Ceturtdiena, 18.aprīlis

redeem Jadviga, Laura

arrow_right_alt Vakara Ziņas

VAKARA ZIŅAS. Armands Simsons: Situācija nav no patīkamajām

© Ekrānuzņēmums no Instagram

Koronavīrusa bīstamās epidēmijas dēļ koncerti, izrādes, sporta un kultūras pasākumi ir atcelti, daudzās darbavietās ļaudis strādā attālināti, visās publiskās vietās jāievēro drošības pasākumi, tādēļ daudziem no mums ikdienišķais vāveres ritenis ir burtiski uzlikts uz pauzes. Aptaujājām vairākas sabiedrībā zināmas personības, lai uzzinātu, kā viņas pavada šo satraucošo laiku.

«Visa šī situācija ne bez sekām ir skārusi arī mūs. Ir otrā diena, kad meitenes tiešām ļoti apzinīgi no rīta ceļas un attālināti izpilda visas skolas prasības, darbus un stundas. Lielākoties vecākā meita Patrīcija, kas iet septītajā klasē, ļoti patstāvīgi tiek ar visu galā. Eimija mācās piektajā klasē un arī ar visu tiek galā. Pirmklasniekiem patiesībā ir ļoti nepieciešams vecāku atbalsts. Sieva Iveta ar meitu Heidiju, kas ir mūsu ģimenes trešā meitiņa un mācās 1. klasē, nepārtraukti pilda uzdotos uzdevumus. Mazajiem ir ļoti jāpalīdz. Ar spēlēm un sociālajām platformām viņi ir uz tu, bet, kad ir akadēmiskā mācīšanās, tad palīdzība ir nepieciešama.

Kas attiecas uz mani? Tad visa sporta pasaule ir apstājusies. Es arī, cik nu ir nepieciešams, veicu no mājām attālināti dažus darbus un gatavošanos jaunajai sezonai. Katrā ziņā optimisms ir jāsaglabā. Nevajadzētu apstāties. Lielākoties, protams, piespiedu kārtā mēs varam daudz laika pavadīt kopā ar saviem bērniem. Mēs arī ļoti cītīgi pēc attālinātajām mācību stundām vakara pusē to izmantojam, tad ir spēles un rotaļāšanās.

Šobrīd esam iegājuši tādā režīmā, ka viena diena ir pilnībā mājās, bet jau nākamajā dienā sēžamies mašīnā un braucam vai nu pie jūras, vai arī uz mežu, vai arī pavadām dabā, kur var izstaigāties un paelpot svaigu gaisu. Skatāmies, kur tobrīd ir mazāk cilvēku.

Ikdienā veltu arī laiku personiskajām nepieciešamībām - sportiskajām aktivitātēm. Noskrienu savus kilometrus un tepat pagalmā aizeju ielienu aukstā ūdenī. Tādējādi stiprinu imūnsistēmu.

Ņemot vērā, ka Patrīcija trenējas Rīgas volejbola skolā, bet visi treniņi ir apturēti, mājas pagalmā kopīgi veicam dažādas fiziskās aktivitātes un vingrojumus. Tādā ziņā saliedētība ģimenē kļūst lielāka. Protams, ka situācija nav no patīkamākajām. Cik vien ir iespējams, godprātīgi visu ievērojam. Uz tādām publiskajām vietām kā veikali dodos tikai es. Tur tiešām ir jāapelē pie cilvēku apziņas un godprātības ievērot noteiktos ierobežojumus un prasības. Veikalā diemžēl, bet nākas redzēt diezgan vieglprātīgu attieksmi. Piemēram, ir cilvēki, kas elementāro divu metru atstarpi neievēro. Ienākot veikalā, rokas dezinficēju ar speciālo dezinfekcijas līdzekli. Daudzi to neizmanto. Svētdien, kad aizbraucu uz piemājas veikalu, kur tiešām bija maz cilvēku, novēroju bezatbildīgu situāciju. Trīs jaunietes ienāk veikalā, lai iegādātos vienu «Twix» batoniņu, kas, manuprāt, ir ļoti nepieņemami šajā brīdī. Neaizdomāšanās vai nerunāšana. Pat kasiere aizrādīja. Ja noteikumi ir noteikti, tie ir jāievēro. Mēs arī gribam iet un aicināt ciemos, bet to nedarām. Mēs pat ar jaunāko meitu Odriju esam pārtraukuši iet uz rotaļu laukumu. Cilvēku vieglprātībai vajag lielus ierobežojumus. Ejot pa veikalu, drīzāk izvairos no pretimnācējiem nekā skatos uz to, kas man ir nepieciešams. Lūgums ir ievērot noteikto divu metru distanci.

Raidījums «Superbingo», ko vadu, netiks pārtraukts, bet tas tiek veidots attālināti un piesardzīgi. Tādēļ šajā sarežģītajā laikā varam turpināt tradīciju. Paldies Dievam, ka ir 21. gadsimts un modernās tehnoloģijas var nodrošināt šādu iespēju.

Ir tāda bezspēcības sajūta, ka vienīgais, ko vari darīt, ir palikt mājās un ievērot visus distancēšanās un pulcēšanās ierobežojumus. No katra ir atkarīgs, cik tuvā vai tālā nākotnē tas beigsies. Nav jau patīkami kā izklaides un pasākumu industrijas pārstāvim, jo šī dīkstāve ir liels iespaids. Tu nevari piezvanīt mājas apsaimniekotājam un pateikt, mēs šomēnes apturēsim rēķinu apmaksu par ūdeni. Man ir plāns uzrakstīt arī bankām, lai uzzinātu, kāda ir viņu nostāja dīkstāves periodā. Nav noslēpums, ka mums ir arī kredītsaistības gan par dzīvokli, gan automašīnām. Ļoti ceru, ka šajā finanšu sektorā klientiem nāks pretī. Jo tu nezini, cik ilgi dīkstāvē vari sēdēt mājās - vienu vai divus mēnešus. Bet kas notiks tālāk? Protams, ir nomācoša sajūta. Bet vienīgais, ko mēs varam darīt, ir pildīt visus valdības noteiktos ierobežojumus. Neattiekties vieglprātīgi pret tiem,» savu viedokli pauž TV raidījuma «Superbingo» un pasākumu vadītājs, kā arī hokeja kluba Rīgas «Dinamo» tehniskais direktors un četru meitu tētis Armands Simsons.

Pilnu rakstu lasi jaunākajā "Vakara Ziņas" žurnālā vai www.vz.lv