Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Vakara Ziņas

VAKARA ZIŅAS. Ufo grib laukos ēzeli, bet sieva iebilst

© F64 Photo Agency

Komiķis, radio balss un pasākumu vadītājs Kaspars Upacieris jeb Ufo jau daudzus gadus dzīvo savā lauku īpašumā Ikšķiles novada Tīnūžos, un arī šajos apstākļos, kad ir ārkārtējā situācija, viņš prom no mājas bez iemesla nedodas.

«Šajā laikā var darīt dažādas praktiskas lietas, kas ir tikai loģiski. Ko gan šajā laikā Rīgā varētu darīt? Uz kino nevar iet, uz teātri nevar, nu tad neko. Dzīvo pa māju! Es jau nedzīvoju tādos dziļos laukos, drīzāk šo nosacīti var dēvēt par piepilsētu. Mums nav saimniecības, lopu un zemes. Vienkārši ir māja. Un tad visa ģimene ņemamies pa šejieni. Algotos darbus var darīt attālināti. Protams, daudzi darbi ir apstājušies. Tagad jau visi mākslinieki un radoši cilvēki mēģina kaut ko darīt, lai iemaņas nepazūd. Es katru piektdienu un sestdienu pēc «Panorāmas» savā «Facebook» profilā laižu diskotēkas. Lieku cilvēkiem mūziku, lai jautrāks prāts. Tad varbūt arī varētu kādu pašrunāšanas raidījumu tiešraidē izdomāt!? Tagad jau visi kaut ko izdomā. Kreativitāte cilvēkiem, kas ar to nodarbojas, ir visu laiku. Vienkārši šobrīd šie cilvēki kaut kādā veidā kļūst pat pieejamāki. Ja kāds grib redzēt konkrētu izrādi vai priekšnesumu, ieej internetā, un tas ir pilns ar visādām izdarībām, ar visādiem jokiem un nopietnām lietām. Tā, ka katrs sev kaut ko var atrast.

Tagad mājās gatavoju arī ēst, jo uz ēdnīcām vairs šodien neviens neiet. Mēģinām maksimāli izvairīties no veikala apmeklējumiem. Uz veikalu biju aizbraucis suņiem pēc barības, bet tā cenšos neiet uz veikalu. Jau pagājušajā nedēļā bijām domājuši ieurbt un tecināt bērzu sulas, bet tad bija Sali, un negribējās, lai viss sasalst. Ļoti labi, ka piezvanījāt un atgādinājāt par bērza sulām. Kaimiņu teritorijā ir daži bērzi, un mums ir sarunāts, ka varam viņu teritorijā tecināt bērzu sulas.

Ar bitēm mums nepaveicās, bet man ir plāns iegādāties ēzeli. Vienīgi ģimene iebilst. Domāju, ka varētu ēzeli palaist pagalmā, lai ir pļaujmašīnas vietā. Mums jau te ir tikai māja un siltumnīca, kas ir sievas pārziņā, jo es, ja vajag, kaut ko tikai pienesu un aiznesu. Es tur nejaucos. Zemes darbi vēl īsti nav sākušies. Sieva gan jau kaut ko rosās.

Protams, tiem cilvēkiem, kuriem ir dzīvoklis, šobrīd nav viegli, jo visu laiku jāuzturas kopā. Uz parku iet ir veselīgi, bet tajā pašā laikā mēs ļoti labi zinām, ka šobrīd nevar atrasties publiskās vietās. Ja ir privātmāja un ģimenē strīds, tad vienkārši var iziet ārā. Ja nevar mājās ar sievu vai bērniem sadzīvot, tad aizej kaut vai uz garāžu vai uz dīķi. Dīķis gan mums nav,» savu ikdienu ārpus Rīgas atklāj Ufo.