Sestdiena, 27.aprīlis

redeem Klementīne, Raimonda, Raina, Tāle

arrow_right_alt Vakara Ziņas

VAKARA ZIŅAS. Horens izved sabiedrībā daiļo draudzeni

© Ingrīda Punka

Pēc tam, kad Daugavpils Olimpiskajā centrā vērienīgajā «Muzikālās bankas 2019» jubilejas šovā tika sadalītas balvas un noteikta aizvadītā gada populārākā dziesma, sākās svinīgais bankets. »Vakara Ziņas« piedāvā ielūkoties, kas notika jubilejas šova aizkulisēs un kā mūziķi nosvinēja vienu no Latvijas mūzikas dzīves svarīgākajiem notikumiem.

«Astro'n'out» Māra auklē savu mazo Hannu

Dziedātāja Māra Upmane-Holšteine «Muzikālās bankas» ceremoniju apmeklēja ar vīru, mūziķi Goran Goru jeb īstajā vārdā Jāni Holšteinu-Upmani un jaunāko meitiņu Hannu, vecākos bērnus šoreiz atstājot mājās. Arī iepriekšējos gados »Vakara Ziņas« vēstīja, ka Māra «Muzikālās bankas» ceremoniju apmeklēja ar tobrīd pirmdzimto meitiņu Ronju.

«Šobrīd jūtos superīgi, jo trešais bērns manī ir radījis mieru. Turklāt fakts, ka meitiņa ir līdzās, dod man lielāku harmoniju uz skatuves. Ja jaunākā meitiņa būtu palikusi mājās, es visu laiku raizētos, kā viņai klājas. Protams, nākamā diena būs mazliet citādāka un meitiņa mazliet pasūdzēsies, jo bijis gan nogurums, gan pozitīvas emocijas.

Jaunākā meita Hanna tāpat kā abi vecākie bērni ir sadraudzējušies ar mūziķiem. Hannu var paņemt klēpī arī citi cilvēki, un viņa neiebilst,» darba un privātās dzīves nianses atklāj grupas «Astro'n'out» soliste un triju bērnu māmiņa Māra Upmane-Holšteine.

Viņa arī pastāsta, ka grupai ir liels gods būt starp 15 izvēlētajām «Muzikālās bankas» 20. jubilejas finālšova vērtīgākajām dziesmām: «Bija tikai viens gads, kad piedalījāmies, bet neiekļuvām «Muzikālās bankas» finālā. Protams, grupa «Astro'n'out» salīdzinoši nesen sāka piedalīties «Muzikālajā bankā». Šī ir piektā reize.

Tā ir burvīga tradīcija, ka mēs, mūziķi, varam satikties. Šoreiz, piedaloties «Muzikālajā bankā», ir sajūta kā izlaidumā. Jāsaka godīgi, ka man ļoti patīk atmosfēra, kas valda Daugavpilī, jo tā ir mierīgāka un nepiespiestāka.

Ja braucam uz «Muzikālo banku», tad tās ir divas dienas, ko pavadām Daugavpilī. Te valda nometnes sajūta, jo nav jau tikai uzstāšanās un balvu dalīšana, bet ir arī ekskursijas.»

Reikam ļoti patīk mācīties

Reperis Reiks jeb īstajā vārdā Arvis Šķirus «Muzikālajā bankā» uzstājās kopā ar grupu «Neon Saturdays». «Šobrīd paralēli darbojos arī ar jaunu grupu «Milleny». Nesen izlaidām videoklipu, kas filmēts Lasvegasā. Kopā ar grupu gaidāmi jaunumi arī februāra sākumā. Tā ka gaidiet!

Ja runā par manu ikdienu, tad jāatklāj, ka es visu laiku pārvācos no vienas dzīvesvietas uz otru. Nevienā vietā ilgāk par gadu nevaru nodzīvot. Februāra beigās ar «Erasmus» programmu braukšu pusgadu mācīties uz Horvātiju. Pašlaik studēju biznesa, mākslas un tehnoloģiju augstskolā RISEBA audiovizuālo mediju mākslu. Man ļoti patīk mācīties. Pirms tam studēju Rīgas Stradiņa universitātē, kur tapa muzikālais projekts «Olas». Tagad studējot RISEBA, atkal rodas jaunas idejas. Ik pa laikam uzstājos arī ar grupu «Olas».

Mans redzesloks nemitīgi paplašinās. Ir interesanti izmēģināt kaut ko jaunu,» par savām studenta gaitām stāsta skatuves mākslinieks Reiks.

Karstasinīgais Horens izved sabiedrībā daiļo draudzeni

Mūziķis Horens Stalbe «Muzikālās bankas» svinīgo vakara daļu, banketu, apmeklēja ar jauno draudzeni Ļusini Caturovu. Mūziķis neslēpa savas jaunās attiecības un klātesošos iepazīstināju ar savu daiļo pavadoni.