Otrdiena, 23.aprīlis

redeem Georgs, Jurģis, Juris

arrow_right_alt Vakara Ziņas

VAKARA ZIŅAS. Visvairāk apspriestā Holivudas dīva Kima Kardašjana

© EP/SCANPIX/LETA

Kima Kardašjana (39) ir amerikāņu slavenība, sabiedrības lauvene, sociālā tīkla «Instagram» un realitātes šovu zvaigzne. Viņas vārds regulāri nonāk skandalozo ziņu pirmajās lappusēs. Daži viņu uzskata par stila ikonu, citiem ir pretējs viedoklis.

Kā izdevās sasniegt tādus augstumus?

View this post on Instagram

A post shared by ShopStyle (@shopstyle) on

Kimas Kardašjanas veiksmes stāstu var saukt par vienu no neparastākajiem un vienu no pretrunīgākajiem Holivudā. Modes fotogrāfi sapņo par darbu ar viņu, slaveni tērpu dizaineri Kimai šuj ekskluzīvus tērpus, modes redaktori rotā savu žurnālu vākus ar viņas piedalīšanos; viņa tiek uzaicināta uz visām prestižākajām ballītēm, un viena viņas ziņa sociālās vietnes «Instagram» lapā maksā vairāk nekā ASV prezidenta gada alga. Kā viņai izdevās sasniegt šādus augstumus?

Kāds ir Kimas Kardašjanas panākumu noslēpums? Spilgts piemērs viņas sasniegtajam ir gadījums ar Amerikas «Vogue» galveno redaktori Annu Vintūru, kura reiz paziņoja, ka «tikai zeķes ar sandalēm var būt sliktākas par Kimu Kardašjanu», un tagad visās modes skatēs priekšējā rindā sēž blakus Kimai Kardašjanai.

View this post on Instagram

A post shared by Vanessa Grace-Everett (@millenialqueen) on

Populārā fotomodele, aktrise un sabiedrības dāma Kima Kardašjana (īstajā vārdā Kimberlija Noela «Kima» Kardašjana) dzimusi Losandželosā 1980. gada 21. oktobrī. Viņas tēvs, jurists Roberts Kardašjans pēc tautības ir armēnis, kura senči uz Kaliforniju no Karsas pilsētas pārcēlās 19. gadsimtā. Armēnijas province, no kuras cēlies Kardašjanu klans, tika iekļauta Krievijas impērijā, un pēc bēdīgi slavenajiem notikumiem 20. gadsimta sākumā tā kļuva par Turcijas daļu. Tāpēc, runājot par viņa izcelsmi, Kimberlijs piemin krievu un turku armēņus no tēva, kā arī no mātes puses - holandiešu un skotu saknes. Kimas māte Krisa Dženere ir televīzijas producente un menedžere.

Kimai ir vecākā māsa Kortnija un jaunākā Hloja, kā arī brālis Roberts. 1991. gada martā Kimas vecāki izšķīrās, un mēneša laikā Kimas mamma Krisa Dženere apprecējās ar amerikāņu sportistu, olimpisko čempionu Brūsu Dženeru, kurš papildus sporta sasniegumiem kļuva slavens ar šokējošu interviju, kad 2015. gada aprīlī viņš paziņoja par nodomu mainīt savu dzimumu un pieņemt citu vārdu, kā rezultātā Brūss kļuva par mediju personu - Kaitlinu Dženneru.

Visa Kardašjanu ģimene slavu ieguva, pateicoties galvenokārt televīzijas realitātes šovam «Keeping up with the Kardashians», kā pirmizrāde notika 2007. gada rudenī telekanālā «E!». Neskatoties uz to, ka Kimu uzskata par slavenāko ģimenes pārstāvi, bagātākā paliek viņas pusmāsa Kailija Dženere, kurai 21. dzimšanas dienā piederēja 900 miljonu dolāru lieli ienākumi, pateicoties populārās kosmētikas līnijas «Kylie Cosmetics» izlaišanai.

Ceļā uz popularitāti

Kima Kardašjana savu pirmo darbu ieguva kā vidusskolniece - kopā ar tēvu Robertu viņa piedalījās mūzikas firmas «Movie Tunes» aktivitātēs. Pieaugušā vecumā vecāki meitai uzdāvināja dārgu mašīnu.

2000. gadu sākumā Kima iepazinās ar sava tēva drauga «Sugar» Reja sievu Bernadetu, kurai bija ļoti daudz dārgu apģērbu, taču viņa nezināja, kā izvēlēties atbilstošus tērpus pasākumiem. Kima ieteica veikt drēbju skapja auditu un izlika draudzenes kleitas pārdošanā, izmantojot «eBay» veikala personīgo profilu.

View this post on Instagram

A post shared by Kim Kardashian West (@kimkardashiansjewelry) on

Kimas panākumi personīgā stila veidošanā nepalika nepamanīti Bernadetas draugiem, un drīz talantīgā meitene kļuva par Parisas Hiltones personīgo asistenti.

Pirmais skandāls, kas apskrēja pasauli

2006. gadā Kima tika iesaistīta pirmajā skandālā. Viņas mājas porno ar reperi Ray J ātri izplatījās internetā. Kad Kima iesniedza prasību tiesā pret uzņēmumu, kurš gatavojās izplatīt video disku, fani uzskatīja, ka tādējādi viņa atzīst, ka ir iesaistījusies video. Pēc tam tika uzskatīts, ka šo skandālu virzījusi pati Kardašjana, lai paaugstinātu savus reitingus. Tika uzsākta tiesvedība pret uzņēmumu, iesūdzot to tiesā un pieprasot kompensāciju piecu miljonu dolāru apmērā.

Pirmais bizness

Vēlāk māsas Kardašjanas atvēra savu pirmo veikaliņu «Dash», kam pat bija veltīta realitātes šova «Keeping up with the Kardashians» viena epizode. Par veikala klientiem kļuva slavenības, galvenokārt viņu vecāku draugi. Papildus dalībai ģimenes realitātes šovā Kimberlija piedalījās arī citos televīzijas projektos.

View this post on Instagram

A post shared by @stuffandmodels on

Žurnāls «Playboy» publicēja Kardašjanas fotogrāfiju sēriju, un pēc kāda laika tika parakstīts līgums ar populāru apģērbu ražotāju, kļūstot par tā uzņēmuma seju. Kopš tā laika Kima piedalās daudzu modes zīmolu šovos un reklāmas kampaņās, ieskaitot «Quick trim», «Kotex» un «Sketchers». Kopā ar māsām viņa izlaidusi aksesuāru un somu kolekciju ar zīmolu «Kardashian Kollection».

Kimas Kardašjanas debija seriālā «Beyond the Break», kurā viņa spēlēja četras sezonas, atnesa lielu atpazīstamību. Vēlākajās filmās «Disaster Movie» slavenā Kima saņēma negatīvu kritiku presē, un 2009. gadā viņas kandidatūra tika pat nominēta «Zelta avenes» balvai.

Vaska figūra un personiskās smaržas

Papildus kino slavenās sabiedrības dāma ļoti aizraujas ar apģērbu un rotaslietu dizainu. 2010. gada jūlijā Ņujorkā Tiso kundzes Vaska figūru muzejā parādījās Kimas Kardašjanas vaska figūra. Tajā pašā gadā tika izlaists smaržu aromāts «Kim Kardashian».

Kima īpašu uzmanību pievērš savas figūras pievilcībai. Pēc ķirurgu un fanu domām, viņa veikusi vairākas plastiskās operācijas - rinoplastiku, krūšu palielināšanu, sēžamvietas palielināšanu un tauku atsūkšanu. Turklāt, saskaņā ar paparaci teikto, zvaigzne regulāri veic botoksa injekcijas, plazmoliftingu un ķermeņa konturēšanu.

Slavenās mediju zvaigznes personīgā dzīve vienmēr ir interesējusi viņas fanus.

2000. gadā Kima bija precējusies ar amerikāņu komponistu Deimonu Tomasu. Abu laulība pastāvēja četrus gadus, jo Deimons nevarēja izturēt Kimas pastāvīgos sānsoļus.

Vēlāk 2007. gadā sākās sarežģītas attiecības ar Amerikas futbola zvaigzni Regiju Bušu, kuras nebija ilgstošas, un visbeidzot savienība 2010. gadā tika šķirta.

Nākamo savienību Kardašjana noslēdza 2011. gadā. Viņas vīrs bija basketbolists Kriss Humfrīss, Ņūdžersijas basketbola kluba «Nets» uzbrucējs. Pēc diviem gadiem, 2013. gadā, zvaigzne atkal izšķīrās.

Pēdējā oficiālā laulība ar populāro reperi Kanje Vestu ir visveiksmīgākā. Abu kāzas notika 2014. gada 24. maijā. Ceremonijas laikā Kima Kardašjana nomainīja četrus tērpus. Viņas kāzu kleita bija no modes nama «Givenchy». Arī kāzu ballīte jaunlaulātajiem maksāja trīs miljonus dolāru, jo uzstājās īpašā viešņa dziedātāja Lana del Reja.

2015. gada decembrī abu ģimenē piedzima dēls Saints. Otrās grūtniecības laikā Kima pieņēmās par 15 kilogramiem, tāpēc jau vairākus gadus viņa cenšas zaudēt svaru un atgriezties pie iepriekšējiem parametriem. Iepriekš ar 159 centimetru augumu apveltītās Kimas svars nepārsniedza 53 kilogramus. Bet, spriežot pēc 2017. gadā publiski pieejamiem paparaci attēliem, kuros zvaigzne redzama peldkostīmā bez fotošopa, Kardašjana vēl nav sasniegusi vēlamo rezultātu.

Kimas Kardašjanas sēžamvieta kļuva populāra pēc tam, kad parādījās foto sociālās vietnes «Instagram» kontā, kurā viņa redzama turam rokās šampanieša pudeli. Kardašjana par vienu publikāciju «Instagram» saņem apmēram 300 000 - 500 000 dolāru, lielākā samaksa par publikāciju sociālajā tīmeklī viņai bijusi 750 000 dolāru.