Ceturtdiena, 25.aprīlis

redeem Bārbala, Līksma

arrow_right_alt Vakara Ziņas

VAKARA ZIŅAS. Slavenību Jaunā gada apņemšanās un labie darbi

© AFP/SCANPIX?LETA

Gadumijā daudzi uzskata, kā gadu sāksi, tā arī to pavadīsi. Vieni apņemas dzīvot veselīgāk, rūpēties par labklājību, citi – mainīt ieradumus, sakārtot ap sevi lietas un baudīt dzīvi. Slaveni cilvēki nav izņēmums, arī viņiem ir savas rūpes, vēlmes un apņemšanās. Pasaulē pazīstamākie skaistumkopšanas mākslinieki apņēmušies rūpēties par skaistumu, Saseksas hercogiene Megana Mārkla pārtraukt lamāšanos, dziedātāja Dženifera Lopesa stāvēt altāra priekšā, savukārt aktieri Nikola Kidmena un Rasels Krovs gadu iesākuši ar labdarību, ziedojot naudu ugunsgrēkos cietušajai Austrālijai.

Galvenais ir mīlestība un sevis pieņemšana

Pasaules pazīstamākās grima mākslinieces Pata Makgrata un Šarlote Tilberija, slavenību topa frizieri Guido Palau un Sems Maknaits britu žurnālam «Vogue» pastāstīja par saviem skaistumkopšanas plāniem 2020. gadam un dalījās savos jaunā gada solījumos sev.

«Turpmāk nekāda cukura,» sola viens no pieprasītākajiem modes industrijas frizieriem Guido Palau. «Jaungada vakarā es devos uz Malibu detoksa tūrē, kur ēdu tikai dārzeņus, nodarbojos ar jogu un devos pārgājienos. Atgriežoties Ņujorkā, es plānoju turpināt ievērot veselīgu dzīvesveidu.»

«2020. gadā turpināšu dalīties maģiskajā enerģijā, ko dāvā grims,» atzīst pasaules slavenu fotogrāfu iecienītā vizāžiste Šarlote Tilberija. «Bet vissvarīgākais ir sekot savas ādas veselībai. Tagad esmu ļoti aizrāvusies ar kristāliem. Man pat ir noslēpums, kā tie var palīdzēt ādai, lai tā vienmēr mirdzētu.»

Pata Makgrata, kuru žurnāls «Vogue» ir nodēvējis par ietekmīgāko grima mākslinieci, sola veltīt vairāk laika sev - doties uz SPA, rūpēties par veselību un ādu.

Viens no visvairāk pieprasītajiem matu meistariem un stilists Sems Maknaits mudina pārstāt baidīties no matiem. «Iemācieties tos mīlēt! Tas ir ļoti jautri. Nokrāsojiet tos, sapiniet bizes, dariet kaut ko tādu, ko jūs nekad neesat darījuši,» iesaka Maknaits. Pats viņš sola samazināt cukura patēriņu, jo acīmredzot šī ir liela problēma.

Negrauzt nagus un pārstāt lamāties

Kopš Saseksas hercogiene Megana Mārkla sāka satikties ar princi Hariju, viņai nācās atteikties no sociālo tīklu izmantošanas. Tomēr fani joprojām tīmeklī atrod Meganas vecos ierakstus. 2016. gadā pirms tikšanās ar princi Hariju Megana savā blogā «The Tig» atzina, ka katru gadu dod sev vienus un tos pašus solījumus, bet nekad tos nepilda. Karaliskās ģimenes fani ir pārliecināti, ka Meganas vecie ieradumi ietekmē arī karaļnama attieksmi pret viņu. Tāpēc karaliene Elizabete II pastāvīgi izsaka piezīmes Meganai par viņas izturēšanos sabiedrībā vai ģērbšanās stilu. Piemēram, Anglijas karaliene dažos gadījumos aizliedza hercogienei uzvilkt ikdienas drēbes, ieskaitot džinsus, jo uzskata tos par strādnieku šķiras apģērbu, kas nav piemērots cilvēkam no augstākās sabiedrības un bojā jaunās karaļnama pārstāves tēlu.

«Noskriet maratonu. Pārstāt grauzt nagus. Beigt lamāties. Atsvaidzināt franču valodu. Tāds izskatās mans ikgada Jaungada solījumu saraksts,» ar sekotājiem dalījās Megana. «Maratons nekad nav noticis. Pēc smagas dienas vai pāris glāzēm alkohola - lamāšanās pati no sevis pasprūk,» viņa skaidroja savu vēlmju sarakstu. «Franču valodu mācījos vidusskolā un aizmirsu to, jo biju pilnībā iedziļinājusies spāņu valodā, kuru Buenosairesā prakses laikā pielietoju komunikācijā ar argentīniešiem,» viņa turpināja. «Kas attiecas uz nagiem, tos graužu, ja lidojuma laikā bijusi stipra turbulence vai arī ir stresa pilna diena. Tas nav piemērots ieradums dāmai, velns lai to parauj,» viņa noslēdza savu ierakstu. Tomēr pēc laulībām Megana atstāja šos solījumus pagātnē un to vietā nolēma «pieņemt dzīvi rotaļīgi» un «atstāt vietu brīnumiem», par 2020. gada Saseksas hercogienes apņemšanos raksta «Mirror».

Ceturtais mēģinājums

View this post on Instagram

A post shared by Jennifer Lopez (@jlo) on

Dziedātāja Dženifera Lopesa nekad nav skopojusies ar naudu savu kāzu svinībām, tāpēc no dienas, kad viņa saderinājās ar beisbola spēlētāju Aleksu Rodrigesu, visi fani ar nepacietību gaida, ko viņa noorganizēs šoreiz. Gaidot sīkāku informāciju par gaidāmajām kāzām, žurnālisti nolēma uzspiest uz vājo punktu un uzzināt kaut ko no līgavaiņa. «Es varu pateikt tikai vienu, no ceremonijas mūs šķir tāls lidojums,» reportieriem sacīja Alekss. 50 gadu vecā līgava, kuru vairāk aizrauj nevis gatavošanās kāzām, bet nominācijas balvām par lomu filmā «Afēristes», ir atspēkojusi Aleksa teikto. «Alekss izplata tukšas sarunas,» sacīja Dženifera. «Mēs lēnām apspriežam iespējamos datumus un virzienus, bet pagaidām neko stingri neesam izlēmuši.» Tomēr Rodrigess pastāsta vairāk: «Es vēl nezinu precīzu datumu, neesmu redzējis baznīcas altāri, un man nav ne mazākās nojausmas, kādu uzvalku man šūt. Kur viņa teiks, tur es ieradīšos.»

Gaidāmo balvu pasniegšanas pasākumu dēļ pāra kāzas nenotiks 2020. gada pirmajos mēnešos, visticamāk, tās plānojas vasaras vidū.

Uzņems kino un audzinās pirmdzimto

Kā zināms, Kventins Tarantīno solīja pielikt punktu režisora karjerai, uzņemot desmit filmu. «Es nevēlos, lai man kaut kas traucētu sasniegt šo mērķi,» Tarantīno paskaidroja, kad viņam jautāja, vai ir pienācis laiks dibināt ģimeni. «Apmēram pirms 15 gadiem mani pārņēma neizsakāma vēlme pēc bērniem. Pieskaroties tuvāko cilvēku laimei, kuri kļuvuši par vecākiem, es neko citu vairs nespēju domāt. Bet tad nomierinājos un nolēmu, ka nevajag ieņemt bērniņu, kamēr kino neatstāj laiku un spēkus viņa audzināšanai.» Izrādījās, ka pat Tarantīno nespēj samontēt savu dzīvi tā, lai viņam tas būtu ērti. Augustā 56 gadus vecais režisors un viņa divdesmit gadu jaunākā sieva modele Daniela Pika paziņoja, ka gaida savu pirmo bērniņu. 2020. gadā Kventins Tarantīno strādās pie savas pēdējās - desmitās - filmas un audzinās pirmdzimto.

Slavenības, kas palīdz ugunsnelaimju plosītajai Austrālijai

View this post on Instagram

A post shared by Nicole Kidman (@nicolekidman) on

Austrāliešu aktrise Nikola Kidmena ugunsgrēku skartajai dzimtenei ziedojusi 500 000 Amerikas dolāru. Līdzekļi tika pārskaitīti Jaundienvidvelsas štata ugunsdzēsības dienestam, ziņo «Joinfo.com».

Nikola ar vīru dziedātāju Kītu Urbanu jauno gadu sagaidīja Sidnejā, par ko liecina foto, kas ievietoti aktrises sociālās vietnes «Instagram» kontā. «Pēdējo nedēļu laikā Sidnejā ir bijusi sliktākā gaisa kvalitāte starp visām pasaules pilsētām. Ugunsgrēku radītie dūmi apņēmuši ne tikai Sidneju, bet arī apkārtējās pilsētas,» par notiekošo ar nožēlu izteikusies Kidmena.

Aktrise savā «Instagram» kontā ievietojusi arī interneta platformu linkus, kas pieņem ziedojumus, lai palīdzētu Austrālijas ugunsdzēsības dienestiem.

Ziedo naudu

View this post on Instagram

A post shared by P!NK (@pink) on

Popdziedātāja Pinka pārskaitīja ziedojumu 500 000 amerikāņu dolāru Austrālijas ugunsdzēsības nodaļām, kas cīnās ar postošajiem ugunsgrēkiem. «Mana sirds ir ar mūsu draugiem un ģimeni Ozā (Austrālijā),» viņa rakstīja.

Mudina palīdzēt dzīvnieku patversmei

View this post on Instagram

A post shared by Iggy Azalea (@thenewclassic) on

Austrāliešu hiphopa dziedātāja Igija Azalija ir dzimusi Sidnejā, bet uzaugusi Mallumbimbi pilsētā. Jau novembrī viņai tik tikko izdevās izglābties no ugunsgrēkiem. Igija savā «Instagram» kontā ievietoja fotoattēlu, kurā apskāvusi koala lāci. Dziedātāja 4. janvārī aicināja visus ziedot vietējai savvaļas dzīvnieku patversmei. Vienas dienas laikā līdz pat 5. janvāra rītam viņai izdevās savākt 100 tūkstošus Austrālijas dolāru.

Nepalikt vienaldzīgiem!

View this post on Instagram

A post shared by Russell Crowe (@russellcrowe) on

Aktieris Rasels Krovs un uzņēmējs Maiks Kenons-Brūkss pārskaitīja 200 000 amerikāņu dolāru ugunsdzēsēju nodaļām. Abi publicēja kopīgu fotogrāfiju, kas uzņemta ziedojuma izdarīšanas dienā, tādējādi mudinot arī citus nepalikt vienaldzīgiem un palīdzēt cīņā pret Austrālijas ugunsgrēkiem.