Ceturtdiena, 25.aprīlis

redeem Bārbala, Līksma

arrow_right_alt Vakara Ziņas

VAKARA ZIŅAS. Vai Dita Lūriņa sākusi rakstīt dzeju?

© Oksana Džadana/F64 Photo Agency

Mākslas telpā «Aminori» norisinājās Nacionālā teātra aktrises Ditas Lūriņas-Eglienas sastādītās dzejas izlases «Ar vieglu skrāpējumu ādā» atklāšanas sarīkojums, ko apmeklēja aktrises ģimene, draugi un kolēģi.

«Ar šo grāmatu ir saistīti arī dažādi pārpratumi. Man jautā, vai es pati esmu sākusi rakstīt dzeju vai arī man jauna monoizrāde tapusi? Es esmu celmlauzis. Kopumā grāmatas būs desmit. Būs vēl deviņi aktieri, kas veidos savas iecienītākās dzejas izlases. Tā ir brīnišķīga ideja, kas meitenēm (izdevniecības «Aminori» pārstāves veido grāmatu jauno sēriju «Dzejas teātris»; - red. piez.) ir ienākusi prātā. Esmu ļoti laimīga būt pirmā. Šajā dzejas izlasē veidojas mana dzīves mozaīka no citas puses. No tās puses, kurā ikdienā nevienu iekšā nelaižu. Nevis tādēļ, ka negribētu, bet gan tādēļ, ka tas ir lēns process. Bet mums lēniem procesiem steidzīgajā dzīves ritmā paliek arvien mazāk laika. Caur šo grāmatu var ielūkoties manā otrajā dvēseles pusē. Vai arī vienkārši lasīt dzeju. Protams, esmu egoistiski priecīga, ka visi mani mīļākie un svarīgākie dzejoļi ir vienkopus un vairs nav jāmeklē dažādās grāmatās. Šis ir brīdis, kad būt ar sevi. Brīdis, kad būt ar kādu dziļāku domu. Ļaut sev elpot. Es esmu vienkārši priecīga, ka man ir tik daudz tuvu kolēģu, draugu un ģimene. Man ir ko aicināt uz grāmatas atklāšanu, un ir, kas atnāk. Mums šī ir iespēja pabūt kopā,» sarunā ar »Vakara Ziņām« atklāj aktrise, kura grāmatas atklāšanas svētkos skaitīja dzeju, dziedāja un nedaudz arī uzdejoja.

Oksana Džadana/F64 Photo Agency

Dita Lūriņa-Egliena grāmatu prezentēja, saposusies greznā tērpā.

Oksana Džadana/F64 Photo Agency

Aktrise grāmatas atklāšanas svētkos bija priecīgā noskaņojumā. Dziesmas laikā viņa palēcās un aicināja arī klātesošos ļauties enerģiskiem dejas ritmiem.

Oksana Džadana/F64 Photo Agency

Nacionālā teātra aktieris un Ditas vīrs Mārtiņš Egliens apsveic sievu, novēlot: «Manai sievai ir vienkārši ļoti laba gaume. Izbaudiet labu dzeju!»

Oksana Džadana/F64 Photo Agency

No kreisās: aktrises Ditas Lūriņas dēls Ernests un tēvs, režisors Valdis Lūriņš.