Piektdiena, 26.aprīlis

redeem Alīna, Rūsiņš, Sandris

arrow_right_alt Vakara Ziņas

VAKARA ZIŅAS. Ilze Ķuzule-Skrastiņa zina, kā uzveikt depresiju

© Publicitātes foto

Viena no visvairāk noslogotajām Dailes teātra aktrisēm, dvīņu Emīlijas un Marata mamma, aktiera Artūra Skrastiņa sieva Ilze Ķuzule-Skrastiņa (34), kas ir filmējusies pašmāju seriālos «Ugunsgrēks» un «Ēnu spēles», sarunā ar »Vakara Ziņām« dalās gan par savu jaunāko profesionālo izaicinājumu, atklāj savus lieliskā izskata noslēpumus, kā arī runā par tādu nopietnu tēmu kā depresija.

- Pavisam drīz TV ekrānos būsiet redzama jaunajā seriālā «Terapeite bez grāda», kur atveidojat galveno lomu.

- Man ir ļoti liels un patīkams satraukums. Es šo iespēju uztveru kā lielu izaicinājumu. Priecājos par to. Šis darbs seriālā ir ļoti specifisks, jo ir vajadzīgs laiks, lai pierastu pie darba apstākļiem un veida, kā es strādāju. Esmu tik ļoti priecīga, ka man seriālā ir tik daudz dažādu partneru. Man vienā dienā ir iespēja satikt ne tikai aktierus, bet gluži vienkārši cilvēkus, ar kuriem ikdienā nav laika satikties. Komēdijas žanru, kādā tiek veidots seriāls, nekad nedrīkst spēlēt kā komēdiju. Respektīvi, mēs speciāli jokus netaisām. Šīs situācijas ir paradoksālas. Seriāla tēli ir spilgti, tie ir interesanti cilvēki ar netipisku domāšanu. Tekstam ir ļoti labs tulkojums no oriģinālvalodas («Terapeite bez grāda» oriģinālo versiju ar nosaukumu «Web Therapy» veidojusi kulta seriāla «Draugi» aktrise Lisa Kudrova, un tas pasaulē iemantojis plašu popularitāti - red. piez.). Amerikas domāšanas stilu esam adaptējuši Latvijas kontekstā. Tas nav vienkārši tikai humors, bet drīzāk cinisms un paradoksālas situācijas.

- Kādi ir jūsu skaistuma noslēpumi, jo allaž uz skatuves esat lieliskā formā? Kādas ir jūsu domas par dažādām skaistuma injekcijām, lai saglabātu jaunību?

- Esmu sapratusi, jo vairāk gadi iet uz priekšu, jo tas arvien vairāk pierādās. Tā ir liela patiesība, ka labs un veselīgs miegs ir 70 procenti no tā, cik labi cilvēks var izskatīties.

Ja iekšēji esi pozitīvā garastāvoklī, tad automātiski labi izskaties. Pret mūsdienu skaistuma injekcijām mana attieksme ir absolūti neitrāla. Viennozīmīgi pieņemu šo visu. Uzskatu, ka katrs cilvēks ar sevi var darīt to, ko vēlas. Ja skaistuma injekcijas tiek lietotas labas gaumes minimālās robežās. Ir brīnišķīgi, ka sievietēm ir šāda iespēja. Kāpēc ne? Galvenais visu darīt sabalansēti.

- Iepriekš intervijās esat atklājusi, ka esat saskārusies ar depresiju. Kāds ir jūsu padoms saistībā ar šo veselības problēmu, kas mūsdienās ir diezgan bieži sastopama?

- Es zinu, ka depresija ir daudziem cilvēkiem. Mums ir liela sabiedrības daļa, kas sirgst ar dažādām garīgām un psiholoģiskām problēmām, varbūt pat slimībām, ne tikai depresiju. Tā var gadīties. Tas arī ir vienīgais iemesls, kādēļ esmu runājusi par depresiju. No manas puses ir tikai viens padoms - ir jāmeklē speciālista palīdzība. Viennozīmīgi jāiet pie ārsta un jāpārbaudās. Tas ir tāpat kā veikt plaušām rentgenu. Noskaidrot, vai viss ir labi vai nav. Pret garīgo veselību jāizturas tieši tāpat kā pret fizisko.

- Vai joprojām esat no tiem cilvēkiem, kas nav atrodami sociālajos tīklos?

- Tagad biju spiesta zināmā mērā kļūt par sociālo tīklu lietotāju. Jo mana mamma (dzejniece Māra Zālīte) ir ļoti aktīva «Facebook» lietotāja. Viņa tā arī man pateica, ja gribu vairāk zināt par to, ar ko viņa nodarbojas, lai piereģistrējos «Facebook», ko arī esmu izdarījusi. Manā «Facebook» kontā ir tikai viens draugs, un tā ir mana mamma. Es pat īsti nesaprotu, kā tas viss ir jādara. Pagaidām iztieku bez sociālajiem tīkliem. Bet iespējams, ka nākotnē tas var mainīties.