Ceturtdiena, 25.aprīlis

redeem Bārbala, Līksma

arrow_right_alt Vakara Ziņas

VAKARA ZIŅAS. Rīgā pirmizrādi piedzīvo ļoti provokatīva filma

Filma «Suņi nevalkā bikses» kinoteātros būs skatāma, sākot no 30. oktobra. Zāle kinoseansa laikā bija piepildīta, un filmas noslēgumā skanēja skaļas ovācijas. Jāteic, ka publika pret redzēto nebija vienaldzīga. Režisoram ideāli izdevies ar mazām niansēm radīt gan šausminošus skatus, gan arī atainot galvenā varoņa ilgas pēc mūžībā aizgājušās sievas, pārdzīvojumu un psiholoģisko stāvokli. © Ģirts Ozoliņš/F64 Photo Agency

18. oktobrī kinoteātrī «Splendid Palace» Rīgas Starptautiskā kino festivāla ietvaros pirmizrādi piedzīvoja Latvijā uzņemtā somu režisora J. P. Valkeapē filma «Suņi nevalkā bikses» («Dogs dont wear pants»).

Filmā tiek apspēlēta BDSM (seksuālu prakšu kopums, kas ietver erotisku varas apmaiņu ar asām sajūtu stimulācijām un dažādām lomu spēlēm; - red. piez.) tematika.

Ģirts Ozoliņš/F64 Photo Agency

Filmas galvenais varonis ir sirds ķirurgs Juha, kas pēc traģiskas un pāragras sievas nāves gadiem ilgi nespēj tikt pāri smagajam zaudējumam. Nejauša satikšanās ar bargo kundzi Monu ieved viņu skarbajā un tumšajā BDSM pasaulē, kurā viņš ir tikai suns.

Šī filma tika uzņemta Latvijā, bet tās galvenie aktieri ir no Somijas. Filma ar asajiem un negaidītajiem pagriezieniem, un dāma, kas tērpta lakādas kostīmā ar pātagu, acīmredzot ne pārāk uzrunāja latviešu slavenības, kas izvēlējās piektdienas vakaru pavadīt savādāk. Lielākoties pirmizrādi apmeklēja jaunieši, Latvijas BDSM komūnas dalībnieki, interesenti un radošo profesiju pārstāvji.

Ģirts Ozoliņš/F64 Photo Agency

Bijušais žurnālists, komentētājs Voldemārs Hermanis (Jaunā Rīgas teātra režisora Alvja Hermaņa tēvs) bija viens no tiem, kas piektdienas vakaru izvēlējās pavadīt, skatoties psiholoģiski spraigo un tumšās krāsās piesātināto pikanto filmu.

Ģirts Ozoliņš/F64 Photo Agency

Novērtēt somu režisora J. P. Valkeapē veikumu ieradās arī pašmāju kinorežisors Māris Martinsons. Starp citu, viņa paša filmā «Jaungada taksometrs» tika apspēlēta nedaudz BDSM tematika, kad viens no varoņiem attapās nelielā pagrabiņā.

Ģirts Ozoliņš/F64 Photo Agency

Vieni no spilgtākajiem pirmizrādes apmeklētājiem, kas ieradās tās tematikai atbilstošā dreskodā. Dāma lakādas tērpā tika vesta pie ķēdes ar suņu kaklasiksnu, bet viņas kungam rokās bija pletne.

Ģirts Ozoliņš/F64 Photo Agency

Drosmīgākais un spilgtākais šā vakara pāris bija vīrietis, kurš nēsā melnu suņa masku un kaklasiksnu. Suni pavadiņā turēja BDSM pavēlniece ar koši ziliem matiem, apspīlētu korseti, zilām zeķbiksēm un melniem šņorzābakiem.