Piektdiena, 26.aprīlis

redeem Alīna, Rūsiņš, Sandris

arrow_right_alt Vakara Ziņas

VAKARA ZIŅAS. Iespējams, Juta Strīķe mūžībā aizgājusi smagas slimības dēļ

© Dāvis Ūlands/F64 Photo Agency

18. martā 49 gadu vecumā pāragri mūžībā devusies Juta Strīķe. Nāves iemesls esot smaga slimība. Runā, ka onkoloģiska saslimšana pēdējā stadijā.

Juta Strīķe dzimusi 1970. gada 18. jūlijā Maskavā. 1993. gadā absolvējusi Latvijas Universitātes Juridisko fakultāti, saņemot bakalaura grādu tiesību zinātņu un jurista arodā. Ir strādājusi Iekšlietu ministrijā un Drošības policijā. Plašāku atpazīstamību ieguva, strādājot KNAB (Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs). Sākot no 2004. gada līdz 2014. gadam bija KNAB priekšnieka vietniece. 2017. gadā no Jaunās konservatīvās partijas tika ievēlēta Rīgas domē. 2018. gadā tika ievēlēta par 13. Saeimas deputāti. Juta bija precējusies ar Maiguru Strīķi, bet viņas vecāki ir Jurijs Potapovs un Taiga Zvirbule.

Kā vēsta portāls «Pietiek.com» Jutas Strīķes dzīvība izdzisa Bulduru slimnīcā, Jūrmalā. Runā, ka nāves iemesls ir onkoloģiska saslimšana, kas bija pēdējā stadijā un negaidīti strauji attīstījās.

Jānis Bordāns: «Juta ir aizgājusi, un tas ir lielākais notikums.»

«Es nevēlēšos komentēt to, kas notika. Tas notika šodien (18. marts). Un šodien tika izziņots. Juta ir aizgājusi, un tas ir lielākais notikums. Skumjākais. Tas arī ir viss. Ļoti profesionāla juriste un politiķe,» sarunā ar »Vakara Ziņām« teic tieslietu ministrs Jānis Bordāns.

Pilnu rakstu lasi jaunākajā "Vakara Ziņas" numurā vai www.vz.lv