VAKARA ZIŅAS. Ieva Akuratere: Visiem ir vajadzīgs Ziemassvētku mīļums!

© F64 Photo Agency

Dziedātāja un grupas «Pērkons» soliste Ieva Akuratere atklāj, ka Ziemassvētki jau kopš bērnības viņai ir īpaši mīļi svētki.

«Man ir visjaukākās bērnības atmiņas. Kad vecmāmiņa radīja īstos Ziemassvētkus, es neatkarīgi no apstākļiem viņas iesākto atkārtoju visas dzīves garumā. Pats galvenais, ko mācēja radīt mana vecmāmiņa, ir miers, mājīgums un patvērums, kā ar sirsnīga, mirdzoša un ģimeniska svētku sajūta.

Ziemassvētkos arī iekrīt Ievu vārda diena. Ievas vecmāmiņa padomju laikos, kad nedrīkstēja svinēt kristīgos svētkus, gadījumā, ja kāds zvanīja pie durvīm un vaicāja: «Ko mēs darām?» ‒ atbildēja: «Svinam meitiņas vārda dienu.» Vecmāmiņa sauca mani par meitiņu. Galvenais, ka no bērnības atceros nevis to, cik maza vai liela bija svētku dāvaniņa, bet tieši tās iepakojumu ‒ kastīti. Tā bija aptīta ar skaistu papīru un sasieta ar lentīti. Tāpēc man ļoti patīk kastītes ‒ gan pēc dizaina vienkāršas, gan no papīra, gan koka. Man liekas, ka arī pieaudzis cilvēks var rotaļāties ar kastītēm. Dāvaniņa kastītē kā tāds noslēpumains brīnums spulgo. Nav svarīgi, cik dārga un izcila ir dāvana vai cik ilgi un izmisīgi pa veikaliem esi staigājis un mēģinājis to dabūt. Tu vari kaut vai ābolu skaisti ietīt!

Adventes laikā aizdomājos, ka pieaugušie šajā laikā arī drīkst justies mazliet kā bērni. Sirsnīgi, mīļi un atklāti priecāties. Ar mirdzošām actiņām iet un dāvināt.

Janvārī viss sāks atgriezties ikdienas realitātē, bet Ziemassvētku mīļums visiem ir vajadzīgs. Tāpēc mēs arī svinam šos svētkus,» ar savām svētku izjūtām dalās dziedātāja Ieva Akuratere.

Ievas Akurateres privātais arhīvs

Ievas Akurateres četrkājainais draugs suns Dāgs kļuva par mājas mīluli tieši Ziemassvētku laikā.

Ievas Akurateres privātais arhīvs

Dziedātāja, dekorējot māju, darina lielas un mazas kastītes, kas sevī slēpj brīnumainu noslēpumu un rada svētku noskaņu.

Svarīgākais