VAKARA ZIŅAS. Modes noteicēja – Saseksas hercogiene Megana Mārkla

© SIPA/SCANPIX/LETA

Amerikāņu aktrise un Saseksas hercogiene Megana Mārkla ir viena no stilīgākajām mūsdienu sievietēm pasaulē. Pateicoties dažām modes tendencēm un sievišķīgām ģērbšanās viltībām, viņa ir pazīstama kā stila ikona. Papildus aizraujošajam mīlas stāstam ar princi Hariju, karaliskās ģimenes ierasto uzvedības noteikumu pārkāpšanai Megana Mārkla pārspējusi Kembridžas hercogieni Keitu Midltoni, kurai pirms tam piederēja stilīgākās monarhijas dāmas tituls. 2019. gadā Megana tika oficiāli atzīta par vienu no ietekmīgākajām sievietēm modes pasaulē, kurai izdevies pat izmainīt karaliskās tradīcijas, un nu karaliskajai ģimenei jāspēlē pēc viņas izveidotiem noteikumiem.

Spilgtas nokrāsas

Var šķist, ka, paužot savas simpātijas pret spilgtiem toņiem, Megana neciena karaļnama noteikumus vai ignorē protokolu, taču tā tas nav. Joprojām karalienes Elizabetes II iecienītākie tērpi ir vienkrāsaini un krāsām piesātināti apģērbu komplekti. Turpretī Megana dod priekšroku mazāk konservatīviem ietērpiem, kuros izteiksmīgi toņi un to neparastās kontrastējošās kombinācijas paliek nemainīgas, par pamatu vizuālam izskatam izvēloties spilgtu pamata toni un kombinējot to ar mazāk intensīvu nokrāsu, kas pietušē pārāk aktīvo galvenā apģērba akcentu.

Elegantas kurpes

Saseksas hercogienes iecienītie kurpju modeļi ir tikpat eleganti kā citi aksesuāri viņas garderobē. Laiviņas uz augsta papēža ir kļuvušas par Meganas stila iezīmi. Viņa tās turpināja valkāt pat grūtniecības laikā, tādējādi atspēkojot joprojām esošo mītu, ka visām stāvoklī esošajām sievietēm vajadzētu izskatīties vienkāršām, galvenais - lai ir komfortabli.

Elegantās laiviņas, ko nēsāja Megana, var ne tikai palīdzēt pagarināt jūsu augumu, bet, pateicoties tām, jūs izskatīsies pamanāmāka un pievilcīgāka, kā arī radīsiet slaidāka izskata iespaidu, kas saistīts ar lieko svaru, kas iegūts bērniņa gaidīšanas periodā.

Futrālkleita

Šādas kleitas ir daudzu pirmo pasaules lēdiju iecienīts modelis, kas ir tik neaizstājams un atrodas viņu drēbju skapjos. Bijušā ASV prezidenta Baraka Obamas sievu Mišelu var saukt par visaktīvāko šāda stila kleitu fani. Savukārt Megana Mārkla daudz neatpaliek futrālkleitu nēsāšanā no bijušās ASV pirmās lēdijas.

Saseksas hercogienes izvēlē kleitas pārvēršas par modernu, jaunu un svaigu tēlu. Parastās futrālkleitas, kas ir nepieciešamas «kokteiļvakariem» un biznesa tikšanās reizēm, izskatās diezgan neinteresanti - tām acīm redzami trūkst stilistiskās daudzveidības. Meganas izpildījumā šādas kleitas iegūst elegantu un svaigu izskatu, viņa savas iecienītās futrālkleitas kombinē ar elegantām laiviņām uz īpaši tieva papēža, neaizmirstot par burvīgo «mediju» smaidu fotogrāfiem.

Cepures

Zināms, cik grūti ir valkāt cepures, it īpaši miniatūras, skulpturālas, arī akcentētas, ar un bez plīvuriem. Spēju izvēlēties pareizo cepuri un cepuru etiķetes pamatus aristokrātiem māca jau no mazotnes, taču Meganai ir izdevies iemācīties galvenos noteikumus ļoti īsā laikā, lieliski saprotot izvēlētās cepures jēgu un nozīmi - kurai ir ne tikai jāpieskaņojas apģērbam, bet arī sejas formai.

Sievišķība

Androgīnā laikmetā elegance un sievišķība tiek uztvertas kā kaut kas novecojis, atpalicis un pilnīgi mazsvarīgs. Karaliskās ģimenes pārstāvji un, protams, Saseksas hercogiene Megana Mārkla zina, kā valkāt elegantas drēbes, lai saglabātu savu sievišķīgo stilu un modes ikonas tēlu. Turklāt viena no jaunākajām un populārākajām tendencēm joprojām ir buržuāziskais šiks, kura pamatā ir elegance.

Megana prot ikreiz izvēlēties atbilstošas frizūras, aksesuārus un grimu, kas vienmēr kopā ar labu kleitu veido perfektu sievišķīgu tēlu.

Stilīgi mēteļi

Stilīgi mēteļi liecina par labu gaumi un elegantu stilu. Mārklai patīk valkāt šāda veida virsdrēbes, katru reizi izvēloties stilīgus un modernus mēteļus. Spilgtas nokrāsas, neparasta tekstūra vai to stilu sajaukums, kā arī īpaša uzmanība mēteļa piegrieztnei ir galvenās Meganas stila iezīmes. Tas ir pārliecināts solis ceļā uz eleganci.

Svarīgākais