Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Vakara Ziņas

VAKARA ZIŅAS. Janai Kļaviņai par triumfu Krievijas TV šovā balvā miljons rubļu

© Janas Kļaviņas privātais arhīvs

Rīdziniece Jana Kļaviņa, kura zināma arī ar skatuves vārdu Kamilla, 29. martā pēc sīvas cīņas triumfēja un uzvarēja populārajā Krievijas televīzijas šovā «Ну-ка, все вместе!» (Visi kopā), iegūstot galveno balvu ‒ miljonu Krievijas rubļu un šova muzikālo kausu.

Vokālistiem Krievijas televīzijas šovā «Ну-ка, все вместе!» (Visi kopā) bija jācīnās par 100 klausītāju ‒ žūrijas simpātijām. Balsi konkursants iegūst brīdī, kad viņa priekšnesums liek žūrijas pārstāvim piecelties kājās, lai dejotu vai dziedātu līdzi. Vairāki žūrijas pārstāvji novērtēja Janas Kļaviņas muzikalitāti un profesionalitāti, arī to, ka viņa bijusi ļoti pārliecinoša, parādot pasaules skatuves līmeni. Brīvdienu žurnālam »Vakara Ziņas« dziedātāja Jana Kļaviņa uzreiz pēc uzvaras sniedza nelielu ekspresinterviju.

»Vakara Ziņas« priecājas par dziedātājas uzvaru, vēlam sasniegt vēl augstākas virsotnes, jo Jana ir viena no retajām Latvijas mūziķēm, kura uzvarējusi tik lielā un apjomīgā televīzijas projektā.

Šī ir tava otrā dalība Krievijas lielākajā šovā, pirms tam «Голос» (Balss), tagad šovs «Ну-ка, все вместе» (Visi kopā). Kāpēc tāda izvēle?

Pirmo šova «Ну-ка, все вместе» sezonu vēroju ar lielu interesi, jo tajā piedalījās mani draugi un es sekoju viņu panākumiem. Man ļoti patika šis projekts, un uzreiz nodomāju, ja būs otrā sezona, noteikti nosūtīšu pieteikumu.

Vai dalībnieki par savu naudu apmaksāja ceļa izdevumus un dzīvošanu Maskavā, kad piedalījies atlasē un šovā?

Braucienu mēs apmaksājām paši. Dalība televīzijas projektā bija bezmaksas. Dzīvoju pie radiem, tāpēc viņu atbalsts man ļoti palīdzēja. Viņi ļoti priecājās, jo ilgi nebijām redzējušies, tā bija tik laba sajūta. Es nevaru teikt, ka dzīve Krievijā ir dārga, bet jutos tur ļoti labi.

Tev bija skaists skatuves tērps. Kas ir tā dizaina autors?

Kopā ar zīmolu «Love Story» izdomājām manu tēlu. Šā zīmola dibinātāja Latvijā ir stiliste Natālija Kreslova. Vainags tika izgatavots modes salonā «PMLooks» pēc mana pieprasījuma, starp citu, es to izvēlējos, iedvesmojoties no filmas «Sekss un lielpilsēta» galvenās varones Kerijas Bredšovas.

Savā pieteikumā teici: Alla Pugačova uzskata, ka māksliniekam ir jāuztraucas. Kādas bija tavas izjūtas, kā tiki ar tām galā? Vai bija kāds rituāls, lai saņemtos un tik spīdoši nodziedātu?

Es, iespējams, pirmoreiz dzīvē tik ļoti uztraucos, jo tas ir kaut kas jauns ne tikai man, bet arī Krievijas televīzijai, neticami veidota struktūra ar 100 mūzikas ekspertiem, liela atbildība un bailes. Vienkārši kādā brīdī ieslēdzas vēlme uzvarēt, un, izejot uz skatuves, dziedi kā pēdējo reizi.

Finālā iekļuvi ar Lady Gaga «Born This Way» pasaulslaveno hitu. Kāpēc tieši šī dziesma, vai izvēlei ir kāds iemesls, atmiņas vai tīri tehniski vēlējies parādīt savu vokālu, vai zināji, ka tieši ar šo dziesmu uzvarēsi?

Kopā ar projekta mūzikas pedagogiem izvēlējāmies manu repertuāru un kopā domājām, kuras dziesmas var pilnībā atklāt konkursa dalībnieku muzikālo potenciālu. Mēs nolēmām sākt ar Lady Gagas dziesmu, taču izšķirošajā cīņā ar Ani Lorakas lirisko kompozīciju «Спроси мое сердце» (Vaicā manai sirdij).

Kādas bija emocijas, uzzinot, ka esi uzvarējusi?

Emocijas bija neticamas. Negaidīju, ka uzvarēšu, jo bija ļoti liela konkurence un cīņa par uzvaru.

Vai Latvijas producenti, pasākumu aģentūras jau uzrunājušas tevi kādam kopprojektam?

Jā, ir ieteikumi, bet es joprojām domāju.

Ar ko tagad pēc uzvaras ir jārēķinās, lai tevi aicinātu uzstāties? Samaksa, backstage (aizkulises), raiders...

Es esmu pati sev producente, un tāpēc ar mani var sazināties visos sociālajos tīklos un zvanot man uz tālruņa numuru.

Tu esi pirmā latviete, kas uzvarējusi tik lielā starptautiskā Krievijas TV šovā. Vai nebaida salīdzinājumi «jaunā Laima», arī tas, ka, iespējams, kļūsi par Krievijas šovbiznesa zvaigzni?

Ja mani salīdzina ar Laimu Vaikuli, es, protams, esmu ļoti gandarīta. Un, protams, attīstīšos tālāk un uzskatīšu, ka Krievijā varu turpināt savu radošo karjeru.

Varbūt ir vēl kādi augstāki mērķi - Anglijas TV mūzikas šovi vai kādi citi projekti?

Tagad man ir ļoti laba iespēja milzīgam startam, lai darītu kaut ko savu, izdotu savas dziesmas un strādātu pie solo repertuāra.

Kas bija pirmais cilvēks, kas apsveica ar uzvaru šovā?

Mans mīļotais vīrietis un arī ģimene mani atbalstīja.

Ko par uzvaru un veiksmi saka fani? Viņi raksta, sūta sveicienus.....

Sociālie tīkli burtiski uzsprāga no patīkamiem apsveikumiem, un man tas ir ļoti svarīgi, ir ārkārtīgi patīkami, ka viņi mani atbalsta un mīl.

Vai lasi komentārus par sevi? Kā reaģē uz tiem?

Es izlasīju pilnīgi visus komentārus. Ir labi un ir ne visai tīkami, jo katram cilvēkam ir savs viedoklis, un es par to jūtos ļoti mierīgi.

Krievijā tagad uz ielas tevi atpazīst? Kāda ir reakcija?

Es to vēl neesmu pamanījusi, bet daudzi atrod manu «Instagram» profilu un raksta labus vārdus ne tikai no Latvijas, bet no visas pasaules.

Kādas bija sajūtas, kad žūrijā piecēlās Latvijas dziedātāja un kinorežisore Liene Greifāne? Vai pēc tam satikāties un pārrunājāt uzstāšanos?

Es noskatījos pirmo sezonu un zināju, ka Liene Greifāne būs muzikālajā simtniekā, es tiešām jutu viņas atbalstu, un pēc uzstāšanās mēs ļoti ilgi sarunājāmies aizskatuvē. Pēc šova viņa man teica ļoti daudzus skaistus vārdus.

Žūrijas vadītājs Sergejs Lazarevs izteica komplimentu, ka nodziedāji labāk par oriģinālās dziesmas izpildītāju. Kā tu to komentētu?

Man bija ļoti svarīgi, ko sacīs simtnieka vadītājs, dziedātājs Sergejs Lazarevs. Bija patīkami dzirdēt viņa labos komentārus par priekšnesumu.

Šova vadītājs Nikolajs Baskovs ar tevi sarunājās, apskāva un uzmundrināja kā senu draudzeni. Vai esat jau sen pazīstami?

Nikolaju Baskovu un Sergeju Lazarevu es pirmo reizi dzīvē redzēju tik tuvu. Man bija neticami patīkami, ka Nikolajs mani tik ļoti atbalstīja. Patiesībā Nikolajs atbalstīja katru dalībnieku.

Ko iesāksi ar iegūto balvu - kausu un miljonu Krievijas rubļu?

Iegūto naudu ieguldīšu savā attīstībā un radošumā.

Vai tagad tevi vairāk varēs redzēt Krievijas TV, koncertos un pasākumos?

Es domāju, ka tiklīdz būs beigusies pasaules karantīna un tiks atvērtas robežas, es noteikti lidošu uz Maskavu. Neesmu pazīstama ar Krievijas šovbiznesu, man tas būs kaut kas jauns. Protams, Krievija ir milzīga platforma māksliniekiem, un es tiešām gribētu sevi tur realizēt. Tagad saprotu, ka man tur ir daudz jaunu draugu.

Kā vīrs reaģē uz šiem konkursiem? Nav greizsirdīgs, viņu tas nenogurdina vai tieši pretēji - viņš ir tavs balsts?

Mans mīļotais cilvēks nekad nav bijis mūzikas biznesā, tāpēc šis bija viņa pirmais brauciens kopā ar mani uz tik lielu televīzijas projektu. Man šķiet, ka viņš nekad līdz galam nebija sapratis, ar ko es nodarbojos, bet tagad viņš to saprot un saka, ka esmu cīnītāja. Viņa atbalsts man ļoti palīdzēja, tāpēc tagad viņš ir mans talismans.

Zinu, ka klusībā vēlies, lai Raimonds Pauls izlasa par tevi. Kas notiktu, ja viņš pēkšņi piezvanītu un piedāvātu kādu sadarbību?

Tas ir dzīves lielākais sapnis, strādāt kopā ar Maestro Raimondu Paulu. Ja viņš lasīs šo rakstu, es ļoti vēlētos, lai mēs satiktos, un ar lielu prieku vēlētos ar viņu sadarboties.

Kā pārciet šo laiku, kad visā pasaulē ir pandēmija? Kā sevi stiprini, sargā? Vai ir kādas īpašas rīcības, darbības, lai uzturētu sevi formā un nesaslimtu?

Patiesībā negribas ticēt, ka ir pienācis tik briesmīgs laiks, kurā šobrīd atrodamies, bailes par saviem radiniekiem un draugiem, bailes par sevi. Patiešām ir ļoti biedējoši. Es aicinu visus Latvijas iedzīvotājus sargāt sevi, būt pašpietiekamiem, nedoties uz publiskām vietām, uzvilkt maskas, mazgāt rokas un pasargāt sevi no šī vīrusa. Vēlu savai valstij un pasaulei labu veselību!

Kāds ir tavs skaistuma noslēpums?

Pareizs uzturs, lai arī to neievēroju, cenšos apmeklēt kosmetologu un mīlēt sevi, jo tā ir katra cilvēka skaistuma atslēga - mīlēt sevi.