Ceturtdiena, 25.aprīlis

redeem Bārbala, Līksma

arrow_right_alt Vakara Ziņas

VAKARA ZIŅAS. Ko pēc LNT slēgšanas darīs Grigalis?

© Kaspars Krafts/F64 Photo Agency

Televīzijas kanāla LNT slēgšana ir viens no skaļākajiem pēdējā laika notikumiem. Vairāk nekā 30 cilvēku zaudēs darbavietu, kur strādājuši gadiem ilgi. Skaidrojām, kā ar pēkšņajām pārmaiņām sadzīvo LNT ētera personības un kādi ir viņu nākotnes plāni.

Andris Auzāns: «Pietiks vienreiz rēgoties televizorā!»

«Man ir vairāki darba piedāvājumi. Domāju, ka par 99 procentiem atbalstīšu vienu piedāvājumu, bet pagaidām par to vēl skaļi negribu runāt. Katrā gadījumā tas nebūs darbs televīzijā, bet līdzīgā sfērā. Šobrīd man ir pārliecība, ka varbūt vienreiz arī pietiks rēgoties televizorā! Pieļauju iespēju, ka varētu vienreiz dzīvē arī kaut ko pamainīt. Esmu strādājis gan radio, gan televīzijā, gan arī kino jomā mazliet piestrādājis.

View this post on Instagram

A post shared by Andris Auzāns (@_andris_) on

LNT esmu nostrādājis 23 gadus, ieskaitot televīziju NTV-5, kas bija pirmsākums, tad kopā sanāk 25 gadi. Tas lielais gadu skaits, ko esmu pavadījis vienā darbavietā, ir mega rutīna. Tādēļ darbs, ko plānoju darīt tuvākajā nākotnē, palīdzētu man pašam pilnveidoties. Neizslēdzu, protams, iespēju, ka kādreiz atkal varētu televizorā parādīties. Bet pagaidām gribas pamainīt darbības sfēru. Katrā ziņā dzīvē ir pienācis laiks kaut ko pamainīt. Iespējams, ir arī vēlme pēc kaut kā mazliet mierīgāka, jo ikdienā jau ir tiešā ētera mežonīgais stress. Gribi vai negribi, bet ziņu raidījumam ēterā ir jābūt precīzi pulksten 20.00. Protams, žēl, ka LNT zīmols pazūd. Bija strādāts 25 gadus, lai mēs ne tikai būtu atpazīstami, bet arī profesionāli augstu novērtēti,» sarunā ar »Vakara Ziņām« atklāj Andris Auzāns.

Mārim Grigalim maģistra grāds uzņēmējdarbībā

«Man pagaidām nav nekādas skaidrības. Nevaru pateikt, kas būs tālāk ar televīzijas darbu. Man nav atbildes uz šo jautājumu. Es jau vienlaikus daru arī citas lietas, un nav tā, ka televīzija ir mans vienīgais darbs. Pēdējos desmit gadus aktīvi darbojos dažādās citās sfērās, tā, ka viss ir kārtībā. Man nav nekādu problēmu saistībā ar darba lietām. Strādāju arī radio «Star FM». Tāpat man ir maģistra grāds uzņēmējdarbībā. Es ļoti veiksmīgi darbojos,» teic Māris Grigalis.

Ilmārs Roķis turpina strādāt

«Konkrēti par mani runājot, es turpinu strādāt. Rīta ziņu raidījums «900 sekundes» turpina pastāvēt, tādēļ pagaidām izmaiņas manā darba dzīvē nav plānotas,» lakoniski nosaka TV žurnālists Ilmārs Roķis.