Sestdiena, 27.aprīlis

redeem Klementīne, Raimonda, Raina, Tāle

arrow_right_alt Vakara Ziņas

VAKARA ZIŅAS. Karginas ģimene īsteno vērienīgu nekustamā īpašuma projektu

© F64 Photo Agency

Enerģijas pārpilnā uzņēmēja Tatjana Kargina kopā ar vecāko dēlu Remu Karginu aktīvi pievērsusies nekustamo īpašumu projektu attīstībai un šogad plāno uzsākt trīs jaunu objektu būvniecības darbus – 9 stāvu dzīvojamās ēkas pie Rīgas Botāniskā dārza, 3 hektāru liela privātmāju ciemata pie Ropažiem un klienta privātmājas Jūrmalā celtniecību.

Tatjana Kargina brīvdienu žurnālam »Vakara Ziņas« pastāstīja, ka darbs pie projektiem tika sākts pirms trīs gadiem. Viņa atzīst, ka 9 stāvu ēkas būvniecība būs viņas kontā līdz šim vērienīgākais nekustamā īpašuma objekts. Visi jaunie projekti vēl ir procesā, un šobrīd notiek aktīvi saskaņošanas darbi. Investīcijas tiks ieguldītas gan no Karginu ģimenes līdzekļiem, gan arī tiks piesaistīts biznesa partneru un mūsu valsts banku līdzfinansējums. Projektiem nosaukumi vēl nav izdomāti, tāpēc uzņēmēja ir atvērta kreatīviem priekšlikumiem.

Tatjanas Karginas un viņas vecākā dēla Rema Kargina iecerētā deviņu stāvu māja Rīgā pie Botāniskā dārza. / Facebook

«Neatkarīgi no pasauli pārņēmušās «Covid-19» epidēmijas un ar to komplektā nākošās ekonomiskās krīzes mūsu ģimene aktīvi darbojas, lai īstenotu Latvijas valstij un paši sev interesantus projektus. Cenšamies būt optimisma un pozitīvisma pārpilni. Ar nekustamā īpašuma projektiem sāku darboties pirms gadiem 25, šai biznesa jomai piesaistot «Parex» banku.

Arī šobrīd šajā situācijā, kad ir koronavīrusa epidēmija, ir kur attīstīties, ir ko darīt, un cilvēkiem ir jāiemācās pārkārtoties, pielāgojoties jaunajai pārmaiņu sistēmai, saglabājot optimismu un dzīvesprieku. Jauni dzīvokļi būs vajadzīgi, un man patīk, ka tas ir radošs process,» atzīst Tatjana Kargina.

«Koronavīruss staigā pa planētu, ne tik sen visi smējās par ķīniešiem un domāja, ka viņus problēma noteikti neietekmēs. Mūsdienās jaunumi vairāk atgādina militāros ziņojumus - valstis slēdz robežas, apstājas gaisa pārvadājumi, tiek bloķētas veselas pilsētas, un par aiziešanu no mājas varētu draudēt kriminālvajāšana. Ne tik sen nebija iespējams iedomāties, ka slēgs robežu starp Krieviju un Baltkrieviju un visi, kas ieradās no Eiropas, tiks noķerti un ievietoti karantīnā. Šodien tā ir realitāte,» pārdomas par šā brīža situāciju pasaulē sociālās vietnes «Facebook» profilā publiskojusi Tatjana Kargina.