Piektdiena, 26.aprīlis

redeem Alīna, Rūsiņš, Sandris

arrow_right_alt Vakara Ziņas

VAKARA ZIŅAS. Raimonds Pauls sveic māsu jubilejas izstādes atklāšanā

© Ingrīda Punka

Dekoratīvās mākslas un dizaina muzejā tekstilmākslinieci Edīti Pauls-Vīgneri uz viņas jubilejas izstādes «Kafijas kantāte» atklāšanu ieradās sveikt brālis, komponists Raimonds Pauls, eksprezidents Guntis Ulmanis un citas sabiedrībā ievērojamas personības.

Mākslinieces Edītes Pauls-Vīgneres izturību var tikai apbrīnot ‒ pēc žurnālistiem veltītās preses konferences un jau pāris stundas vēlāk izstādes atklāšanā viņa vien uz īsu brīdi atvilka elpu.

Ingrīda Punka

Sveikt mākslinieci ar orhidejas ziedu ieradās politiķe, bijusī Latvijas valsts kontroliere Inguna Sudraba.

Ingrīda Punka

No kreisās ‒ kultūras ministrs Nauris Puntulis, eksprezidents Guntis Ulmanis un komponists Raimonds Pauls.

Pauls par savu ierašanos un klātesamību māsas izstādē sev raksturīgajā manierē atzina: «Savādāk nemaz nevarēja būt!»

Ingrīda Punka

Dāvanas pasniegšanu māsai Edītei uzticējis sievai Lanai, Maestro Raimonds Pauls kopā ar Ingunu Sudrabu apskata māsas izstādi.

Ingrīda Punka

Ar sarkanām rozēm mākslinieci galanti sveic Guntis Ulmanis.

Ingrīda Punka

Sveicēju lokā arī politiķe Karina Pētersone.

Ingrīda Punka

Bijušais Rundāles pils saimnieks Imants Lancmanis ar ziediem sveic Edīti. Māksliniece Lancmani uzrunā: «Mans prezidents!» ‒ jo uzskata, ka tieši viņš šim amatam būtu vispiemērotākais. Imants Lancmanis ieradās uz izstādes atklāšanu kopā ar māsu Laumu Lancmani, kas māksliniecei uzdāvināja kalendāru ar Rundāles pils skaistajiem un gleznainajiem skatiem.

Ingrīda Punka

Pēc tam, kad māksliniece bija sasveicinājusies ar katru, kas bija ieradies viņu sveikt, klātesošie viņai veltīja dziesmu «Daudz baltu dieniņu». Edītes sveicēju rinda bija milzīga, un atnākušie nebeidza sajūsmināties par mākslinieces krāšņajiem darbiem un viņas spēcīgo personību.