Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Vakara Ziņas

VAKARA ZIŅAS. Vaikule par koronavīrusu: Lai nenomirtu, jāpaliek mājās!

© F64 Photo Agency

Koronavīrusa bīstamās epidēmijas dēļ koncerti, izrādes, sporta un kultūras pasākumi ir atcelti, daudzās darbavietās ļaudis strādā attālināti, visās publiskās vietās jāievēro drošības pasākumi, tādēļ daudziem no mums ikdienišķais vāveres ritenis ir burtiski uzlikts uz pauzes. Aptaujājām vairākas sabiedrībā zināmas personības, lai uzzinātu, kā viņas pavada šo satraucošo laiku.

Laima Vaikule: «Nelaime visus vieno»

«Katrs rīts sākas ar jaunumiem. Mēs zinām, kas notiek pasaulē. Dabīgi, ka tas bojā garastāvokli, tāpēc es skatos filmas. Esmu veikusi arī pāris ierakstus savā mājās studijā. Strādāju tālāk. Domāju, ka man vajadzētu skaļi pateikt, ka cilvēkiem šodien ir jābūt apzinīgiem.

Es šo laiku pavadu mājās Jūrmalā un eju tikai uz mežu ar suņiem pastaigāties. Tas ir viss, ko mana ģimene dara šajā laikā. Un dzīvojam tādu pašu dzīvi kā līdz šim.

Paldies Dievam, ka mums ir ko darīt. Domāju, ka šobrīd cilvēki var darīt, ko vien vēlas. Var mācīties kādu jaunu valodu. Piemēram, tie, kas nezina, var iemācīties latviešu valodu. Vairāk dzīvoties internetā. Arī mēs tā darām! Sazvanos un sarunājos ar draugiem katru dienu. Es jau smejos, ka apciemoju savus draugus, bet mēs to darām caur internetu. Ir sajūta, ka tiekamies katru dienu.

Galvenais šajā laikā ir atbildības sajūta. Tieši tagad, kad jūs piezvanījāt, taisīju vingrinājumus. Pagaidām vēl ejam uz veikaliem un līdzi ņemam visādus līdzekļus, ar kuriem sterilizēt rokas, ir arī sejas maskas. Cenšamies to visu ievērot ļoti piesardzīgi. Ir jau grūti atrast no tā, kā tu esi dzīvojis līdz tam. Man arī nākas vienu otru apstādināt. Kāpēc es visus piesaucu uzvesties un klausīt valdību? Lai tas viss varētu ātrāk atjaunoties, lai mēs ekonomiski neciešam. Ne tikai sevis dēļ, ne tikai tā dēļ, lai nenomirtu. Visiem vajag būt savās mājās un nekur neiet. Šis laiks ir arī domāts tam, lai mēs pārdomājam savu dzīvi. Neesam pie tā pieraduši, jo viss ir pieejams un viss ir labi. Mēs necienām to, kas mums pieder. Un tagad esam apstādināti, jo tomēr daudz ko neesam cienījuši. Tā ir viena mana sajūta. Un otra sajūta, ka tas viss ir noticis, lai mūs apvienotu. Man ir parādījusies mīlestība pret visu pasauli. Līdz tam vienkārši dzīvoju un darīju savu darbu, bet tagad man liekas, ka mēs apvienojamies ar visu pasauli. Tā man ir jauna sajūta. Šī situācija iemāca un apvieno. Tā ir, ka nelaime visus vieno,» par savām atklāsmēm sarunā ar »Vakara Ziņām« stāsta dziedātāja Laima Vaikule.

Pilnu rakstu lasi jaunākajā "Vakara Ziņas" numurā vai www.vz.lv