Piektdiena, 26.aprīlis

redeem Alīna, Rūsiņš, Sandris

arrow_right_alt Vakara Ziņas

Kā pēc uzvaras "X faktorā" klājas baltkrievu dziedātājai Kattie?

© Ekrānuzņēmums no Instagram

2019. gada nogalē Latvijā viesojās TV3 muzikālā šova «X faktors» otrās sezonas uzvarētāja Kattie no Baltkrievijas. Sarunā ar »Vakara Ziņām« viņa pastāstīja, kas mainījies viņas dzīvē pēc dalības šovā, kā tērējusi šovā iegūto naudas balvu.

Viesojas Latvijā

«Gada laikā manā dzīvē ļoti maz kas ir mainījies, jo ļoti centīgi studēju un universitātē kārtoju eksāmenus. Tajā pašā laikā turpināju darboties muzikālajā jomā. Uzrakstīju vairākas dziesmas. Vienu no tām esam jau realizējuši un ierakstījuši. Protams, līdz ar studijām viss notiek lēnāk, bet notiek.

Dalība Latvijas «X faktorā» man ļoti daudz devusi. Tā bija laba skola. Tagad uz skatuves esmu cits cilvēks. Agrāk no ļoti daudz kā baidījos, bet tagad jūtos drosmīga un pārliecināta. Bija jauki pēc ilgāka pārtraukuma viesoties Latvijā un «X faktorā», satikties ar bijušajiem šova dalībniekiem. Biju ļoti pēc visiem noilgojusies, jo šova laikā sadraudzējos ne tikai ar dalībniekiem, bet operatoriem, tehniskajiem darbiniekiem un producentiem. Katrs no viņiem man devis daļiņu no sevis. Palīdzēja ar padomu. Tieši tādēļ arī varēju uzvarēt šovā.

Pēc ilgāka pārtraukuma atgriežoties Latvijā, sajutos, ka esmu atgriezusies pie ģimenes. Biju neizsakāmi priecīga. Pēc šova fināla atgriežoties Baltkrievijā, nezināju, ko darīt, ar ko runāt. Ja man bija kādi jautājumi, tad vērsos pie savas šova mentores Aijas Auškāpas, un viņa sniedza man atbildes. Aija ir brīnišķīgs cilvēks ar plašu sirdi un dvēseli. Pat tagad, kad viesojos Latvijā, viņa atkal no jauna kļuva par manu mentori. Juta līdzi tam, kā viss izskatās uz skatuves, kad es uzstājos šā šova finālā. Man vienkārši trūkst vārdu par Aijas sirsnīgo attieksmi. Savukārt mūzikas izdevēju kompānija «Sony Music» man deva brīnišķīgu iespēju, kuras laikā uzzināju, kas ir mūziķu nometnes, kurās piedalījos un radīju savas dziesmas ar tekstiem un melodijām. Ir tik patīkami, ka izpildi jau gatavu skaņdarbu un apzinies, ka esi ieguldījis savu darbu ne mazāk kā citi. Ir lepnums par šo dziesmu,» pastāsta Kattie.

Kur tika ieguldīti 10 000 eiro?

«X faktora» finālā baltkrievu dziedātāja ieguva arī pieklājīgu naudas summu - 10 000 eiro. «Tā kā ierakstu studija nodarbojas ar visām muzikālajām lietām, tam naudu nevajadzēja tērēt. Vecāki par šovā iegūto naudu ieteica man nopirkt automašīnu. Paklausīju tēta padomam un veco auto «Opel» nomainīju pret jaunu «Škoda Fabia». Tagad automašīna lieti noder, ja vajag doties sniegt koncertus vai ir uzstāšanās korporatīvos pasākumos. Mašīna atvieglo dzīvi, jo ar sabiedrisko transportu ne visur var paspēt,» atklāj skatuves māksliniece.

2020. gada mērķi

«Pirmkārt, vēlos realizēt to, kas jau ir iesākts. Otrkārt, ļoti vēlos ierakstīt savu dziesmu albumu. Treškārt, gribu izveidot videoklipu. Bet, ja runāju par sevi, nevis darbu, tad gribētu papildināt savu apmeklēto valstu sarakstu. Nezinu vēl precīzu galamērķi, jo ir vēlme apmeklēt daudzas valstis. Piemēram, Holandi. Tāpat sapņoju aizbraukt uz Disnejlendu Amerikā. Tiesa gan, uz Ameriku aizlidot ir sarežģītāk, jo ir nepieciešama vīza, ko ir grūti saņemt. Tādēļ uz Francijas Disnejlendu aizbraukt ir vienkāršāk. Man ir bērnišķīgi sapņi, ko joprojām vēlos piepildīt. Šovasar pabeigšu arī universitāti, vēl jāuzraksta diplomdarbs.

Nav laika atslābt. Visu laiku vajag kaut ko darīt,» savus mērķus atklāj jauniete.

View this post on Instagram

A post shared by Kattie (@kattie_official) on

Kattie Rīgas kinostudijā kopā ar «X faktors» vadītāju un dziedātāju Markus Rivu.

View this post on Instagram

A post shared by Kattie (@kattie_official) on

Kattie priecājas par mirkli, kad atkal var kāpt uz šova «X faktors» skatuves.

View this post on Instagram

A post shared by Kattie (@kattie_official) on

Kattie atklāj, ka bija aizraujoši piedalīties mūziķu nometnēs.