Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Vakara Ziņas

VAKARA ZIŅAS. Vēl vienas dvīnes piesaka sevi Latvijas šovbiznesā

© TV3 publicitātes

TV3 muzikālā šova «X faktors» finālā ir iekļuvušas arī spilgtās dvīņu māsas Sanija (18) un Sanita (18) Rozes no Liepājas, kas šobrīd mācās Rīgas Doma kora skolā. Māsas ir apvienojušās duetā «Rozes». Sanita sevi raksturo kā kautrīgu, taču Sanija teic, ka ir ļoti emocionāla. Ja atceramies, tad pirms dažiem gadiem pie Latvijas šovbiznesa debesīm un TV šovos pārliecinoši sevi bija pieteikušas dziedošās dvīnes Ana un Katrīne Drozdovičas.

Dvīņu spēks uz skatuves

«Viennozīmīgi tas, ka esam māsas, palīdz mums uz skatuves iznest spēku un jaudu. Mēs viena no otras smeļamies drosmi. Ja mēs redzam otrā pārliecību, tad pārņemam viena otras izjūtas. Domāju, arī no skatītāju puses ir daudz interesantāk vērot uz skatuves divus pilnīgi vienādus cilvēkus. Galvenais, lai mēs esam uz viena viļņa un spējam saprasties! Tas ir pats svarīgākais. Pat ja mēs nebūtu dvīnes, bet labākās draudzenes, kas saprastu viena otru un spētu sadziedāties, būtu tikpat labi. Sākotnēji mamma mūs abas visur pieteica kopā. Vijoli sākām spēlēt kopā, tad no vijoles uz kora klasi pārgājām kopā. Mēs esam pieradušas pie tā, ka visu darām kopā. Mums ir vienādas intereses, hobiji un viss pārējais, par ko priecājamies. Ir daudz interesantāk! Ir arī ļoti daudzas dvīņumāsas, kas ir izšķīrušās un nevar satikt savā starpā. Ļoti grūti skatīties uz to, ka dvīņi iet šķirtu ceļu. Katrā ziņā mēs gribam viena otrai būt līdzās. Mēs priecājamies, ka izskatāmies līdzīgas. Lai arī pašām nešķiet, ka esam līdzīgas. Ja ieskatās kārtīgāk, ir lietas, kas mūsu izskatā atšķiras. Esam līdzīgas, bet vienādas noteikti ne. Rakstura atšķirības izpaužas atkarībā no situācijas. Bieži vien, ja vienai ir lielāka pārliecība par kaut ko, tad viņa otru māsu cenšas iedrošināt, darīt to ar pārliecību. Abas esam spontānas, bet arī - kā kurā situācijā. Mums ir idejas, kas kalpo kā grūdiens kaut kam jaunam. Mēs abas esam vēži pēc horoskopa. Kā jau zinām - vēži ir diezgan emocionāli. Visu uztver caur sajūtām. Esam liepājnieces, kas mācās Rīgā. Pamatskolā un sākumskolā mācījāmies Liepājā. «X faktors» notiek Rīgā, ko varam apvienot ar mācībām Rīgas Doma kora skolā,» par abu ikdienu un vēlmi iemirdzēties pie Latvijas šovbiznesa debesīm pastāsta Sanita Roze.

Kopā ne tikai dzied, bet arī sporto

Māsas atklāj, ka vieglāk ir būt kopā nekā atsevišķi. Protams, abām ir nepieciešama arī sava privātā telpa un atšķirīgi draugi. Ilgākais posms, ko meitenes pavadīja šķirti, bija laiks, kad Sanita gadu mācījās Rīgā, cenšoties iejusties jaunā vidē, kamēr Sanija mācījās Liepājā. Māsas ļoti novērtē, ka ir viena otrai, apzinoties, ka būt dvīnēm ir liels retums. Jaunietes kopā ne tikai dzied, bet arī sporto un dejo.

«Kad bijām ļoti maziņas, mums bija astma. Bez inhalatora mēs nevarējām noskriet vairāk par 30 metriem. Bet, tā kā mums ir ļoti liels gribasspēks darīt, mainīt un uzlabot sevi, tad gadu gaitā vairāk sākām nodarboties ar skriešanu, kas palīdzēja pārvarēt veselības problēmas un uzturēt sevi formā. Sākotnēji sports mums nepatika. Taču ar laiku domāšana mainījās. Sākām spēlēt volejbolu un skriet. Mums iepatikās sports, kas palīdz uzturēt sevi gan formā, gan izlādēties. Tāpat arī dejojam un ejam uz kopīgiem treniņiem, cik vien laiks atļauj un varam apvienot ar Rīgas Doma kora skolu. Ir arī fiziskie treniņi. Taisām sportā vingrinājumus, izpildām kardio un spēka dinamiskos vingrinājumus, vingrinoties pie motivējošas mūzikas,» pastāsta Sanija.