VAKARA ZIŅAS. Valkas mērs: Šis ir diezgan nervozs laiks Latvijai

Vents Armands Krauklis ar ģimeni – sievu Līgu Avotu-Kraukli, dēlu Tomasu un meitu Martu Dārtu. © Mārtiņš Bratka

Politiķis un Valkas novada domes priekšsēdētājs Vents Armands Krauklis sarunā ar »Vakara Ziņām« atklāj, ka uzrakstījis dzejoli «Tomasa Ziemassvētki», kurā aprakstīts, kā tiek svinēti šā gada nogales svētki.

«Šajos svētkos mēs esam tradicionāli. Ne ar ko dižu neizceļamies. Mūsmāju pagalmā ir izpušķota eglīte. Pēdējos gados mēs pērkam egli no audzētājiem. Bērniem eglītes pušķošana ir īpašs notikums. Protams, ģimenē visi kopā cepam piparkūkas.

Dēls Tomass varēs uzstāties ar diviem priekšnesumiem. Gan ar dzejolīti, gan arī muzikālo priekšnesumu, jo viņam ir aizvadīts pirmais gads mūzikas skolā. Viņš ir sagatavojis melodiju, ko uz blokflautas nospēlēt ciemiņiem.

Tā kā Tomasam no galvas vajadzēja mācīties vienu Ziemassvētku dzejolīti, es viņam uzrakstīju dzejoli. Dēls ir ļoti lepns un priecīgs par manu veikumu un atzīst, ka tētim vajadzētu vēl kādu dzejoli uzrakstīt,» atklāj Vents Armands Krauklis. Vaicājot Valkas mēram, vai viņam piemīt dzejnieka talants, viņš smej: «Man to talantu kā sunim blusu. Tikai es neuzbāžos ar saviem talantiem.»

«Es pats Ziemassvētkos saku svētku uzrunu Valkas centrā. Tad pirms un pēc šīs uzrunas ar ģimeni ejam ciemos pie draugiem. To darīsim arī šogad.

Savukārt jauno gadu sagaidām ar bērniem. Ceru, ka nākamgad mums beidzot būs gatava Valkas - Valgas centra pārbūve, un tad ir plāns svinēt Jaungadu ar igauņiem. Tas būtu kaut kas neparasts un vēl interesantāk. Šis ir diezgan nervozs laiks Latvijai,» saka Vents Armands Krauklis.