Sestdiena, 27.aprīlis

redeem Klementīne, Raimonda, Raina, Tāle

arrow_right_alt Vakara Ziņas

VAKARA ZIŅAS. Zeltiņš pieņem lēmumu nelidot uz Kaliforniju

Renārs Zeltiņš ar rakstā minētā konkursa uzvarētāju Edgaru Cimdiņu koronavīrusa izplatības dēļ neaizlidoja uz Kaliforniju. © Ekrānuzņēmums no Instagram

Šovmenis un TV raidījumu vadītājs Renārs Zeltiņš burtiski dažas dienas pirms straujās notikumu attīstības koronavīrusa dēļ izlēma nedoties uz saulaino Kaliforniju, neilgi pēc tam, kad ar ģimeni atgriezās mājās no Tenerifes.

«Tenerifē bijām, pirms sākās izolācijas un karantīna. Tas bija koronavīrusa sākumposmā, kad trauksme vēl nebija tik liela. Tas nebija pat marta sākumā. Tādēļ mājās atgriezāmies veiksmīgi. Taču, kad tuvojās Kalifornijas brauciens, situācija bija duāla. Ilgi domāju braukt vai nebraukt!? Kopā ar organizatoriem pieņēmām atbildīgu lēmumu - tomēr nedoties. Šī lēmuma pareizība sekoja pēc divām dienām, kad NBA basketbola līga atcēla visas spēles pēc pirmajiem saslimšanas gadījumiem. Un arī Amerika noslēdza robežu no Eiropas valstīm. Līdz ar to situācija būtu ļoti neproduktīva, ja mēs aizlidotu. Mēs netiktu uz basketbola spēlēm un ļoti slikti sajustos. Atpakaļ uz Latviju, visticamāk, tiktu. Tāpēc pieņēmām atbildīgu un nopietnu lēmumu tomēr nedoties. Man ir ļoti žēl puisi, kurš uzvarēja «NBA Go3 Sports» konkursā un netika uz Ameriku. Konkurss izdevās kvalitatīvs, foršs, tas sniedza iespēju apmeklēt trīs basketbola spēles. Beigu beigās bija iespēja apmeklēt arī Kristapa Porziņģa spēli Losandželosā. Kad paziņoja konkursa uzvarētāju, puisis bija ļoti priecīgs un laimīgs, jo tas bija viņa sapnis. Taču sapni nācās salauzt un neizmantot. Mēs sapratām, ka neviens sapnis nav tā vērts, lai kaut kas notiktu ar veselību. Tā atbildība pret mūsu vecākiem, vecvecākiem ir lielāka. Mēs pieņēmām pareizo lēmumu. Viss eskalējas tikai nopietnāk, negatīvāk un ierobežotāk. Līdz ar to sapņi realizēsies tad, kad pasaule atkal nostāsies uz kājām. Es vairākas dienas domāju par šo braucienu, liku uz svaru kausiem, rakstīju plusus un mīnusus, ko iegūšu un zaudēšu. Nojauta un priekšnojauta teica, ka viss varētu būt sliktāk. Tāpēc izlēmu, ka ir jāpaliek Latvijā un mājās. Izrādījās, ka viss ļoti strauji attīstījās un mans lēmums bija pareizs. Publiskie pasākumi ir pārcelti vai atcelti. Lielākoties ir pārcelti. Tas ir saprotams.

Šajā laikā esmu kopā ar ģimeni. Mēs esam pašizolācijā. Ja gribam iziet ārā, tad izejam paelpot svaigu gaisu un ar meitiņu pastaigāt. Lielāko daļu pavadām mājās. Cenšamies sakārtot savu vidi. Izdomāju radošus veidus, kā pavadīt laiku. Lasīt grāmatu vai iemācīties spēlēt ģitāru!? Cerams, ka tas viss ātrāk beigsies. Pats svarīgākais fundaments daudzām ģimenēm ir pārbaudījums ar labklājību. Tāpat tas ir pārbaudījums ģimenei, jo visiem nu ir jābūt kopā. Vienā brīdī pieaugot spriedzei un apkārtējai situācijai pasliktinoties, ir jābūt pacietībai. Kādā brīdī viens otru var sākt arī kaitināt un sākties konflikti. Līdz ar to ļoti svarīga ir pacietība. Būt komandā ar ģimeni un saprast uzdevumus. Censties pēc iespējas vairāk visu uztvert ar racionālu skatu un mierīgi. Sekot līdzi norādēm un jaunumiem ar smaidu. Domāju, ka tas ir pats svarīgākais. Protams, ir arī ļoti svarīgi sekot norādījumiem par pašizolāciju,» par pareizo lēmumu pieņemšanu sarunā ar »Vakara Ziņām« pastāsta Renārs Zeltiņš.