Otrdiena, 23.aprīlis

redeem Georgs, Jurģis, Juris

arrow_right_alt Vakara Ziņas

VAKARA ZIŅAS. Kaimiņu turpina vajāt neveiksmes

© F64 Photo Agency

Saeimas deputātam Artusam Kaimiņam neilgā laika periodā ir nācies piedzīvot nepatīkamus un pat dzīvībai bīstamus pagriezienus. Pērnā gada decembrī ugunsnelaime mājoklī, šā gada janvārī izslēgšana no paša dibinātās «KPV LV» partijas, un nu sasirgšana ar «Covid-19» vīrusu.

Ugunsnelaime

Pērn 1. decembrī Artusa Kaimiņa Rīgas centra dzīvoklī Antonijas ielā izcēlās ugunsgrēks, kurā viņš guva desmit procentu ķermeņa apdegumu, ko raksturo kā dzīvībai bīstamus. Liesmas nesaudzēja arī dzīvokļa iedzīvi. Pēc kāda laika Kaimiņš atklāja, ka ugunsgrēks radies iedegtas «IKEA» lampiņas dēļ, kas atradās guļamistabā. Sabiedrība tobrīd gan apstrīdēja tautas kalpa izvirzīto ugunsnelaimes versiju. Neatkarīgi no ugunsnelaimes izcelšanās iemesla zaudējumi, ko nodarīja ugunsgrēks, bija smagi gan finansiāli, gan arī fiziski.


Izslēdz no partijas

Šī gada 8. janvārī publiskajā vidē parādījās informācija, ka «KPV LV» frakcija ir izlēmusi no sava sastāva izslēgt Artusu Kaimiņu. Pats deputāts to raksturoja kā citu atriebību, ka viņš ir palicis uzticīgs saviem uzskatiem, kas ir atšķirīgi. Februārī «Delfi TV ar Jāni Domburu» raidījumā Kaimiņš atklāja, ka ir nolēmis pamest «KPV LV», jo ir vīlies tās darbībā.

Inficēšanās ar koronavīrusu

21. martā mikroblogu vietnē «Twitter» Artuss Kaimiņš nāca klajā ar paziņojumu, ka ir sasirdzis ar «Covid-19». «No 17. marta sakarā ar sliktu pašsajūtu es pašizolējos. Vakar nodevu analīzes, un šodien man piezvanīja par pozitīvu «Covid-19» rezultātu. Es atvainojos visiem, ar kuriem tikos 15. un 16. martā, un aicinu un lūdzu viņus pārbaudīties!» Kā rakstīts Latvijas sabiedriskā medija portālā «LSM.LV», deputāts nav devies uz vīrusa skartajiem reģioniem ārpus Latvijas. Inficēšanās ar «Covid-19» ir notikusi tepat Latvijā, Rīgā. Sākotnēji viņa saslimšana tika noturēta par angīnu, bet, veicot testu, tas izrādījās pozitīvs. Līdzīgi kā tad, kad Kaimiņš piedzīvoja ugunsnelaimi savā mājoklī, arī saistībā ar pēkšņo saslimšanu viņam tiek pārmesti meli. Šoreiz arī bezatbildīga rīcība par dalību Saeimas sēdē. Lai gan, kā apgalvoja pats Kaimiņš, viņš nebūt nezināja, ka ir inficējies.
«Covid-19» inficēto skaits Latvijā pieaug katru dienu, un saslimšana ir konstatēta arī tiem, kas nav bijuši ārpus Latvijas. Tā kā vīruss ir salīdzinoši jauns, tā simptomi nebūt nav tik viegli nosakāmi un var tikt noturēti par ierastu saslimšanu.