Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Vakara Ziņas

VAKARA ZIŅAS. Kā Elīna tērēs "X faktorā" iegūtos 10 000 eiro?

© F64 Photo Agency

TV3 muzikālā šova «X faktors» trešās sezonas uzvarētāja Elīna Gluzunova (27) ir divu bērnu māmiņa no Vidzemes, kas šobrīd ir trešās atvases gaidībās.

Jauna pieredze visai ģimenei

«Uzvara šovā man bija milzīgs pārsteigums. Domāju, ka TV skatītāji to varēja redzēt savos televizora ekrānos. Centos noslēpties no visiem, jo nesapratu, kas notiek. Biju gaidījusi pretēju iznākumu. Es biju šoka stāvoklī, un pirmais, ko žūrijas pārstāvim Reinim Sējānam pajautāju: «Ko man tagad darīt?» Pirmās pāris dienas pēc uzvaras šovā nespēju aptvert, kas notiek. Cilvēki rakstīja un zvanīja. Sekoja vairākas intervijas.

Viss tik strauji iet uz priekšu. Tagad man ir ļoti liela atbildība. Forši, ka būs iespēja rakstīt dziesmas latviešu valodā. Manuprāt, cilvēki no manis to gaida. Mēs tomēr atrodamies Latvijā, un te ir jāskan mūzikai latviešu valodā. Ja šajā šovā būtu uzvarējusi Diāna, pieļauju, ka viņas ierakstu albums vairāk varētu interesēt ārzemju auditoriju. Latvijā tas nebūtu veiksmīgi.

Laiks, ko pavadīju, piedaloties šovā, man bija emocionāli ļoti saspringts. Četras reizes nedēļā vajadzēja braukt uz Rīgu, un ceļā jāpavada četras stundas. Tā ir liela fiziskā slodze. Grūtniecības sākumā ārsts man ieteica nebraukt ar automašīnu, tādēļ braucu ar autobusu. Ar ģimeni dzīvoju Vaidavā. Katru rītu vīrs devās uz darbu Cēsīs un pa ceļam izlaida mani Valmierā, kur jau tālāk ar autobusu devos uz Rīgu. Mājupceļā vēlu vakarā vīrs brauca pretī uz Rubeni. Manai ģimenei tas bija piedzīvojums. Neviens nevarēja gulēt. Tā mums bija jauna pieredze.

Ģimenei manis pietrūka, bērniem it sevišķi. Grūtniecība man norit normāli, tā kā tai jānorit. Man pašai ir fiziski grūtāk. Visa šova laikā bija apgrūtināta elpošana. Tas, ka aizdusa parādījās tikai pēdējā tiešraidē, ir apbrīnojami. Parasti grūtniecēm nav iespēja tik stabili un profesionāli nodziedāt. Neviena mūziķe, ko pazīstu, nav uz skatuves tik ilgstoši bijusi grūtniecības laikā. Man ir sajūta, ka kāds ir stāvējis klāt un vadījis mani.

Esmu palasījusi arī internetā komentārus, kur rakstīts, ka nodaru pāri gaidāmajam mazulim. No medicīniskā viedokļa mūzika ir terapija. Ne velti mums ir skaņu terapija, kas ārstē dažādas slimības. Uzskatu, ja grūtniecība norit normāli un ārsts nav aizliedzis šādas aktivitātēs, ‒ kādēļ lai to nedrīkstētu darīt? Mātes komforts un sajūtas ietekmē arī mazuli. Tajā skaitā arī pozitīvās. Visu šova laiku biju ieprogrammējusi, ka nedrīkstu uztraukties, lai tas nenāktu par sliktu mazulim. Varbūt tāpēc, kāpjot uz skatuves, ne reizi nesatraucos un visu uztvēru ar vēsu prātu.

Uzvarētāja paziņošanas brīdī neraudāju. Tagad ir tik skaisti, ka grēks to visu nebaudīt un nepriecāties,» par dalību šovā stāsta Elīna Gluzunova.

Nebaidās paust viedokli

Jau pusaudža gados Elīna bijusi dumpinieciski noskaņota, ar savu viedokli. Arī šobrīd dažas lietas nav mainījušās. Viņai joprojām ir savs viedoklis. Jaunā sieviete ir godīga un tāpēc neglaudīs katru pa spalvai. Tajā pašā laikā viņa apzinās, ka jāmāk pielāgoties attiecīgajai situācijai un cilvēkiem.

Kopš Elīna kļuva par māmiņu pirmajam bērnam ‒ meitai Anabellei Kellijai (aprīlī būs seši gadi), uzreiz mainījās viņas dzīves vērtības. Dziedātāja sāka domāt ne tikai par sevi, bet arī savu ģimeni. Pasaulē nākot otram bērnam - dēlam Lukasam (maijā būs trīs gadi), atbildība par ģimeni un vērtības tikai pastiprinājās.

Ziņa, ka ir trešā bērniņa gaidībās (gaidāmais mazulis būs zēns), radīja jaunu pavērsienu Elīnas dzīvē. Viņa jaunumu par bērniņa gaidībām uzzināja vien divas dienas pirms «X faktora» krēslu izaicinājuma. Dziedātāja nolēma šo faktu noklusēt. Pēc pārraides beigām, paklausot skaņu producenta padomam, viņa piegāja pie šova producentes Ilzes Ūdres, atklāja savu situāciju. Uz to Ilze Ūdre esot atbildējusi: «Nu neko. Meklēsim tev lielākas kleitas.»

To dzirdot, Elīnai gluži kā akmens no sirds novēlās.

Neilgi pirms pusfināla Elīna tomēr saskārās ar izdegšanas sindromu. Tomēr sapratusi, ka ir jāsaņemas, viņa neapstājās grūtību priekšā. Elīna uzskata, ka iknedēļas panākumi šovā ir ne tikai pašas, bet arī ģimenes nopelns. Nozīmīgu lomu spēlējuši arī līdzcilvēki, draugi, kā arī TV skatītāji un klausītāji, kuri ik nedēļu balsoja un atbalstīja, rakstot vēstules un uzmundrinot.

Kur tērēs šovā iegūtos 10 000 eiro?

«X faktora» uzvarētājam saldais ēdiens ir lielā naudas summa. Neviens vien šova skatītājs alkst uzzināt, ko Elīna iesāks ar saņemto naudas summu. Tādēļ Elīna ievieš skaidrību: «Balvu vēl neesmu saņēmusi. Ir jāsamaksā nodokļi VID (Valsts ieņēmumu dienests), aptuveni 20‒23 procenti. Līdz ar to visa naudas balva nepaliek man uz rokas. Skaidri zinu, ka par balvā iegūto naudu nopirkšu ausu monitorus, kas maksā aptuveni pusotru tūkstoti eiro. Ielikšu zobiem breketes, jo vēlos, lai man ir skaists smaids. Uzskatu, ka dziedātājam nedrīkst būt šķībi zobi. Tas ilgtermiņā būs labs ieguldījums. Iespējams, kaut kur aizbrauksim kopā ar ģimeni, viņi to ir pelnījuši, mani šovā atbalstot.

Ja runājam par mūzikas lietām, tad ierakstu albuma ierakstus apmaksā kompānija «Sony Music» un tur neko vairs nevajadzēs ieguldīt.»