Trešdiena, 24.aprīlis

redeem Nameda, Ritvaldis, Visvaldis

arrow_right_alt Vakara Ziņas

VAKARA ZIŅAS. Raimonds Pauls 84. jubileju nosvin pie klavierēm

© F64 Photo Agency

12. janvārī tautā mīlētais komponists Maestro Raimonds Pauls svinēja 84 jubileju. Sarunā ar »Vakara Ziņām« jubilārs atklāj, ka pats galvenais šīs dienas notikums bija koncertprogrammas «Dienvidu akvareļi» pirmatskaņojuma koncerts Jūrmalā, Dzintaru koncertzālē.

«Jubileju nosvinēju kā parasti - uz skatuves pie klavierēm. Citas svinēšanas nebija. Saņēmu ļoti daudz dāvanu, kliņģerus. It sevišķi no lauku rajoniem. Tur mani cienītāji vienmēr paši cep un tad sūta. Tas ir ļoti sirsnīgi un pie viena arī ļoti garšīgi. Kliņģerus neglabāju, lielu daļu atdodu gan muzikantiem, gan saviem kolēģiem. Parasti aizeju uz Latvijas Radio un dalu visu to, ko man sadāvina. Es nemaz to visu, pat ja arī gribētu, reāli nevaru apēst. Bet ar lielu prieku atdodu cilvēkiem, kas pie kafijas labprāt ēstu kliņģeri. Darba laikā jau nav sevišķi daudz laika čalot. Latvijas Radio satiekamies un papļāpājam par visām būšanām un nebūšanām, kas pie mums te notiek. Dabīgi, kolēģiem ir iemesls apsveikt. Paldies dievam, ka jubileja ir pagājusi.

Diemžēl pēdējos gadus vairs nav tas, kas bija agrāk. Tagad tādas svinēšanas vairs nav. Nu un viss ir atkarīgs no tā, vai pats organizē savu jubileju vai nē. Bet es to nekad nedaru. Jā, iedzert kādu kafiju ar kūkām, tā ir cita lieta. Man garšo saldumi, bet citi atkal tos neēd. Man liekas, ka tās jubilejas tagad ir par daudz un cilvēki tādējādi grib izrādīties. Man tas nav vajadzīgs. Jā, es Dzintaros nospēlēju koncertu, jā, mani apsveica uz skatuves. Paldies par to! Ar to arī būtībā viss beidzās,» pastāsta Raimonds Pauls.