Ceturtdiena, 18.aprīlis

redeem Jadviga, Laura

arrow_right_alt Vakara Ziņas

VAKARA ZIŅAS. Dzejniecēm Amanda Aizpuriete, saņēmusi materiālu atbalstu, atgriežas Rīgā

© F64 Photo Agency

»Vakara Ziņas« 2019. gada rudenī vēstīja, ka viena no izcilākajām mūsdienu dzejniecēm Amanda Aizpuriete finansiālu iemeslu dēļ mitinās ārpus Rīgas, Dzeldā, Skrundas novada Nīkrāces pagastā. Taču nu situācija normalizējusies un dzejniece atgriezusies galvaspilsētā.

«Es tagad dzīvoju Rīgā. Godīgi sakot, vislabāk man patīk dzīvot dzimtajā pilsētā Jūrmalā, kur esmu nodzīvojusi apmēram pusi savas dzīves. Man tiešām ļoti patika tur dzīvot.

Dzīvot kādu laiku Skrundas novadā nebija nepatīkami. Man ir vienalga, kur es dzīvoju. Jā, tā varētu teikt, ka varu izbaudīt dzīvi jebkurā vietā.

Esmu saņēmusi Kultūrkapitāla fonda stipendiju jauna dzejas krājuma sastādīšanai,» atklāj dzejniece, kas saņēmusi atbalstu, tādēļ dzīves kvalitāte šobrīd ir uzlabojusies.

Esošajā ārkārtējā situācijā, kad ieteicamāk palikt mājās, vaicājām Amandai Aizpurietei, ar ko viņa nodarbojas šajā laika periodā.

«Introverti dzīvoju visu mūžu. Man galvenais ir apziņa, ka ne ar vienu no maniem tuvajiem cilvēkiem nekas slikts nenotiek. Un tas ir pietiekami,» sarunu noslēdz Amanda Aizpuriete.