Trešdiena, 24.aprīlis

redeem Nameda, Ritvaldis, Visvaldis

arrow_right_alt Vakara Ziņas

VAKARA ZIŅAS. Vai viedtālrunis spēj aizstāt gluži parastu tualetes papīra rullīti?

© Publicitātes foto

Runā, ka cilvēks sava mūža garumā uz poda nosēžot apmēram pusotru stundu. Godīgi sakot, izklausās maz ticami. It īpaši, ja dīdies pie degvielas uzpildes stacijas tualetes durvīm, bet sarkano gaismiņu rāda jau minūtes desmit. Gribētos domāt, ka daudzi no mums uz baltā troņa nosēž pat divas un trīs stundas. Vēl jo vairāk tagad, kad tualetes apmeklējumam nav nepieciešama bieza grāmata vai liela avīze. Ir taču izgudrots viedais mobilais telefons!

Un tomēr ir reizes, kad mobilais telefons nav pati piemērotākā lieta. Ir reizes, kad telefons jānoslēpj dziļi kabatā, lai neizkrīt, lai pats pastieptos un pataustītos bundulītī ar tualetes papīru. Nē! Iespējams, ka arī šo manipulāciju var veikt ar skārienjutīgo telefonu. Pieskārieni noteikti sanāk, un, vēlams, pietiekami jutīgi. Tas taču nav papēdi ar smilšpapīru paberzēt.

Ko darīt, ja pēc omulīgas pasēdēšanas uz smalka klozeta pēkšņi atklājas, ka papīra nav, bet viedtālruņa tomēr žēl? Beidzot ir risinājums! To dāsni mums piedāvāt ir gatavi puiši un meitenes no kompānijas «Charmin», kas atrodas slavenā «Procter & Gamble» paspārnē. Šoreiz mums stāsts ir par tualetes papīra piegādātāju ar mākslīgo intelektu.

«RollBot» ir augumā ne īpaši liels robotiņš, kurš veikli pārvietojas uz diviem ritenīšiem līdzīgi kā modernie pārvietošanās līdzekļi, kuri paši prot balansēt un tāpēc iztiek tikai ar diviem riteņiem.

Darbības princips ir vienkāršāks par vienkāršu! Ja jums mājās vai birojā ir «RollBot», tad par tualetes papīra trūkumu un personisko higiēnu nekāda satraukuma nav. Brīdī, kad gadījies konstatēt spriedumu nesošo faktu par tualetes papīra deficītu konkrētā situācijā, talkā varam ņemt savu mobilo telefonu. Protams, ne jau kaut kādu tur podziņu telefonu! To, kas reaģē uz maigi jutīgiem pieskārieniem un draudzējas ar «zilo zobu» jeb «Bluetooth».

Ja jums tāds ir pa ķērienam, un tualetē parasti visiem tieši tāds arī ir pa ķērienam, tad ar bezvadu savienojuma palīdzību varat rast kontaktu ar uzticamo un pakalpīgo «RollBolt». Tas gluži kā bērnības multenē Čips un Deils steigsies palīgā.

Gudrā ierīce paklausīgi stāv kaut kur telpas vistumšākajā stūrī un gaida brīdi, kad varēs būt noderīga. Visādam gadījumam tās krājumos ir rullītis tualetes papīra. Kad esat nelaimē un nosūtāt ierīcei komandu, tā vēja spārniem steidzas cauri visai telpai, lai nonāktu pie jums un nogādātu to, bez kā turpmākā dzīve nav iedomājama - jau minēto tualetes papīra rullīti.

Labā ziņa ir tā, ka satraukumā nav jāsūta «RollBot» robotiņam garš apraksts ar to, kurā tualetē atrodaties - vīriešu vai sieviešu. Nav jācenšas sniegt papildu norādes par to, kurā kabīnītē esat iestrēdzis, skaitot gan no labās, gan kreisās puses. Vienkārši speciālā aplikācijā jānospiež poga, kas «RollBot» robotam ir kā pavēle.

Gudrā ierīce pati atradīs jūs, vadoties pēc koordinātām, no kurām saņemts signāls. Jau pavisam drīz divriteņu glābējs būs klāt, atdos tik nepieciešamo tualetes atribūtiku un pats dosies uz savu darba vietu, kur sagaidīs nākamo tualetes papīra rullīti un pacietīgi gaidīs nākamo izsaukumu.

Protams, pašlaik nav ziņu, vai šādu ierīci plānots izvietot arī, piemēram, lidostas tualetē vai kādā citā sabiedriskā vietā. Taču nelielu kolektīvu apkalpošanai iegādāt tādu var gan.