Trešdiena, 24.aprīlis

redeem Nameda, Ritvaldis, Visvaldis

arrow_right_alt Vakara Ziņas

VAKARA ZIŅAS. Sarkans pavediens uz plaukstas locītavas: kāpēc zvaigznes to nēsā?

© Ekrānuzņēmums no Instagram

Sarkanais pavediens uz plaukstas locītavas vairs nevienu nepārsteidz. Daudzas pasaules zvaigznes atklāti nēsā šo vienkāršo rotājumu uz plaukstas locītavas. Tiek uzskatīts, ka sarkanais pavediens kreisajā plaukstas locītavā ir piesaistīts kā aizsargs pret slimībām un dzīves neveiksmēm, aizsargā no ļaunas acs. Cilvēki uzskata, ka sarkanais pavediens kreisajā rokā palīdz stiprināt garu un spēku, pozitīvi ietekmē darbus un domas. Daudzi iesaka iegādāties šo amuletu Izraēlas pilsētā Netivotā, taču šodien sarkanais pavediens pret ļaunu aci tiek piedāvāts daudzos interneta tiešsaistes veikalos.

Aizsargpavediena rašanās visizplatītākā versija, ka Izraēlas sievietes Raheles kapenes tika piesietas ar sarkanu diegu. Un Rahele, pēc kabalistu domām, ir cilvēces priekšmāte, kas visus pasargā no ļauna. Zinātnieki ir pierādījuši, ka vilnas pavedieniem ir spēja normalizēt kapilāro asinsriti. Tāpēc sarkanais pavediens uz plaukstas locītavas veicina ātrāku brūču sadzīšanu, palīdz mazināt iekaisumu un cīpslu izstiepšanos. Tiek uzskatīts, ka sarkanajam pavedienam jābūt izgatavotam no vilnas un tas jāvalkā uz kreisās rokas, tas spēj radīt nelielu daudzumu statiskās elektrības. Atbrīvotā enerģija ietekmē asinsriti, paātrinot to. Ja cilvēka ķermenī ir sācies iekaisuma process, kapilārā asiņošana vienmēr palēninās.

Daudzi reizēm ir nobijušies, ja tiek pazaudēts vai pārtrūcis sarkanais pavediens. Nevajag uztraukties, jo, ja kaut kas notika ar amuletu, tas nozīmē, ka sarkanais pavediens ir izpildījis savu aizsargājošo misiju.

Viens no populārajiem simboliem kabalas mācībā ir sarkanais pavediens, tas ir spēcīgs līdzeklis pret ļaunu aci un sliktiem nodomiem. Turklāt tas palīdz atbrīvoties no topošās skaudības dvēselē. Eksperti saka, ka šāds pavediens aizsargā gan no enerģijas ietekmes, gan no fiziskām traumām vai slimībām.

View this post on Instagram

A post shared by The Peacock Spot (@thepeacockdesigns) on

Kabala tāpat kā jebkura cita reliģiska kustība uzskata, ka ar noteiktu rituālu palīdzību ir iespējams pasargāt sevi no ļaunas ietekmes. Viena no šādas aizsardzības iespējām kabalā ir sarkanais pavediens uz plaukstas locītavas. Šīs garīgās mācības sekotāji uzskata, ka negatīvā enerģija slikti ietekmē visus dzīves aspektus. Tāpēc sarkanais vilnas pavediens uz plaukstas locītavas tiek nēsāts, lai pasargātu sevi no citu negatīvajām emocijām un skaudības.

Sarkanās vilnas diega ārstnieciskās īpašības efektīvi mazina galvassāpes, zobu sāpes, ārstē sāpes locītavās, mazina sāpes muguras lejasdaļā un veicina asinsrites normalizēšanos. Sarkano pavedienu var nēsāt 9, 12 vai 40 dienas. Bet pēc tam tas ir jāsadedzina, jo tajā tiek uzkrāta negatīvā enerģija, kas kaitēs cilvēkam. Pēc psihologu domām, galvenā sarkanā pavediena darbības ietekme uz plaukstas locītavu ir cilvēka ticība tā maģiskajam un aizsargājošajam spēkam.

Pirmā, kas sāka nēsāt ap roku

Iecienītākais zvaigžņu aksesuārs, par kuru interesi pirmā starp pārējām slavenībām izrādīja un ieviesa Holivudā amerikāņu popdīva Madonna, kurai pēc tam sekoja vesela zvaigžņu plejāde. Tā kā viņa ir kabalas mācības sekotāja, sarkano pavedienu visi asociēja tieši ar reliģiskiem motīviem. Daudzās intervijās māksliniece saka, ka tieši šis amulets padarīja viņas dzīvi veiksmīgu. Pateicoties sarkanajam pavedienam uz rokas, viņa ieguva sirdsmieru, harmoniju, pārliecību par savām spējām un apņemšanos, kā arī panākumus un slavu.

Izglābj dzīvību

«Vairāk nekā piecus gadus es staigāju ar diegu uz rokas. Pirmoreiz tas atraisījās, kad nokļuvu avārijā. Mana automašīna bija stipri bojāta. Ārsti joprojām ir pārsteigti, kā man izdevās avārijā tikt cauri ar viegliem nobrāzumiem. Viņi teica, ka esmu dzimusi laimes krekliņā. Tagad ticu, ka pavediens pirmoreiz piecu gadu laikā neatraisījās tāpat vien. Pavediens izglāba manu dzīvību,» popprincese Britnija Spīrsa atklāj intervijā amerikāņu žurnālam «People».

Sasiets 7 mezgliem

View this post on Instagram

A post shared by Dima Bilan (@bilanofficial) on

Krievijas mūziķis Dima Bilans uzsver, ka diegam obligāti ir jābūt no vilnas un sasietam nevis cieši, bet brīvi ar septiņiem mezgliem.

Izvēlas labo, nevis kreiso roku

Amerikāņu popzvaigzne Mailija Sairusa, Holivudas zvaigzne Andželīna Džolija un sabiedrības dāma Nikola Ričija sarakano diedziņu nēsā uz labās rokas, jo uzskata, ka saskaņā ar seniem ticējumiem labais iekļūst mūsu ķermenī no labās puses un negatīvais no kreisās puses. Turklāt vēlme saņemt ir saistīta ar kreiso roku un vēlme dot ir saistīta ar labo. Nav starpības, vai diegs ir uz labās, kreisās rokas vai apsiets ap kāju.

Stila elements

Amerikāņu aktrise un dziedātāja Ariana Grande šo simbolu pārņēmusi no Madonnas, lai būtu stilīga un īpaša. Māksliniecei nav nekāda sakara ar kabalas mācību vai aizsardzību, ko dod ap roku apsietais sarkanais diedziņš, viņai tas ir tikai kā stila elements.

Klasisks un vienkāršs

Daudzi dizaineri sarkanajam diedziņam pievieno dažādus dekoratīvos elementus, piemēram, sudraba amuletus, kulonus un piekariņus, pārvēršot talismanu par stilīgu rotājumu. Anglijas futbola superzvaigzne Deivids Bekhems izvēlas vienkāršu sarkanu diedziņu, ko parasti viņam ap roku apsien tuvākais cilvēks - sieva Viktorija Bekhema.

Vienmēr uz rokas

Holivudas superzvaigzne Leonardo di Kaprio savu pirmo sarkano pavedienu atveda no ceļojuma uz Kambodžu. Tagad aktieris to nēsā gandrīz vienmēr un visur, pat pie uzvalka un apmeklējot dažādas balvu pasniegšanas ceremonijas.