal atgriezties Amerikā un gatavo grandiozus plānus, lai atsāktu aktrises karjeru. Tomēr, kā nesen uzzināja «New Idea» reportieri, Harijs vairs nav priecīgs, ka ir pametis mājas un karalisti. «Harijam vienmēr bija cieša saikne ar ģimeni. Turklāt traģēdija, kas notika ar viņa māti, iemācīja princim novērtēt savus tuviniekus,» žurnālistiem sacīja kāds avots. Pēc iekšējās informācijas Saseksas hercogs regulāri domā par to, vai no viņa puses nebija kļūda tik steidzīgi pamest Lielbritāniju.

«To visu pastiprina fakts, ka princim Čārlzam nesen bija koronavīruss un Harijam pat nebija iespēja viņu apciemot vai atbalstīt,» tā vēstījusi karaļnamam tuvu stāvoša persona. Pēc viņa teiktā - princis jūtas ļoti vientuļš.