Ceturtdiena, 25.aprīlis

redeem Bārbala, Līksma

arrow_right_alt Vakara Ziņas

VAKARA ZIŅAS: Populārais frizieris Dāvis Ķimenis par pārgērbšanos sievietes tēlā

© Dāvja Ķimeņa privātais arhīvs

Frizieri Dāvi Ķimeni plašāka publika iepazinusi kā ekstravaganto un spilgto «drag queen» (cilvēks, kas pārģērbjas otrā dzimuma tēlā) personību, kas sevi dēvē par Amuna Davis. Sarunā ar »Vakara Ziņām« Dāvis atklāj savas privātās dzīves nianses un to, kā jūtas, kad ir uzvilcis sieviešu drēbes, uzlicis parūku un uzklājis košu grimu, arī to, ka gatavojas veikt vairākas plastiskās operācijas.

Esi viens no televīzijas «STV Pirmā!» raidījuma «Slavenības. Bez filtra» jaunās sezonas varoņiem.

Šajā projektā nokļuvu, jo mani uzaicināja piedalīties kā vienu no raidījuma varoņiem. Uzreiz arī piekritu, jo vēlos parādīt Latvijas sabiedrībai, kas ir «drag queen» kultūra. Ar savu piemēru vēlos iedvesmot jauniešus un cilvēkus uzdrīkstēties darīt to, ko viņi patiesi vēlas.

Kā sākās tavs pārtapšanas ceļš par «drag queen»? Vai jau bērnībā bija vēlme pārģērbties sieviešu drēbēs?

Mani bērnības gadi nebija īpaši saulaini. Bet, jau mazs būdams, jutu, ka esmu mākslinieks. Vienmēr savu sajūtu pasauli parādīju caur mākslu, veidojot tērpus. Uzliku šalli, lai iztēlotos, ka man ir gari mati.

Kad 20 gadu vecumā uzzināju, kas ir «drag queen», sapratu, ka tas esmu es. Kā «drag queen» plašākai publikai sāku sevi parādīt pirms sešiem gadiem. Sāku veidot sev tērpus, frizūras un grimu. Tolaik man bija 21.

Tevis radītā persona Amuna Davis ir ļoti spilgta un līdz ar to pamanāma. Kā sabiedrība tevi uztver šajā tēlā?

Pirms sešiem gadiem man bija bail šajā tēlā iziet uz ielas un bija bail, ko cilvēki par to teiks. Taču ar laiku iemācījos nospļauties par to, ko cilvēki domā. Tagad man ir vienalga, ko citi domā. Ir pagājuši seši gadi, un esmu pierādījis, ka mans tēls - tā ir māksla. Un nevajag to tik nopietni uztvert. Latvijā arvien vairāk cilvēku sāk saprast, ka tas, ko daru, ir mākslas veids. Laikam ejot, cilvēki kļūst izglītotāki. Noteikti arī ar sociālo mediju un plašsaziņas līdzekļu palīdzību šī informācija nonāk pie cilvēkiem, un viņi mani arvien labāk saprot. Ja cilvēks nekad nav dzirdējis, kas ir «drag queen», viņš būs izbrīnīts: «Ak Dievs, kas tas tāds?»

Tu esi arī ļoti pašpārliecināts.

Tas ir svarīgi. Uzskatu, ka pašpārliecinātību var iegūt tikai un vienīgi tad, kad ir vienalga, ko citi par tevi domās. Ja tu savu mērķi īsteno ar mīlestību un esi pārliecināts par to, ko dari. Ja darīsi to kāda cita dēļ un sevi nemīlēsi, kā arī uztrauksies, ko citi par tavu darbu teiks, tad arī nebūsi pašpārliecināts.

Vai joprojām strādā salonā par frizieri?

Ikdienā esmu parasts puisis, kas strādā par frizieri. Kādu laiku strādāju salonā «Mella», bet tad atvēru pats savu studiju. Vēlos būt sev priekšnieks, nevis strādāt kāda pakļautībā. Man tomēr ir nepieciešama brīvība. Savā privātajā studijā strādāju divus gadus. Manai studijai nav nosaukuma, un es sevi nereklamēju. Strādāju lielākoties ar saviem klientiem. Jau bērnībā zināju, ka būšu frizieris. Kad apmeklēju bērnudārzu, savām māsām pinu bizes un veidoju frizūras. Tāpat bērnībā spēlējos ar bārbijām un veidoju tām frizūras.

Savulaik biji arī dejotājs klubā. Vai joprojām dejo?

Jā! Mēs, «Baltic Queens», uzstāsimies festivālā «Erots», kas šajā nedēļas nogalē notiks Ķīpsalas hallē. Treniņi notiek katru dienu, jo cītīgi gatavojamies festivālam.

Nesen sociālās vietnes «Instagram» profilā atklāji, ka plāno veikt plastiskās operācijas. Kādas tās būs?

Lai sevi pilnveidotu un kļūtu vēl skaistāks, vēlos veikt vairākas plastiskās operācijas. Man ir padomā deguna operācija, tauku atsūkšana un arī botulīna injekcijas. Pašlaik man arī ir ļoti svarīga un aktuāla operācija, kas saistīta ar zobu ielikšanu. Pamazām viss notiek!

Visu interviju lasi šīs nedēļas "Vakara Ziņas" žurnālā