Otrdiena, 19.marts

redeem Jāzeps

arrow_right_alt Vakara Ziņas

VAKARA ZIŅAS. Mūziķi Pēterbaznīcā sniedz sirsnīgu labdarības koncertu

© Ingrīda Punka

30. novembrī Rīgas Svētā Pētera baznīcā notika labdarības koncerts «Mīlestības pieskāriens». Ja līdz šim labdarības koncerts Ziemassvētku gaidīšanas laikā tradicionāli bija noticis Rīgas Sāpju Dievmātes baznīcā, šobrīd dievnamā notiek remontdarbi un renovācija, lai kultūrvēsturiskais piemineklis, kas iekļauts UNESCO kultūras mantojuma sarakstā, arī uz priekšu katram būtu interesants ar eklektisko stilu, grezno altāri, neoklasicisma stila pērlēm, ar mākslas darbiem, kas uzkrāti vairāk nekā divu gadsimtu garumā.

Ingrīda Punka

Koncerts «Mīlestības pieskāriens» ir skatuves mākslinieku īpašs veltījums, lai pateiktu paldies katram ziedotājam un atbalstītājam, katram cilvēkam - ar kuru palīdzību ir iespēja lēnām, bet neatlaidīgi atjaunot Rīgas Sāpju Dievmātes baznīcu.

Sirsnības starojums un koncerta gaitā iegūtās emocijas ar katru gadu piesaista aizvien lielāku cilvēku interesi. Līdz ar to mazā Sāpju Dievmātes baznīca kļuvusi par šauru apmeklētājiem un arī aizvien pieaug mākslinieku pulks, kuri vēlas savu talantu dāvāt Ziemassvētku priekam un mīlestībai. Kardināls Jānis Pujāts savulaik teicis: «Cilvēka talants un spējas, vienkāršība un izpalīdzīgums, un ticība pamatā veido Dieva doto brīnumu - mīlestību. Katrs esam bagāts ar to, kas ir sirdī. Spēja dalīties ar šo bagātību ir liela dāvana, ar ko iepriecināt citus.»

Koncertprogrammā piedalījās Ieva Sutugova, Dainis Skutelis, Lolita Sadoviča-Kante, Linda Liepiņa, Ginta Vikmane, Uldis Marhilēvičs, Eva Strazdiņa, Marija Naumova, Aira Rūrāne, Lība Ēce Kalniņa, Jānis Paukštello, Ivars Pētersons, Māris Lasmanis, Jānis Miltiņš, Skaistkalnes pūtēju orķestris, koris «Salve» (vadītāja Baiba Ozoliņa), ansamblis «Prieks» (vadītāja Baiba Lasmane), bērnu ansamblis «Dzeguzīte» (vadītāja Zigda Martinsone).

Ingrīda Punka

Jau vairākus gadus šo labdarības koncertu sirsnīgi vada tautā īpaši iemīļoti cilvēki - populārais aktieris Jānis Paukštello un TV personība Velta Puriņa. Jānis Paukštello kautrējas no foto kamerām, bet ar Veltu Puriņu iepozē labprāt!

Ingrīda Punka

Arī Marija Naumova ir bieža koncerta dalībniece un priecē ar savu dziedājumu un novēlējumiem klātesošajiem. Ne velti Marijai no koncerta organizētājiem tika pati lielākā svece!

Ingrīda Punka

Visus klātesošos saviļņoja arī sirsnīgās un skanīgās balss īpašniece Ieva Sutugova, kas nodziedāja izjustu mīlas dziesmu.

Ingrīda Punka

Klavieru aizsegā, skatītājiem gandrīz neredzami, komponists Juris Kulakovs ar Veltu Puriņu vienu brīdi pat uzrāva valsi!

Ingrīda Punka

Dziedātājas Lolitas Sadovičas-Kantes novēlētais mazais brīnums piepildījās tajā pašā vakarā - uzsniga pirmais sniedziņš pēc viņas pašas izdziedātās dziesmas par pirmo sniegu!

Ingrīda Punka

Koncerta dalībnieki tika aprūpēti, pacienāti gan pirms, gan pēc koncerta - pēc uzstāšanās arī komponists Juris Kulakovs labprāt sasildījās ar siltu zupu un risināja omulīgas sarunas ar koncerta organizētājiem un vadītājiem.

Ingrīda Punka

Pie regulārām šī koncerta apmeklētājām un ziedotājām var minēt sabiedrības dāmu Ilzi Jurkāni. Foto viņa redzama kopā ar koncerta ikgadējo organizatoru Mairi Lūkasu Marcinkēviču.

Ingrīda Punka

Ilze Jurkāne, sastopot Jāņa Paukštello sievu Elīnu un abu dēlu, izteica atzinīgus vārdus par Jāņa lielisko koncerta vadīšanu.