VAKARA ZIŅAS. Gupalo uzraksta dziesmu Latvijas prezidentam

© Jānis Romanovskis

Pie klausītājiem nonākusi dziedātājas un dziesmu autores Katrīnas Gupalo jaunākā dziesma angļu mēlē «Levitate» (Levitācija), kuru viņa veltījusi Latvijas valsts prezidentam Egilam Levitam. Dziesmas tekstu radījis politiķis un diplomāts Ojārs Ēriks Kalniņš.

«Tā ir manas dziesmas «Svārki» versija angļu valodā, taču tajā pašā laikā šī ir patstāvīga kompozīcija ar savu ideju un nedaudz citu vēstījumu nekā latviešu valodā.

Kad Ojāram palūdzu izveidot dziesmas teksta versiju angļu valodā, bija Latvijas prezidenta vēlēšanu laiks. Ojārs meklēja spilgtu un āķīgu iedvesmu, no kuras veidot dziesmu, un pamanīja kādu virsrakstu par Egilu Levitu. Tā arī radās ideja par vārdu «levitēt», kas ļoti labi sader kopā ar Latvijas prezidenta uzvārdu. Tā ir mīlestība, kas tevi paceļ virs zemes - levitē. Dziesma tapusi romantiskā gultnē. Ko lai saka! Prezidentam ir tik skaists uzvārds, ka ir radīta dziesma. Jaunajā kompozīcijā nav apspēlēts prezidenta uzvārds, vienkārši pirmais impulss bija no prezidenta uzvārda. Dziesma ir par mīlestību.

Egilu Levitu personiski satiku koncerta «Trīs Osokini» afterpārtijā aizvadītajā vasarā Dzintaru koncertzālē. Mūs iepazīstināja, un aprunājāmies. Es toreiz viņam pastāstīju, ka būs šāda dziesma. Viņš teica, ka gaidīs ar interesi. Iepazīšanās ar Latvijas prezidentu bija ļoti jauka un patīkama. Iespējams, ka viņš šo dziesmu jau ir dzirdējis, bet, ja nav, ceru, ka viņam patiks,» par savu jaunāko veikumu muzikālajā karjerā stāsta Katrīna Gupalo.

Svarīgākais