VAKARA ZIŅAS. Kreipāns par mūžībā aizgājušo kolēģi Lāci: Pēdējā laikā viņš ļoti daudz strādāja

© Ekrānuzņēmums no Instagram

LTV1 «Rīta Panorāmas» sporta ziņu moderators Kaspars Lācis, kurš šī gada 17. februārī nosvinēja 42. dzimšanas dienu, pēkšņi un pāragri ir aizsaukts mūžībā. Izskanējusī ziņa šokēja daudzus TV skatītājus un sporta entuziastus, jo Kaspars bija stalts, sportisks, dzīvespriecīgs, lielisks kolēģis, radoša personība un fantastisks draugs. Nekas neliecināja par to, ka darba nedēļa iesāksies ar sēru vēsti par Kaspara nāvi.

Latvijas Televīzija atvadās no kolēģa

«Ar skumjām ziņojam, ka pirmdiena atnesusi sēru vēsti. Pāragri mūžībā devies Kaspars Lācis (1978-2020) - viens no raidījuma «Rīta Panorāma» sporta vīriem. No ārpuses - korekts un šķietami nepieejams, tomēr iekšpusē - dzīvespriecīgs sporta fanāts. Kaspars nebija jāmudina uz dauzonībām, viņš pats tās bija gatavs radīt - tā vienkārši, lai pasmaidītu arī citi. Savukārt darbā - darbā viņš labi darīja savu lietu. Vienalga, vai tie būtu televīzijas grafiķa pienākumi Kaspara LTV karjeras sākumā pirms aptuveni septiņiem gadiem, vai sporta ziņu moderatora darbs «Rīta Panorāmā» - viņš to darīja apzinīgi un no sirds. Neskatoties uz interesi par sportu kopumā, Kaspara sirdī īpaša vieta bija hokejam. Un pāri visam Kaspars bija mīlošs tēvs, kurš vienmēr atrada laiku savai meitiņai. Kaspar, mums tevis pietrūks! Izsakām visdziļāko līdzjūtību Kaspara ģimenei, draugiem un kolēģiem!» - šāds ieraksts ievietots sociālā tīkla «Facebook» Latvijas Televīzijas profilā.

Kaspars Lācis bija ne tikai erudīts, zinošs un daudzpusīgs savas jomas profesionālis, bet arī gādīgs un mīlošs tētis savai meitiņai. Neraugoties uz noslogoto darba grafiku medijos, viņš vienmēr spēja atrast laiku arī viņai. Veiksmīgi darbojās arī savā veidotajā LTV7 raidījumā «Hokeja laukums», par kuru atzinīgus vārdus izteica gan eksperti, gan vienkārši šī sporta veida mīļotāji. Latvijas Hokeja federācija viņam piešķīra balvu kā labākajam hokeja žurnālistam. Kaspars savulaik ir strādājis arī par Latvijas Hokeja federācijas (LHF) mārketinga direktoru.

Anatolijs Kreipāns: «Pēdējā laikā viņš ļoti daudz strādāja»

«Mēs esam satikušies vairākās neformālās tikšanās reizēs. Piemēram, kad hokeja izlasei Daugavpilī bija pārbaudes spēles. Man liekas, ka tad Bobs Hārtlijs (kanādiešu hokeja treneris) strādāja pie mums Latvijā pirmo gadu. Strādājot Hokejā federācijā vai klubā «Dinamo», mūsu saskarsme bija saistīta vairāk ar darbu. Kad ieraudzīju «Rīta Panorāmas» producentes Ijas Circenes- Grošas ierakstu «Facebook», kurā bija teikts: «Turpmākie rīti mums, «Rīta Panorāmai», būs citādāki», nodomāju: «O! Kaspars droši vien ir izdomājis kaut ko jaunu.» Bet tad, lasot tālāk «jo Kaspars uz mums noraudzīsies no mākoņa maliņas...», manas sajūtas bija grūti aprakstīt. Man pat prātā neienāca šāda doma. Man bija viegls šoks. Pirmā doma, ka varbūt ir notikusi avārija.

Kaspars veidoja ļoti interesantus «Hokeja laukuma» raidījumus. Par intervijām ar mūsu spēlētājiem, kas spēlē Čehijā, viņš jau bija izstāstījis pirms tam. Tā ka es skatījos šos raidījumus, jau daudz ko zinādams. Pirms «Dinamo» spēlēm es vienmēr ierados diezgan agri, un tad mēs parasti ar Kasparu pasēdējām un pārrunājām visādas lietas, kuras palika ārpus pārraidēm. Katrā ziņā mums tā saskare bija tikai un vienīgi ar hokeju, ko viņš pārzināja diezgan labi. Ja bija nepieciešama palīdzība saistībā ar informāciju, viņš vienmēr palīdzēja. Cik man zināms, Kaspars pēdējā laikā ļoti daudz strādāja un to pārraidi taisīja viens pats. Viņš to mazliet neizturēja. Bet man nav nekādu ziņu, kas, ko un kā. Rezultāts ir vienkārši tāds, kāds ir. Pēc slimnieka viņš vismazāk izskatījās. Tas ir pilnīgi skaidrs. Godīgi sakot, biju pārsteigts, kad uzzināju, ka viņš ir dzimis 1978. gadā. Man likās, ka viņam ir kādi 35 gadi, ne vairāk.

Viņš bija ļoti draudzīgs cilvēks. Mēs nekad pārī neesam komentējuši hokeja spēles, bet komentēšanā viņš arī ir piedalījies. Latvijas sporta kanālā «Best4Sport» viņš komentēja, arī hokeja čempionu līgā šosezon komentēja. Viņš ar lielu sajūsmu stāstīja par savu braucienu uz spēlēm Čehijā vai Šveicē un atklāja daudz ko interesantu. Vēl pirms tika samontēts «Hokeja laukuma» sižets, varēja zināt, ka tas būs kaut kas interesants,» atzinīgus vārdus kolēģim velta ilggadējais sporta žurnālists un komentētājs Anatolijs Kreipāns.

Pilnu rakstu lasi jaunākajā "Vakara Ziņas" izdevumā vai www.vz.lv

Svarīgākais