Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Vakara Ziņas

VAKARA ZIŅAS. Tas nav salocīts konfekšu papīriņš. Tas ir mobilais telefons!

© Publicitātes foto

Sen senos laikos, kad zāle bija daudz zaļāka un debesis krietni zilākas, cilvēki staigāja pa pilsētas ielām ar mobilajiem telefoniem, kas izmēra un svara ziņā pat ļoti atgādināja smagos Bolderājas silikāta ķieģeļus. Tas bija ne tikai moderni un stilīgi. Tā bija apkārtējo skaudība, cieņa, izbrīns un sajūsma vienkopus. Tu biji pirmais puisis ciemā, ja sēdēji kafejnīcā un runāji pa mobilo telefonu. Tieši runāji, nevis sarunājies! Sarunāties bija dārgi, tāpēc, lai izrādītu savu milzu naudu maksājušo ierīci, daudzi to vienkārši lika pie auss un runāja. Kurš gan zināja, ka nevienam neesi piezvanījis? Galvenais, runāt skaļi, pārliecinoši un par biznesu! Un tad uzradās leģendārā «raskladuška»!

Apmēram pirms divdesmit gadiem pasaule iepazina «Motorola», izmēros mazo un uz pusēm pārlokāmo mobilo telefonu, kas tajā pašā mirklī pie mums ieguva kodēto nosaukumu «raskladuška» (saliekamā gulta). Tas maksāja gluži kā pāri par desmit gadu vecs golfiņš un automātiski kļuva par labklājības un turības simbolu. Lai kā daudziem gribētos, atļauties to varēja tikai retais. Tas bija toreiz, kad nelielas neuzmanības un garākas sarunas dēļ vieglu sirdi varēji mēnesī šķirties no simt latiem.

«Motorola» ir nolēmusi mūs atgriezt pagātnē un iepriecināt ar jaunu «raskladušku» jeb salokāmo mobilo telefonu. «Motorola RAZR» saucas koncepts, kam tūdaļ vajadzētu nonākt tirdzniecībā. Atšķirība vien tā, ka šim modelim nav neliels ekrāns vienā un podziņas otrā ierīces daļā. Tas, kā jau tagad pienākas, ir skārienjutīgs un ar pirkstu bakstāms!

Tas gan nav revolucionārs atklājums, jo arī citi paguvuši izstrādāt elastīgos un pat pārlokamos ekrānus. Taču atdzimušajam «Motorola RAZR» ir savas priekšrocības - tas būšot pats lētākais šādu modeļu vidū. Tas būšot izturīgs, aizņemšot maz vietas un ar «Android» palīdzību spēšot nodrošināt ļoti labu veiktspēju.

Par cenu runājot, šobrīd nav konkrētu ziņu par precīziem cipariem, taču pats lētākais no sugas brāļiem maksāšot nereāli dārgi priekš mobilā telefona. Vismaz tā domā nozares speciālisti. Prognozes rāda, ka šis telefons galvenokārt spēšot iepriecināt tikai pašu uzticamāko «Motorola» fanu sirdis.

Nedaudz vairāk par sešām collām lielais OLED ekrāns būs iekļauts metāliskā korpusā un locīsies tieši pa vidu. Papildu drošībai ekrāns būšot pārklāts ar ļoti izturīgu plastikāta slāni, un tā izšķirtspēja priecēs pat ļoti izvēlīgus mobilo telefonu atkarīgos - 2142 x 876 pikseļi, kas ir vairāk nekā TV ekrānā ierastais FullHD.

Telefona augšgalā izveidots «izgriezums», kur vietu atradīs skaļruņi un pašbildes priekšējā kamera. Savukārt aizmugurējā kamera būšot pielāgota nakts redzamībai. Kas gan var būt labāks, ja nakts laikā dodamies neapgaismotā pagrabā meklēt melnu kaķi?

Ja šāds telefons tiešām nonāks pārdošanā, tad tā parametri nebūt neatpaliks no daža laba flagmaņa. Par ātrdarbību rūpēsies sešu gigabaitu operatīvā atmiņa, bet bildēm, video un mūzikai būs atvēlēti pat veseli 128 gigabaiti. Tātad desmit reizes lielāka atmiņa nekā datoriem, ar kuriem pirms divdesmit gadiem maketēja pašus populārākos žurnālus, apstrādāja bildes, veidoja grafikas un daudz ko citu!

Par cenu ‒ šobrīd nav konkrētu ziņu par precīziem cipariem, taču pats lētākais no sugas brāļiem maksāšot nereāli dārgi priekš mobilā telefona.