Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Vakara Ziņas

VAKARA ZIŅAS. Mārtiņš Rītiņš: Beidziet baumot, Baltezera māju nepārdošu!

© Dāvis ŪLANDS, F64 Photo Agency

Šefpavāru Mārtiņu Rītiņu 70. dzimšanas dienā ieradās godināt arī viņa vecākie brāļi – Jānis un Andrejs Rītiņi, kas mērojuši ceļu no Londonas. Lai arī bija izskanējušas runas, ka Rītiņš tirgo savu Baltezera īpašumu, viņš noliedz šādas baumas, skaidrojot, ka jau tuvākajā nākotnē plāno paplašināt savu rezidenci, jo pie viņa uz dzīvi pārcelsies brāļi.

«Jānis un Andrejs ielidoja jau nedēļu pirms manas jubilejas pasākuma, un pa šo laiku esam jau daudz ko Rīgā izbaudījuši. Noskatījāmies arī jaunākās filmas - «Oļegs» un «Čikāgas piecīši». Brāļi manā dzimšanas dienā ziedos «Mārtiņa fondam» [Labdarības fonds, kas palīdz bērniem ar īpašām vajadzībām un kura patrons ir Mārtiņš Rītiņš].

Mēs ģimenē bijām četri brāļi. Viens no vecākajiem brāļiem - Juris Rītiņš aizgāja mūžībā vienā un tajā pašā dienā ar Deividu Boviju. [Pasaulē pazīstamais angļu mūziķis Deivids Bovijs nomira 2016. gada 10. janvārī.]

Mani vecākie brāļi, kas uz jubileju ieradās no Londonas, ir mākslinieki. Katru reizi, kad braucu uz Londonu, es palieku pie brāļiem. Tiekamies trīs vai četras reizes gadā un bieži runājam pa telefonu. Kad staigāju pa mežu, uzlieku austiņas un zvanu brāļiem, lai dotu padomus. Jaunākais brālis sniedz padomu vecākajiem. Jaunākais nekad nav bijis izlutināts. Jaunākais brālis katrreiz dabūja valkāt vecāko brāļu drēbes. Man nekad nebija savas drēbes. Atceros, ka mamma mums visiem uzadīja džemperus, tas bija mans pirmais personiskais apģērbs.

Esmu pierunājis brāļus atgriezties Latvijā uz palikšanu. Mēs atkal būsim visi trīs kopā! Dzīvosim Baltezerā, kur mums ir liela teritorija. Uzcelsim mājai vēl vienu stāvu. Māju nepārdodu. Tās bija baumas,» pastāsta Mārtiņš Rītiņš.