Sestdiena, 27.aprīlis

redeem Klementīne, Raimonda, Raina, Tāle

arrow_right_alt Vakara Ziņas

VAKARA ZIŅAS. Ralfs Eilands sācis vadīt pētnieciskās žurnālistikas raidījumu

© F64 Photo Agency

Latvijā populārais mūziķis Ralfs Eilands cītīgi kāpj pa karjeras kāpnēm un atkal pārsteidz. Pērn viņš ieguvis 2019. gada titulu «Eiropas cilvēks Latvijā», ka arī ir pieaicināts vadīt «Re:Baltica» raidījumu «Starp citu».

«Kopā ar Kasparu Breidaku esam izziņojuši izrādi «Mēs jūs mīlam», kura Rīgā jau ir pilnībā izpārdota. Braucam ar šo izrādi arī pa Latviju. Pirms pāris dienām ierakstījām albumu, kuru tūlīt publicēsim. Es pats rakstu arī savu soloalbumu. Strādāju arī pie citiem projektiem.

Pagājušais gads man bija ļoti labs. Uzvarēju un ieguvu otro vietu Rumānijā starptautiskā konkursā un ieguvu titulu «Gada cilvēks Eiropā». Tā nu es tagad dzīvoju pa darbiem un koncertiem. Esmu kļuvis politiski aktīvāks, strādājot un vadot «Re:Baltica» raidījumu «Starp citu»,» par aktualitātēm savā dzīvē stāsta dziedātājs Ralfs Eilands.

Balvu pasniedz Valsts prezidents Egils Levits

Kā rakstīts Latvijas sabiedriskajā medijā, balsotāji, kas izvirzīja mūziķi godpilnajam titulam «Eiropas gada cilvēks Latvijā», raksturoja viņu šādi: «Radošs, sabiedriski aktīvs, stingra nostāja. Būt populāram, bet atļauties izteikt nepopulārus viedokļus. Fantastisks cilvēks, kurš nebaidās nedz paust savu viedokli, nedz no tā, ko ir paudis. Pārstāv demokrātiju un visus cilvēkus, kuri sevi nespēj aizstāvēt!»

«Tas bija liels pārsteigums, jo izvirzīti bija vairāki cilvēki, par kuriem varēja balsot. Taču beigās tā sanāca, ka cilvēki balsoja par mani. Lai balsotu par konkrēto cilvēku, vajadzēja rakstīt arī pamatojumu. Man beigās iedeva lapiņu ar tiem daudzajiem pamatojumiem, kā cilvēki bija mani raksturojuši, un, lasot to, jutos ļoti aizkustināts. Tādā veidā man sanāca satikties arī ar Valsts prezidentu Egilu Levitu, jo viņš pasniedza balvu. Tas vainagojās ar to, ka došos uz Rīgas pili viņu satikt un pārrunāt dažas idejas. Es esmu ļoti laimīgs. Pateicu, ka ļoti cerēju, ka viņš būs prezidents, jo man viņš kā personība ļoti patīk un uzrunā. Būdams apbalvošanas ceremonijā un klausoties Latvijas prezidenta runu, smējos, jo bija arī joki un ļoti saprotami,» par balvas saņemšanu un tikšanos ar prezidentu stāsta mūziķis.

Jauns karjeras izaicinājums

Ralfs nebaidās paust savu viedokli, tādēļ arī pētnieciskās žurnālistikas raidījuma «Re:Baltica» vadīšana ir jauns pakāpiens pa karjeras kāpnēm: «Tas sākās pagājušā gada izskaņā. Esmu raidījuma vadītājs un rakstu arī scenāriju. Man nebija ilgi jādomā, lai piekristu šim piedāvājumam. Nekad nestāšos politikā, bet man patīk piefiksēt un pateikt skaļi, ja kaut kas notiek nepareizi. «Re:Baltica» raidījumā «Starp citu» man ir visas iespējas to izdarīt. Tādēļ ilgi nedomāju un piekritu. Žurnālisti no «Re:Baltica» argumentēja, ka viņi vēlas, lai es vadu šo raidījumu, jo vienmēr saku, ko domāju un pamatoti. Arī iepriekšējais vadītājs Mārtiņš Daugulis teica, ka tāpēc arī viņš pats mani rekomendēja kā nākamo vadītāju. Latiņa ir augsta, bet tas mani absolūti nebaida. Es nelasu komentārus. Varbūt reizēm izlasu, ko kāds uzvaukšķ tviterī, bet man ir pilnīgi vienalga. Man ir labākas lietas, ko darīt. Es necepos. Ātri piedodu. Neapvainojos. Esmu gatavs piekrist otra taisnībai, pat ja tai nepiekrītu, tikai tāpēc, lai mēs paliekam draugi. Ja nu kāds man ir nodarījis pāri, saku, lai iet, un ļoti ātri piedodu. Mani ir ļoti grūti ievainot ar aizvainojumiem vai pāridarījumiem,» par jauniem izaicinājumiem un biezo ādu stāsta Eilands.