Otrdiena, 16.aprīlis

redeem Alfs, Bernadeta, Mintauts

arrow_right_alt Vakara Ziņas

VAKARA ZIŅAS. Visslavenākā narkotiku karaļa brālis niekojas ar viedajiem telefoniem

Tālrunis izskatās visnotaļ pievilcīgs. Un arī tā tehniskie rādītāji, kuri publiski pieejami, liek domāt par labu kvalitāti un lielisku veiktspēju. © Publicitātes foto

Kurš ir viens no slavenākajiem narkotiku darboņiem pasaulē? Laikam jau jebkurš būs dzirdējis par teju vai leģendāro Pablo Eskobaru, kurš jau labu laiku ir Kolumbijas pats bagātākais cilvēks. Kokaīna kalni, dolāru krāvumi un greznas lietas ir tas, kas raksturo narkobaronu Pablo Eskobaru un viņa ģimeni. Lai arī pats bīstamais noziedznieks vairs nav starp dzīvajiem jau kopš 1993. gada decembra, ģimene arvien ir turīga, un dažs labs no tās nodarbojas ar pavisam godīgu biznesu.

Roberts Eskobars, slavenā bandīta brālis, ir pieteicis karu tādam monstram kā «Apple». Konkurences karu, protams. Viņš ir apņēmības pilns radīt cenas ziņā vispieejamāko salokāmo skārienjutīgo mobilo telefonu un tādējādi samazināt līdz minimumam lielo milžu tirdzniecības apjomus.

Un tas nav tikai joks vai viena no šobrīd bagātākā cilvēka Kolumbijā fantāzija. Dabā patiešām jau eksistē viedais telefons, kurš tapis Roberta Eskobara uzņēmumā. Arī nosaukums nepārprotami norāda uz jaunās ierīces piederību leģendārajai ģimenei - «Escobar Fold 1».

Jāatzīst, ka tālrunis izskatās visnotaļ pievilcīgi. Un arī tehniskie rādītāji, kuri publiski pieejami, liek domāt par labu kvalitāti un lielisku veiktspēju. Piemēram, operētājsistēma ir aktuālā «Android» 9.0 versija. Savukārt telefona korpusā slēpjas astoņu kodolu procesors, divas kameras ar sešpadsmit un divdesmit megapikseļu spējām, astoņu gigabaitu operatīvā un līdz pat 512 gigabaitu liela uzkrājumu atmiņa. Telefons, kuram ne īpaši vajadzīgas papildu atmiņas kartes, lai gan vieta tām ir paredzēta. Salokāmais ekrāns ir gana liels - 7,8 collas. Ko gan vēl varētu vēlēties?

Tā kā Roberts Eskobars ir noskaņots piedāvāt tirgū vienus no lētākajiem saliekamajiem viedajiem telefoniem, tad korpuss izgatavots no plastmasas. Lai samazinātu ierīces cenu, telefons «Escobar Fold 1» tiks izplatīts tikai caur ražotāja oficiālo interneta vietni. Tas nozīmē, ka šim zīmolam nebūs nekādi importētāju un pārstāvju tīkli, kas parasti paņem lauvas tiesu no telefona vērtības. Jau šobrīd par nieka 350 dolāriem var veikt pasūtījumus telefona bāzes versijai. Drīzumā varēšot tikt arī pie jaudīgākajām versijām.

Zinot Eskobaru dzimtas vēsturi un ne īpaši draudzīgās attiecības ar šādām tādām valsts struktūrām, tālrunis «Escobar Fold 1» ir pamatīgi aizsargāts no iespējamām datu noplūdēm vai noklausīšanās un izsekošanas iespējām.

Reklāmas kampaņās Roberts Eskobars labprāt uzbrūk visu iecienītajam «Apple]», paziņojot, ka tas esot «bezjēdzīgs telefons par lielu naudu». Baumo, ka Eskobars iztērējis vairāk nekā miljonu dolāru juristu algošanai, lai jau nākamā gada sākumā iesniegtu prasību pret «Apple» par trīsdesmit miljardiem dolāru. Atgūto naudu Eskobars plānojot atgriezt «Apple» pircējiem.

Lai nu kādas ir savstarpējās attiecības Eskobaru ģimenei ar lielajiem elektronikas milžiem, analītiķi plāno jaunās ierīces lielu pieprasījumu. Galvenokārt jau telefona nosaukuma un logotipa dēļ.

Publicitātes foto

Tā kā šis būs tirgū viens no lētākajiem saliekamajiem viedajiem telefoniem, tad tā korpuss izgatavots no plastmasas.

Publicitātes foto

Vai tālrunis būs iegūstams arī Latvijā, pagaidām ziņu nav. Lai gan ar pasta palīdzību šobrīd preču piegādei nav īpašu ierobežojumu!