Piektdiena, 26.aprīlis

redeem Alīna, Rūsiņš, Sandris

arrow_right_alt Vakara Ziņas

VAKARA ZIŅAS. Aktuāls un moderns visos laikos – silts un adīts džemperis

© Ekrānuzņēmums no Instagram

Ne mazāk populāri ziemas sezonā ir trikotāžas džemperi, kas saglabā savas pozīcijas un daudzus gadus ir viena no ziemas modes tendencēm. Turklāt diezgan negaidīti modē atgriežas klasika – melna bītlene. Džemperis ir ziemas drēbju skapja neatņemama sastāvdaļa, un tas ir absolūts «must have», ko var valkāt ikdienā ne tikai ar džinsa biksēm vai svārkiem, bet arī ar spilgtiem auduma svārkiem un klasiskām kostīmbiksēm. Ziemā aktuāli ir džemperi, kas izskatās vairākus izmērus par lielu jeb «oversize», un džemperi, kas atkailina plecus.

Modes eksperti par vienu no galvenajiem džempera modeļiem, kas ir viena no 2020. gada aktuālajām tendencēm, nosaukuši neglīto jeb «ugly» džemperi.

Smilšu toņi

View this post on Instagram

A post shared by StreeTrends (@streetrends) on

Kašmira un vilnas džemperi smilškrāsas toņos 2020. gada ziemas sezonā piestāvēs un labi izskatīsies ar jebkuru apģērba komplektu.

Bez piedurknēm

View this post on Instagram

A post shared by StreeTrends (@streetrends) on

Adīta veste ir silta un ērta. Tomēr modei nepatīk nosacījumi, stilu un formu robežas ir tik izkliedētas, ka vesti var kombinēt ar jebkuru apakšdaļas apģērbu, kas izceļas ar augstu vidukļa līniju. Zem vestes iesaka valkāt kreklus, golfa apģērbus vai blūzes, kuru krāsa ir līdzīga adītajai vestei.

«Krop» džemperis

View this post on Instagram

A post shared by StreeTrends (@streetrends) on

2020. gada ziemā modīgākie un pieprasītākie džinsu un bikšu modeļi ir ar augstu pacēlumu, kam labi piestāv džemperis, kas uzsver atšķirīgās iezīmes. Saīsinātam džemperim piestāvēs asimetriska josta vai rotājumi ar stilīgiem volāniem un bantēm, kas lieliski noslēps visas figūras īpatnības.

Etniskie raksti

View this post on Instagram

A post shared by StreeTrends (@streetrends) on

Izvēloties džemperi ziemas sezonai, aktuāli ir citu tautu tradicionālās krāsas un elementi. Apdrukas ar indiāņu, seno indiešu rakstiem vai rotājumiem no ķīniešu Ciņu dinastijas (pazīstama arī kā Mandžūru dinastija) uzsvērs jūsu krāsas tipu un sasildīs aukstajā ziemas laikā.

Košums

View this post on Instagram

A post shared by The Style Stalker (@thestylestalkercom) on

Ziemas periodā bieži vien ir nedaudz nomākta oma, pat ja tas jūs neskar, bēdīgais garastāvoklis kaut kā slepeni piezogas. Tāpēc ir svarīgi izvēlēties apģērbu, kas pildīs ne tikai sildīšanas vai vizuāli estētiskās funkcijas, bet arī no rīta nedaudz uzmundrinās garastāvokli. Horizontālās svītras daudzkrāsainos krāsu blokos vai pat vienkāršos džemperos košās rudens nokrāsās palīdzēs pārvarēt drūmumu un nepadoties depresīvam noskaņojumam.

Asimetriska mala

View this post on Instagram

A post shared by The Style Stalker (@thestylestalkercom) on

Mūsdienu dizaineru mīlestība pret visu nepilnīgo, nepareizo un nevīžīgo tagad ienāk arī džemperu modē. Šādi modeļi izskatās nebanāli, nēsājiet tos ar plisētiem midi svārkiem vai garām satīna kleitām, varat eksperimentēt ar platām biksēm, piepaceļot vienu džempera malu un aizbāžot to aiz jostas, svārkiem vai biksēm.

Atkailināts plecs

View this post on Instagram

A post shared by BRINKER & ELIZA (@brinkerandeliza) on

Vēl viens stilīgs asimetrijas variants ir džemperis, kas pilnībā atsedz vienu plecu. Iespējams tas nav ļoti praktisks, jo tas, visticamāk, jūs nesasildīs, taču tas izskatās seksīgi, jo reizēm praktiskām īpašībām nav nozīmes.

Džinsi ar platiem galiem vai pieguļoši šifona midi svārki, arī džinsa mini garuma svārki pārī ar šādu džemperi izskatīsies neticami stilīgi.

Klasiskā melnā bītlene

View this post on Instagram

A post shared by WHITNEY (@thefashionzoo_) on

Lakoniska melna bītlene šogad ir viena no aktuālākajām sezonas tendencēm. Stilisti iesaka valkāt bītleni ar lieliem jeb «oversize» džinsiem, midi garuma svārkiem un biksēm ar augstu jostasvietu.

Apjomīgi džemperi

View this post on Instagram

A post shared by Tobi.com (@shoptobi) on

Apjomīgi džemperi šogad iegūst nedaudz vairāk koķetuma un mazāk vīrišķības. Modē ir izteikti liels džemperis, kas nedaudz atsedz plecus.

Adīts džemperis

View this post on Instagram

A post shared by Darling Jadore | Sierra (@darlingjadore) on

Šis apģērbs nezaudē savas pozīcijas un paliek ziemas «must have». Izvēlieties miesaskrāsas, piena nokrāsas džemperus, kas izskatīsies cēli, bet tajā pašā laikā nebaidieties eksperimentēt ar košām krāsām, kas ziemas sezonai ir neparastas - piemēram, tirkīza, rozā un dzeltenā krāsā.

Neglītais jeb «ugly» džemperis

View this post on Instagram

A post shared by Emili Sindlev (@emilisindlev) on

Šāda stila džemperi šoziem ienāk modē un gūst arvien lielāku popularitāti. Pēc modes ekspertu domām, neglītais džemperis, kura izskatu iedvesmojis angļu ekscentriskums, būs galvenais ziemas apģērbs pasaules vadošo modes dāmu garderobē. «Ironiski, jo mazāk stilīgs izskatīsies jūsu džemperis, jo modernāks tas būs. Neskatoties uz to, ka tehniski šis apģērbs nekad nav izgājis no modes, tagad šis «neglītais» džemperis ir modes olimpa virsotnē,» raksta portāla «Who What Wear» modes analītiķi.

Tajā pašā laikā stilisti iesaka valkāt jauno neglīto džemperi ar zīda svārkiem, moderniem džinsiem ar augstu jostasvietu un pat ar klasiska stila biksēm.