Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Vakara Ziņas

VAKARA ZIŅAS. Tapusi Mona Liza ar Holivudas smaidu jeb sociālo tīklu mākslinieka pārvērtības

© Hey Reilly/Publicitātes

Pasaulslavenie van Goga, Botičelli, da Vinči un Vermēra mākslas darbi piedzīvojuši virtuālas pārvērtības, pateicoties pretrunīgajam māksliniekam Hejam Railijam. Ar jaunākā viedtālruņa «Samsung Galaxy Note10+» palīdzību mākslinieks pārveidojis vairākas ikoniskas gleznas, piešķirot tām 21. gadsimta kultūras vēsmas.

Hejs Railijs (Hey Reilly) ir viens no šobrīd aktuālākajiem sociālās platformas «Instagram» māksliniekiem, kam sociālajos tīklos ir vairāk nekā 145 000 sekotāju, taču savu patieso identitāti viņš joprojām neatklāj. Plašāku atpazīstamību Hejs Railijs izpelnījies kā modes un grafiskais dizainers. Viņa rokrakstā apvienojas modernais un klasiskais interesantā un aktuālā veidā.

Tomēr šī bija pirmā reize, kad Hejs Railijs izmantoja tikai viedtālruni, lai panāktu vēlamo galarezultātu. Strādājot ar viedtālruņa «Galaxy Note10+» lielo ekrānu, kameru, ietilpīgo atmiņu un «S Pen» irbuli, viņam pavisam vienkārši izdevās likt pasaulslavenajai gleznai ar Monu Lizu pa īstam pasmaidīt vai Vinsentam van Gogam uzņemt savu pašportretu kā selfiju.

Heja Railija pārvērtības uz viedtālruņa piedzīvoja arī Sandro Botičelli gleznotā «Venera», Johannesa Vermēra «Meitene ar pērļu auskaru» un da Vinči «Dāma ar sermuli», kuras klēpī tagad sēž omulīgs mopsis.

Mākslinieks, kas tik ļoti slēpj savu seju, atklāj, ka savu «Instagram» profilu izmanto kā galeriju, ar ko vēlas sasniegt arvien plašāku auditoriju un iedvesmot savus sekotājus paskatīties uz mākslu un radošumu no svaiga skatupunkta. Turklāt «Instagram» kā platforma kļūst arvien populārāka jaunu mākslas darbu un mākslinieku atklāšanā.