Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Vakara Ziņas

VAKARA ZIŅAS. Aktieris Spulenieks savu privāto dzīvi vēlas paturēt noslēpumā

© Oksana Džadana/F64 Photo Agency

Nacionālā teātra aktieris Jurģis Spulenieks ir filmējies kinodarbos «Blēži», «Augstāk par zemi», «Spoguļvīrs» un «Sterilā zona». Savas karjeras laikā nominēts «Lielajam Kristapam» un ieguvis «Spēlmaņu nakts» balvu, bet nu Jurģis būs redzams jaunajā TV komēdijseriālā «Terapeite bez grāda».

«Kā profesionāls aktieris novērtēju visas lomas, kuras man piešķir. Un diezgan godprātīgi darbu šo darbu. Teiksim tā, amplitūda gan kino, gan teātrī tiek piedāvāta gana plaša. Protams, mēdz būt kompromisi. Tādi ir vienmēr un visur. Savā aktiera profesijā par žanrisku vienveidību nevaru sūdzēties.

Jaunajam seriālam «Terapeite bez grāda» ir citāds tehniskais risinājums nekā iepriekšējās filmēšanās, kurās esmu piedalījies. Jāatzīst, ka komēdiju žanrs ir ļoti sarežģīts. Runājot par lomu, ko atveidoju, Rolands ir cilvēks deminutīvs, jo viņš ir mazs cilvēks lielā pasaulē,» par savu profesionālo darbību un lomām stāsta Jurģis Spulenieks.

Aktieris atklāj, ka viņam ļoti palīdz atjaunoties un atgūt spēkus būšana dabā. «Šobrīd mani ļoti piepilda maģistrantūras studijas. Es studēju Latvijas Kultūras akadēmijā audiovizuālo un skatuves mākslu. Man ļoti patīk dotā iespēja. Varam tikties kā tādā domnīcā un ar kursabiedriem papildināt viens otra zināšanas. Manuprāt, tas ir brīnišķīgi. Bet tās lietas, kas ir manā privātajā ikdienā, tās ir manas privātās lietas un labāk lai paliek noslēpumā. Manuprāt, tomēr nav viss līdz galam jāpasaka. Ikdiena sastāv no maziem sīkumiem, kas citiem var šķist muļķīgi, bet man tie varbūt ir ļoti svarīgi un nozīmīgi. Tādēļ es atļaušos kādu burvību un noslēpumainību par to, kā dažādojos un pilnveidojos, paturēt pie sevis,» noslēpumains ir aktieris.