Svētdiena, 5.maijs

redeem Ģederts, Ģirts

arrow_right_alt Vakara Ziņas

VAKARA ZIŅAS. Lia Guļevska prezentē grāmatu par sirds dakteri

© Oksana Džadana/F64 Photo Agency

»Vakara Ziņu« speciālizlaidumā par Latvijā leģendārām TV, radio un estrādes personībām, veidojām materiālu par ilggadējo un populāro radio žurnālisti Liu Guļevsku. Viņa tobrīd bija savas jaunākās grāmatas «Romans Lācis. Sirds cilvēks» izdošanas gaidās. Aizvadītās nedēļas izskaņā Lia mūs aicināja uz grāmatas atklāšanas svētkiem, kas norisinājās apgāda «Jumava» grāmatnīcā.

Lias Guļevskas jaunākā grāmata «Romans Lācis. Sirds cilvēks», kas nu jau uzsākusi savu ceļu pie lasītājiem, stāsta par kardioķirurgu Romanu Lāci, kas ir viens no Latvijā atpazīstamākajiem un nopelniem bagātākajiem ārstiem, kurš veicis vismaz 5000 sirds operāciju.

Romans Lācis: «Nedrīkstam kalpot tikai naudai!»

Uz grāmatas atvēršanas svētkiem bija ieradies arī grāmatas galvenais varonis - mediķis Romans Lācis, kas sarunā ar »Vakara Ziņām« pastāstīja: «Lia Guļevska ir rakstniece, un es esmu tikai objekts, par kuru ir rakstīts grāmatā. Tas ir milzīgs gods un pagodinājums. Savā dvēselē es nebūt nedomāju, ka esmu tik izcils, ka par mani varētu rakstīt grāmatas. Tādēļ es ļoti pateicos tiem ļaudīm, kas to ir virzījuši, lai būtu šī grāmata. Es to nevirzīju ne ar savu naudu, ne ar ietekmi. Acīmredzot to virzījis darbs, ko esmu darījis. Tas ir mans dzīves moto: palīdzēt un darīt labu cilvēkiem. Absolūti izslēdzot visāda veida viltības un mahinācijas, kas mūsu sabiedrībā ir ļoti nevēlamas. Cilvēkam jābūt ar gaišu un tīru dvēseli.

Nedrīkst tā būt, ka mēs sākam kalpot tikai naudai. Tas ir briesmīgi! Tāpat mēs arī nedrīkstam būt citiem par soģiem. Mums ir jābūt labiem un mīļiem vienam pret otru un jāatbalsta. Vajag darīt labu, nejautājot, kas man par to būs!? Šādas tēmas it īpaši ir raksturīgas pirms Ziemassvētkiem. Ir jāpārdomā garīgās un materiālās vērtības. Mums jābūt vienkāršiem un ļoti godīgiem.»

Oksana Džadana/F64 Photo Agency

No kreisās apgāda «Jumava» valdes priekšsēdētājs Juris Visockis, grāmatas autore Lia Guļevska un kardioķirurgs Romans Lācis.

Oksana Džadana/F64 Photo Agency

Romanu Lāci grāmatas prezentācijā ieradusies sveikt ģimene ‒ dēls Jānis un meita Sandra.

Oksana Džadana/F64 Photo Agency

Romans Lācis dzimšanas dienu svin 1. janvārī. Jaunā grāmata, kas dienasgaismu ieraudzījusi neilgi pirms Ziemassvētkiem, ir gluži kā dzimšanas dienas dāvana, piebilst Lia.

Oksana Džadana/F64 Photo Agency

Radio žurnāliste, arī rakstniece Lia Guļevska atklāj, ka grāmatas rakstīšana par Romanu Lāci viņai izvērtās par lielisku piedzīvojumu, kura laikā sanāca vēl tuvāk iepazīt mediķa personību. Lia atklāj, ka Romans teicami pārzina medicīnas vēsturi līdz pat Senajai Ēģiptei un ar cieņu izturas pret saviem aroda priekšgājējiem. Grāmatas noslēgumā ir aprakstīta sirds operācijas norises gaita, kurā notiekošo vēroja arī Lia.

Oksana Džadana/F64 Photo Agency

No kreisās ‒ Lias mazdēls Kristers, Lia un Romans Lācis.

Oksana Džadana/F64 Photo Agency

Lia Guļevska kopā ar draudzeni un režisori Virdžīniju Lejiņu.