Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Vakara Ziņas

VAKARA ZIŅAS: Mājkalpotāji par slavenību mājas dzīvi: jāsilda gulta, jāosta paduses, jāskatās grīdā

© AP/SCANPIX/LETA

Daudzi iedvesmu rod no slavenībām, kas ziedo labdarībai milzīgas summas un ar savu ietekmi maina pasauli, no skatuves saka aizkustinošas runas un izskatās ideāli. Šis iespaids ir maldinošs! Labāk par radiniekiem un paparaci, slavenību īstā daba ir zināma vien viņu darbiniekiem – auklītēm, mājsaimniecēm, apkopējiem un viņu palīgiem. Daži no viņiem, nespēdami izturēt slodzi un dīvainās prasības, aiziet no darba un atklāj patiesību par zvaigžņu dzīvi.

Jāstrādā 24/7

Bijusī dziedātājas un aktrises Lady Gaga asistente Dženifera O'Nīla žurnālistiem sacīja, ka dziedātāja principā atsakās gulēt vienatnē, tāpēc viņai nācies dalīt ar slaveno dīvu savu gultu. «Viņa varēja mani pamodināt nakts vidū, lai es nomainītu viņai videopleijerā filmu, kura bija apnikusi. Man nevarēja būt brīvdienas un strādāju bez pusdienu pārtraukumiem,» atklājusi Dženifera. Turklāt asistentes pienākums bija pēc zvaigznes tualetes apmeklējuma aizskalot ūdeni, ja kanalizācija nedarbojās pietiekami labi vai dziedātāja pati nevarēja atrast pareizo ūdens noskalošanas pogu. Asistente vēlējās saņemt kompensāciju par virsstundu darbu, jo Gaga pieprasīja, lai asistente būtu kopā ar viņu visu diennakti. Gaga bija ārkārtīgi neapmierināta ar O'Nīlas prasību, sauca viņu par žurku un paziņoja, ka asistente nav pelnījusi nekādu kompensāciju. Tiesā zvaigzne norādīja, ka ir karaliene un ir lieliski piemērota visiem, kas strādā viņas labā. Taču pāris gadu vēlāk tomēr izmaksāja savai bijušajai asistentei kompensāciju.

Visus uz diētas!

To, ka popmūzikas karaliene Madonna ir ārkārtīgi stingra attiecībā pret saviem darbiniekiem, stāsta visi, kas kādreiz strādājuši viņas labā. Pēc apkalpojošā personāla teiktā, popmūzikas karaliene neļauj cilvēkiem, kas viņu apkalpo, ēst tā, kā viņi vēlas. Mājā nedrīkst būt sliktas pārtikas smarža, tāpēc visiem, kas tajā atrodas, ir pienākums pāriet uz makrobiotiku [uzturs, kurā uzsvars likts uz graudaugiem un dārzeņiem, vingrošana, elpošana un dzīvesveids]. kurai priekšroku dod pati dziedātāja. Madonna ir apsēsta ar makrobiotiku un liek visiem mājas iemītniekiem ievērot stingru diētu. Turklāt dziedātājas asistentam ir jāiztiek gandrīz bez miega, jo sešas reizes naktī viņam mūziķei jāpienes ūdens pudeles. Ikviens no mājkalpotājiem, kas nelaikā trāpās pa rokai Madonas dusmām vai sliktajam garastāvoklim, var iet mazgāt tualeti. Par visām ciešanām zvaigzne savam personālam maksā uz pusi mazāk nekā citas viņas līmeņa zvaigznes.

Kaprīza un nešpetna

Pasaulslavenās amerikāņu dziedātājas Meraijas Kerijas asistenti vairākkārt ir novilkuši kurpes no dziedātājas nogurušajām kājām, bet pēc neilga laika tās atkal vilkuši atpakaļ tāpēc, lai, pagriezuši muguru, ietu dziedātājai pa priekšu un varētu notvert, ja viņa krīt. Asistentus vairs nepārsteidz lūgumi izģērbt zvaigzni vai mazgāt viņai matus, kā arī Kerijas priekšā turēt gāzētā sodas dzēriena bundžiņu, kamēr viņa to dzer ar salmiņu.

Kerija atlaida aukli par pārmērīgu pieķeršanos bērniem. Pēc dziedātājas teiktā, viņas dvīņi vairs nesaprot, kas ir viņu īstā māte. To, ka Meraija Kerija bieži mājās atgriežas piedzērusies, viņas fani uzzināja no kādas mājkalpotājas stāstiem. Šādā stāvoklī dziedātāja ir ļoti kaprīza. Mājkalpotāja strādāja sešpadsmit stundas diennaktī, vienlaikus pildot ne tikai pašas Kerijas, bet arī viņas radinieku un pat draugu pavēles. Kad mājkalpotāja saņēmās un pateica, ka šādi pakalpojumi neietilpst darba pienākumos, slavenā dziedātāja viņu tūlīt atlaida.

Jāosta paduses

Bijušais britu aktiera Kristiana Beila preses aģents Harisons Čuns uzrakstīja grāmatu par sava darba devēja dīvainībām. Kad aktieris devās uz filmēšanos, Čunam bija jārūpējas par pieciem īpašnieka mājdzīvniekiem un klejojošu oposumu pūli, kas dzīvo zvaigznes savrupmājas pagalmā. Taču pakaišu tīrīšana savvaļas dzīvniekiem bija daudz patīkamāka nekā paša aktiera apkalpošana. Bieži vien tieši pirms došanās uz saviesīgiem pasākumiem Kristians Beils lūdza paostīt viņa paduses un pateikt, ja tās smaržo pēc kaut kā cita, nevis pēc dezodoranta.

Burgermānija

Amerikāņu popzvaigznes Britnijas Spīrsas mājsaimniece atklāj, ka zem zvaigznes gultas viņa bieži atrod iekostus un neapēstus burgerus, frī kartupeļus un tukšas paciņas no ātrās ēdināšanas restorāna «McDonald’s». Vēl baumo, ka dziedātājai skapī ir milzīga seksa rotaļlietu kolekcija.

Klusēšana zelts

Holivudas aktrise Šarlīze Terona izvirza trakas prasības: kad aktrise ir mājās, viņas kalpones staigā klusiņām, stingri skatoties uz grīdu, jo ir aizliegts skatīties uz aktrisi vai sarunāties ar viņu. Ja kāds vēlas ko pastāstīt savai darba devējai vai uzdot jautājumu, tad tas ir jāieraksta dienasgrāmatā, jāatstāj noteiktā vietā, un arī atbilde tiek saņemta tādā pašā veidā.

Nikotīna atkarība

Vampīru sāgas «Krēsla» zvaigzne amerikāņu aktrise Kristena Stjuarte ir dedzīga smēķētāja, un viņa negrasās atteikties no šī ieraduma. Pēc viņas mājkalpotājas teiktā, Kristena visā mājā atstāj izsmēķus un pieprasa iztukšot pelnu traukus ik pēc divām stundām. Aktrises aizraušanās ar cigaretēm ir tik spēcīga, ka pelnu un cigarešu izsmēķus var atrast pat zvaigznes gultās, zem virtuves galda un pabāztus zem paklājiem.

Atkritumus iznes pati

Holivudas zvaigznes aktrises Sandras Bulokas saulainais smaids nepavisam neatbilst viņas prasībām pret darbiniekiem. Pēc uzkopšanas servisa darbinieku teiktā, kuri divas reizes mēnesī veic ģenerālo uzkopšanu aktrises savrupmājā, Bulokas māja vienmēr ir tumša un drūma. Darbiniekiem tīrīšanas laikā nav atļauts atvērt logus, turklāt atkritumu maisus nedrīkst izvest no privātās teritorijas, jo Buloka to dara pati.

Haoss un atkritumi

Amerikāņu popzvaigznes un aktrises Mailijas Sairusas mājā vienmēr ir haoss. Dziedātāja nekautrējas par šādu jucekli un nekārtību, uz šāda haosa fona viņa uzņem selfiju un ievieto savā «Twitter» kontā. Atkritumu un gružu kalni Sairusu netraucē, arī viņas divi suņi, kas staigā pa dzīvokli, palīdz viņai uzturēt šo «kārtību».

Pilna māja matu

Slavenās amerikāņu aktrises un dziedātājas Džesikas Simpsones mājkalpotāja ir šokā par viņas tīrību un kārtību. Simpsone neizmētā cigarešu izsmēķus pa istabu, bet gan savus matus. Zvaigznei krīt nost pieliekamās matu šķipsnas un pielīmējamās skropstas. Mājas uzkopēja bieži nobīstoties, kad ierauga uz grīdas mētājamies matus, jo tie izskatās kā miruši dzīvnieki.

Haoss guļamistabā

Populārās realitātes šovu zvaigznes Kimas Kardašjanas mājsaimnieces apgalvo, ka viņa ir ļoti mīļa un patīkama persona, kā arī laipna pret saviem darbiniekiem, taču zvaigznes guļamistaba vienmēr ir netīra, lai vai cik bieži to tīrītu. «Ienākot istabā, šķiet, ka te būtu pāri gājusi viesuļvētra,» stāsta mājkalpotājas. Zvaigzne ir ļoti prasīga attiecībā uz gultas piederumiem - tiem jābūt no zīda un tie jāmaina katru dienu.

Kā pie bagātās kundzes

Holivudas aktiera Džordža Klūnija apkalpojošais personāls dzīvo neciešamos apstākļos. Neuzticīgais aktieris uzskata, ka darbinieki aiztiek un degustē viņa dārgo alkoholisko dzērienu krājumus. Tāpēc viņš personīgi atzīmē uz katras pudeles atlikušo alkohola līmeni. Turklāt personāls sūdzas arī par to, ka aktieris nekautrējas purkšķināt un bojāt gaisu viņu klātbūtnē.

Mājkalpotājiem gandrīz nav ko darīt

Amerikāņu aktrises un filmu kinoproducentes Rīzas Viterspūnas mājkalpotāji ir kā bez prāta par savu darba devēju. Viņi stāsta, ka zvaigzne nekad neatstāj atkritumus un ir tik kārtīga, ka kalpotājiem mājā gandrīz nav ko darīt. Tajā pašā laikā aktrisei ir trīs bērni! Katru sezonu viņa savām mājkalpotājām atdāvina iepriekšējo sezonu dizaineru apģērbu maisus par aptuveni 200 tūkstošiem dolāru.

Netīrele un dīkdiene

Skandalozā amerikāņu aktrise Lindsija Lohana mājkalpotāju vidū kļuvusi slavena kā netīrele un dīkdiene. Kad Lohana guļ, ir jāievēro kapa klusums. Viņas darbinieces teic, ka Lindsija nekad nav pamodusies pirms pulksten četriem un viņai gandrīz vienmēr ir paģiras. Lindsija arī ballītēs pastāvīgi kaut ko pazaudē: mājas, auto un naktsgaldiņa atvilktnes atslēgas, kur viņa glabā visas savas seksa rotaļlietas. Reiz viņai nācās piezvanīt atslēdzniekam, lai tas atmūķētu un atvērtu šo dārgumu atvilktni.