Piektdiena, 26.aprīlis

redeem Alīna, Rūsiņš, Sandris

arrow_right_alt Vakara Ziņas

VAKARA ZIŅAS. Skaista apakšveļa katru dienu – Holivudas aktrises par seksualitāti

© Pixabay

Sekss un seksualitāte ir neatņemama ikdienas dzīves sastāvdaļa, par šīm lietām runā visi, arī slavenas aktrises un kinozvaigznes. Taču seksualitāte nav tas pats, kas sekss vai seksuālā uzvedība. Ikvienam ir seksuālās jūtas, kuras jārespektē, tāpat seksualitāte ir dabiska un būtiska katra cilvēka personības sastāvdaļa. Cilvēka seksualitāti nosaka viņa personība un ārējais šarms. «Seksbumba» vai «seksapīla dāma» uzreiz ir pamanāma un ievērojama. Pasaulē slavenas un par seksa simboliem atzītas aktrises atklāj, ko viņām nozīmē seksualitāte un kā tas izpaužas personīgajā dzīvē.

Viss ir galvā! Pievilcīga 50 gadu vecumā

Itāliešu aktrisi un modeli Moniku Beluči dievina miljoniem vīriešu visā pasaulē par dabisko seksualitāti un skaistumu. Viņa neveic plastiskās operācijas, neietur diētas, reizēm sporto un vienkārši dzīvo ikdienišķu dzīvi. «Šķiet, ka vairums piecdesmit gadu vecu sieviešu ir neredzamas vīriešiem, bet tam tā nevajadzētu būt, vai ne? Es daudz laika pavadu Brazīlijā - manas meitas jau ir sākušas tekoši runāt portugāļu valodā. Jebkura vecuma Brazīlijas sievietes ir neticami seksīgas. Ne tāpēc, ka viņu ķermeņi ir nevainojami, bet tāpēc, ka viņas ir iekšēji brīvas. Paradoksāli, bet skaistums nav izskatā, bet gan tajā, kā jūs jūtaties. Piecdesmit gadu vecumā mēs joprojām varam būt pievilcīgas! Patiesa seksualitāte ir prāta un iztēles spēle, un tā nav atkarīga no vecuma,» saka Beluči.

Gadi nav šķērslis!

Holivudas aktrise Gvineta Paltrova žurnāla «Harper's Bazaar» marta numura vākam pozējusi peldkostīmā. Viņa tika nofotografēta guļam zilā sauļošanās krēslā melnā viengabalainā peldkostīmā un zīmola «Saint Laurent» augstpapēžu kurpēs. Žurnāla radošā komanda saka, ka jūs nevarat aizmirst drēbes no kastinga, arī ne par 2020. gada pavasara-vasaras stilu, bet gan to, kāda sieviete jūs vēlaties būt un to, ka jebkurā vecumā sieviete ir pievilcīga un seksuāla, arī iekārojama.

Ir nozīme tam, vai apakšveļa, vai peldkostīms, vai zeķes ir augstas kvalitātes, jo tās ir seksuālas jebkurā vecumā.

Iekšējais starojums

«Mūsdienu pasaulē nepatīk, ka par seksu un seksualitāti runā cilvēki ar sejas grumbiņām. Tāpat kā bērniem nepatīk domāt, ka viņu vecāki dara «to», taču visātrāk demogrāfija pasaulē pieaug vecāka gadagājuma sievietēm. Kad man bija četrdesmit gadi, es teicu, ka pirms savas nāves vēlos iepazīstināt ar atjauninātu vecāka gadagājuma sievietes tēlu. Seksualitāte ir iekšējais starojums un pievilcība,» atzīst 82 gadus vecā amerikāņu kinozvaigzne Džeina Fonda.

Vienmēr formā

«Oskara» balvas laureāte Dženifera Lorensa pēc režisora Darena Aronofska filmas «Māt!» pirmizrādes beidzot nostiprināja savu statusu kā seksa simbols. Saņemot «Oskaru» par lomu filmā «Mans puisis - psihs», Dženifera skaidro savas pievilcības avotu: «Es uzskatu, ka būt seksīgai nenozīmē nēsāt tonnu grima, nevainojamu frizūru un būt ar lielisku figūru. Man šis jēdziens nozīmē pašpārliecinātību, harmoniju ar sevi un smaidu.»

Bez štampiem un etiķetēm

Sāgas «Krēsla» aktrise Kristena Stjuarte kļuva par elku miljoniem cilvēku pēc pirmās franšīzes filmas 2009. gadā, kas izraisīja visā pasaulē vampīru atkarības vilni. «Es ienīstu etiķetes, kas tiek piedēvētas cilvēkiem,» atklāti par seksu un seksualitāti runā aktrise. «Nu kādas muļķības: vīrietis dzīvo pats sev, un tad entās reizes, un viņš jau ir «seksa simbols». Man personīgi ir riebums, ka mani dēvē par seksa simbolu.»

Tomēr Kristena joprojām ir seksīgāko zvaigžņu sarakstos un neslēpj arī savu biseksualitāti.

Vienkāršība un dabiskums

Harija Potera sāgas zvaigzne Emma Vatsone kļuva slavena 10 gadu vecumā, pateicoties Harija Potera filmām, kurās viņa spēlēja Hermioni. Emma pēdējo desmit gadu laikā ir vislabāk apmaksātā aktrise, kā to apstiprina ieraksts Ginesa rekordu grāmatā. Tomēr viņa ilgu laiku pat nebija pārliecināta, ka filmēšanās kļūs par dzīves jēgu. Vatsone atļāvās ilgstošus pārtraukumus filmēšanā, mēģināja dzīvot «normālu» dzīvi bez prožektoriem, sevi pozicionēja kā intelektuāli un pat absolvēja Brauna universitāti. Bet galu galā viņa atgriezās pie aktrises karjeras. Pēc Emmas teiktā, sieviešu seksualitātes noslēpums slēpjas vienkāršībā un dabiskumā: «Krītoša blūzīte uz krūtīm, īsi svārki, viss ir labi, kas ir seksuāli pievilcīgi? Mana ideja par seksualitāti - jo mazāk atklāj, jo lielāka ir interese. Un skaistākajām sievietēm jāizskatās tā, it kā viņām nemaz nebūtu uzklāts grims. Ne velti mēs savas sejas slēpjam aiz kosmētikas slāņa, ko mums jāspēj parādīt pasaulei!»

Nezūdošais pamatinstinkts

View this post on Instagram

A post shared by Vogue Portugal (@vogueportugal) on

Deviņdesmito gadu kulta filmas «Pamatinstinkts» («Basic Instinct») pavedinošā aina, kurā Holivudas dīva Šarona Stouna papleš kājas, ierindoja aktrisi starp vienu no seksuālākajām sievietēm šovbiznesa industrijā. Arī pagājušogad, saņemot žurnāla «GQ» balvu, Stouna 61 gada vecumā uz skatuves atkārtoja un parādīja savu seksualitāti. Aktrise ar vieglu vienas kājas pārlikšanu pār otru (pēc tam viņa atkārtoja šo kustību vēl pāris reizes) publiski teica runu: «Katram no mums ir visas tiesības uz seksualitātes formu, kuru mēs sev esam izvēlējušies, un neviens jums to nevar atņemt. Es vēlos pateikties jums, ka izvēlējāties mani par gada sievieti. Jo bija laiks, kad neviens mani neuztvēra nopietni, taču tagad es zinu, ka joprojām esmu pievilcīga.»

Bez kompleksiem

«Jūs varat būt seksīgs un skaists jebkurā vecumā. Un, gluži pretēji, jūs varat justies kā nekas un slēpties savos kompleksos pat ziedošajos astoņpadsmit. Diemžēl tas viss notiek pašapziņā un iekšējā harmonijā,» par savu seksualitāti medijiem stāsta seriāla «Sekss un lielpilsēta» aktrise Kima Ketrela.