Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Vakara Ziņas

VAKARA ZIŅAS. Markus Riva atgādina, ka ir svarīgi saglabāt pozitīvismu

Koronavīrusa bīstamās epidēmijas dēļ koncerti, izrādes, sporta un kultūras pasākumi ir atcelti, daudzās darbavietās ļaudis strādā attālināti, visās publiskās vietās jāievēro drošības pasākumi, tādēļ daudziem no mums ikdienišķais vāveres ritenis ir burtiski uzlikts uz pauzes. Aptaujājām vairākas sabiedrībā zināmas personības, lai uzzinātu, kā viņas pavada šo satraucošo laiku.

«Es šajā laikā daru visu to, kam iepriekš nebija laika. Sakārtoju māju, izmetu ārā nevajadzīgas lietas. Sportoju mājās. Mācos gatavot dažādus vegānus ēdienus. Skatos internetā receptes. Tāpēc ka restorānos vai publiskās vietās vairs nesanāk ieturēt maltīti. Visas ēdienreizes ir jātaisa mājās pašam, bet man vienmēr ir paticis gatavot. Tāpēc izmantoju šo laiku, lai iemācītos pagatavot ko jaunu vai eksperimentētu ar produktiem. Lasu grāmatas. Rakstu dziesmas. Domāju idejas, kā izmantot šo laiku savai pašizaugsmei. Varbūt šī situācija dod kādas iespējas? Jo citādi jau var sabrukt no visa negatīvā. Man liekas, ir ļoti svarīgi turēties pozitīvā noskaņojumā. Katrā nelaimē ir arī kaut kāda laime. Jāskatās arī no pozitīvās puses.

Protams, izeju arī ārā, jo svaigs gaiss ir vajadzīgs, bet to cenšos darīt agri no rīta, kad nav tik daudz cilvēku. Es nebraucu uz Jūrmalu, kur šajā laikā ir daudz cilvēku, jo visi brauc satikties un baktērijas ceļo. Produktus iegādājos mazākos veikalos, kur neapgrozās tik daudz cilvēku.

Par Eirovīzijas dziesmu konkursa atcelšanu runājot, viss dzīvē notiek tā, kā tam jānotiek. Un manā gadījumā acīmredzot tā tam bija jānotiek. Žēl, protams, ka šis pasākums atceļas, bet tiešām šobrīd tā nav primārā lieta. Domāju, ka kāds mani pasargāja. Daudzi draugi ir smējušies, ka labi, ka neesmu piedalījies «Supernovā», un labi, ka mani nekur tālāk nepalaida, jo tad būtu vēl lielāks «aplauziens».

Uz ierakstu studiju gan cenšos doties. Tagad ir laiks, kad var radīt. Un šajā laikā esmu sarakstījis idejiski piecas dziesmas, kas vēl nav apstrādātas. Kad neviens netraucē, var nodoties radošam procesam. Ceru, ka kaut kad atkal varēs atsākt koncertus. Es tiešām ilgojos pēc skatuves. Man pašam bija Maskavā koncerti paredzēti, kas pārcēlās uz rudeni. Daudzas citas lietas bija ieplānotas. Tāpēc galvenais, lai tas viss ātrāk beidzas un cilvēki pēc iespējas mazāk slimo. Un lai gudri cilvēki atrod veidu, kā to visu apturēt. Līdz 14. aprīlim, kā minimums, jāsēž mājās. Galvenais, lai mēs visi izturam. Neslimojam. Lai tā mierīgi pārdzīvojam šo trako laiku,» atzīst dziedātājs Markus Riva.

Pilnu rakstu lasi jaunākajā "Vakara Ziņas" žurnālā vai www.vz.lv