Ceturtdiena, 2.maijs

redeem Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

arrow_right_alt Vakara Ziņas

VAKARA ZIŅAS. Ilonu Bageli iepriecina vecākā dēla apciemojums

© F64 Photo Agency

Latvijas Nacionālās operas un baleta soliste Ilona Bagele atklāj, ka šajos Ziemassvētkos viens no īpašākajiem notikumiem ir vecākā dēla Māra ciemošanās Latvijā no studijām ārzemēs. Operdziedātājas dēls studē vienā no prestižākajām augstskolām pasaulē ‒ Kembridžas universitātē.

«Šajos Ziemassvētkos man pašai ir ļoti daudz skaistu koncertu. Viens no man nozīmīgiem koncertiem ir «Nāc līdzās», kas ir domāts bērniem ar īpašām vajadzībām.

27., 28. un 29. decembrī operā būs gatavošanās jaunam uzvedumam un jaunai lomai atjaunotajā Andreja Žagara iestudējumā «Pīķa dāma». Man ļoti patīk šī loma, kas ir viena no manām mīļākajām lomām.

Savukārt Ziemassvētki ir ģimenes kopā būšanas svētki, kad visi varam atpūsties un pie mums ciemojas draugi.

Ziemassvētku laiks ir tāds īpašs. Bez šaubām, tas ir īpašāks arī tāpēc, ka mūsu vecākais dēls Māris ir atbraucis uz Latviju atpūsties no studijām Kembridžā. Dēlam ļoti patīk studijas un visas mācības un aktivitātes, kas notiek Kembridžas universitātē. Viņš piedalās interesantos projektos, kas ir kopdarbi ar profesoriem no šīs universitātes. Redzu, ka dēls nododas mācībām ar lielu interesi un patiku. Mācības universitātē norit no pirmdienas līdz sestdienai. Viņam brīva ir tikai viena diena ‒ svētdiena. Zinu, ja dēlam nepatiktu, tad viņš neturpinātu, lai cik tur labi un prestiži būtu. Sazvanīt es viņu varu tikai vēlu vakarā, kad atnāk mājās no augstskolas, jo dienas laikā viņš ir ļoti aizņemts. Dēls ir gandarīts par visu, ko ir iemācījies. Pirms Ziemassvētkiem un neilgu laiku pēc svētkiem viņš atpūtīsies un pavadīs laiku kopā ar mums.

Joprojām domāju, kā apdāvināt dēlus un ģimeni. Mazākais dēls Raimondiņš jau ir sarakstījis vēstules Ziemassvētku vecītim. Redzēsim, kāda būs viņa uzvedība, turklāt vēlmju saraksts mazajam periodiski mainās. Tad viņš ņem rokās pildspalvu un papīru un raksta jaunu vēstuli Ziemassvētku vecītim,» par saviem dēliem pastāsta operdziedātāja.