Trešdiena, 24.aprīlis

redeem Nameda, Ritvaldis, Visvaldis

arrow_right_alt Vakara Ziņas

VAKARA ZIŅAS. Pašmāju slavenības, kas koronavīrusa pandēmijas laikā uzturas ārzemēs

© Ekrānuzņēmums no Instagram

Valstī un pasaulē noteiktās ārkārtas situācijas dēļ, kuru izraisījusi koronavīrusa slimības jeb «Covid-19» straujā izplatība, ir slēgtas robežas un ierobežota iespēja pārvietoties. Ļaudīm ieteicams palikt mājās un mazāk kontaktēties savā starpā. Daļa sabiedrības strādā no mājām, daļa sēž bez darba, daļa ir pensijas gados, bet ir arī tādi, kas šo laiku pavada ārvalstīs.

Diāna Kubasova divus mēnešus dzīvos Bali

«Karantīnu pārlaižu Bali! Plānoju šeit palikt divus mēnešus neatkarīgi no situācijas. Protams, šī pandēmijas situācija ir mainījusi iepriekš plānoto - tā vietā, lai dotos uz ASV darba darīšanās, samainīju lidojumus un devos uz Bali divas nedēļas agrāk,» rakstiski, esot ārpus valsts, »Vakara Ziņām« vēsta modele un skaistumkonkursu dalībniece Diāna Kubasova.

Diāna savā «Instagram» profilā atspoguļo savu iepirkšanos Bali karantīnas laikā. Modele uzsver, ka šobrīd ļoti cenšas veidot ēdienkarti tā, lai tajā būtu augļi un dārzeņi.

«Pēdējo nedēļu biju paņēmusi ne tikai, lai distancētos no cilvēkiem, bet arī sociālajiem medijiem. Biju nedaudz pārstrādājusies un biju tuvu pie izdegšanas robežas, tāpēc, manuprāt, dažreiz ir svarīgi sevī ieklausīties un parūpēties ne tikai par savu fizisko, bet arī garīgo veselību! Tad nu esmu gatava atkal ar jums dalīties savas dzīves gaitās, iespaidos, kā arī, cerams, vērtīgos padomos un pieredzē! Tātad - karantīnu pavadu Bali salā! Interesantākais, ka man jau bija plāns pāris mēnešus pavadīt Bali, izīrēt mājiņu un strādāt no attāluma, kā arī rakstīt sen izsapņoto grāmatu! Tikai vīrusa dēļ nācās doties šurp nedaudz agrāk. Katrā ziņā savu izvēli nenožēloju, tā nav sliktākā vieta, kur pavadīt karantīnu,» ar savām sajūtām un dzīves plāniem «Instagram» profilā dalās Diāna Kubasova. ⠀

Lelde Dreimane iestrēgst Taizemē

View this post on Instagram

A post shared by Lelde Dreimane (@leldedreimane) on

«Taizemē ir aptuveni 67 000 000 iedzīvotāju. Saslimšana ar «Covid-19» fiksēta 368 cilvēkiem. Procents ir minimāls, tādēļ nesatraucieties par mani! Man ir respirators, un es dienas laikā vismaz 30 reizes mazgāju rokas ar antibakteriālo līdzekli! Jā, esmu šeit iestrēgusi. Bet tā nebija mana izvēle, kad izbraucu no Latvijas, nebija ne miņas no karantīnas. Gaidu, kad Latvija atvērs robežu, lai varētu atgriezties mājās, nodošu analīzes, ja vajadzēs, arī asins analīzes un divas nedēļas pašizolēšos. Pagaidām dzīvojos šeit un domās esmu ar jums,» savā «Instagram» profilā atklāj Dailes teātra aktrise Lelde Dreimane.

Sindija Bukša atrodas Portugālē

View this post on Instagram

A post shared by Sindija Bukša (@sindijabuksa) on

Viena no jaunajām un uzlecošajām zvaigznēm vieglatlētikā un par Latvijas ātrāko sievieti dēvētā Sindija Bukša savā «Instagram» profilā atklāj, ka 10. martā devās uz treniņnometni Portugālē. Neilgi pēc tam Latvijā tika izsludināta ārkārtas situācija līdz 14. aprīlim. Vismaz pagaidām Latvija ir slēgusi savas robežas, tādējādi tie, kas nepaspēja atgriezties mājās, šobrīd ir iestrēguši ārzemēs.

Atrodoties Portugālē, vienā no ierakstiem ar mirkļbirku #corona, publicējot foto no treniņnometnes, Sindija Bukša pauž iedvesmojošus vārdus: «Padomājiet par šo - jums ir iespēja izdzīvot jebko. Tieši tāpēc, neskatoties uz visām sāpēm un zaudējumiem vērstajām vētrām. Neskatoties uz visu haosu, ko jums nākas pārdzīvot. Jūs joprojām esat šeit. Jūs joprojām esat stipri.»