Piektdiena, 26.aprīlis

redeem Alīna, Rūsiņš, Sandris

arrow_right_alt Vakara Ziņas

VAKARA ZIŅAS. Skulme uzveic savas lielākās bailes

© Facebook

26. oktobrī Kuldīgas naktslokālā «Stenders» notiks Latvijas šovbiznesa šī brīža apspriestāko vārdu Andra Kiviča un Lienes Skulmes debijas albuma «Incidents» prezentācijas koncerts, kuram sekos dueta uzstāšanās visā Latvijā.

«Interese par mums ir tiešām liela, un šobrīd nav iespējams pateikt, cik tieši koncertu būs tūrē, jo telefons turpina zvanīt un arī sociālajos tīklos cilvēki interesējas par iespēju redzēt mūs savā pilsētā,» sarunā ar »Vakara Ziņām« stāsta Andris Kivičs. «Tas viss ir tik interesanti! Nekad nedomāju, ka tiešām uzstāšos publikas priekšā un duetā ar Andri, kuram jau ir deviņi ierakstu albumi, un mūsu kopīgais debijas albums iznāks kā desmitais,» atklāj skaistumkaraliene Liene Skulme.

Kā atzīst duets, sākumā doma par regulāru koncertēšanu un albuma ierakstīšanu nav bijusi, taču pēc reitingu rekordu sitēja, seriāla «Kivičs. Pavisam privāti» tituldziesmas «Tā mēs mirdzam, tā mēs gaistam» panākumiem, pāra fani un domubiedri jautājuši, kad būs turpinājums kopīgajām muzikālajām aktivitātēm. «Tad notika visiem zināmais «Facebook» tiešraides incidents vannā (kam pieder Latvijas rekords tiešraides skatītāju daudzuma ziņā), kuram par godu tapa nākamā dueta dziesma «Vanna», kas, pateicoties asprātīgajam un pašironiskajam tekstam, kļuva par interneta hitu. Tad sākās piedāvājumi uzstāties privātajos pasākumos gan Latvijā, gan arī ārzemēs, kuru organizatori vēlējās dzirdēt tieši šos divus skaņdarbus dzīvajā izpildījumā. Faktiski tad bija skaidrs, ka pieprasījums pēc mums ir, taču, lai mēs kā duets izskatītos nopietni, ir vajadzīgs savs repertuārs un ir jātop albumam. Paldies Dievam, Spānijā pavadītie trīs mēneši šovasar bija tik iedvesmojoši, ka dziesmas «atnāca» pašas, un būtībā viss albuma saturs ir par mūsu raibo dzīvi. Tādus skaņdarbus kā «Tenerife», «Incidents» un «Dzeltenā prese» es saucu par tīru mantu, jo samelots nav neviens vārds. Dziesmas vienkārši ir par mūsu dzīvi un piedzīvojumiem - gan pozitīviem, gan negatīviem,» pauž mūziķis.

«Vēl viens pozitīvs moments, ka pirms došanās albuma «Incidents» tūrē mums ir bijuši 25 privāti pasākumi, kuros ir bijusi iespēja pieslīpēties vienam pie otra kā dziedātājiem un skatuves māksliniekiem, saprast, kādā formātā mēs jūtamies visērtāk,» stāsta Liene. «Priecē arī tas, ka cilvēki ir tik atvērti un priecīgi par to, ka Latvijas popmūzikā parādās kaut kas jauns, iespējams, savādāks, jo mēs esam nozvērējušies paši sev, ka tukšas frāzes un dziesmas par neko mūsu repertuārā nekad nebūs.»

Jautāta, vai nav bail uzstāties publikas priekšā, Liene atbild: «Protams, lampu drudzis ir, taču pēc tam, kad Andris, kurš uzstājās ar savu grupu «Z-scars», pilnīgi negaidot, mani izsauca uz skatuves Ogres estrādē nodziedāt vienu dziesmu 5000 cilvēku priekšā, man bija sajūta, ka esmu izgājusi ugunskristības. Tas ir vairojis manī pārliecību, ka varu tikt galā ar, iespējams, vislielākajām bailēm šinī pasaulē - bailēm no uzstāšanās publikas priekšā un bailēm no tā, ko par mani padomās.»

Andra un Lienes ierakstu albums ir tapis Rīgā, Reiņa Briģa studijā un Ogresgalā, AD Arnis studijā. Albumā būs astoņas dziesmas, kas ir tapušas tieši 2019. gadā.

«Gribam pateikt milzīgu paldies albuma sponsoram un atbalstītājam Viesturam Kronbergam no Aizputes,» uzsver mūziķis un piebilst: «Visā šajā albuma tapšanas procesā man bija ļoti interesanti vērot Lieni - gan studijā pie mikrofona, gan veicot gala korekcijas dziesmu tekstos. Absolūti sajūsmināts biju brīdī, kad Liene ierosināja albumu vāciņiem noformējumu veidot pašas rokām, piešķirot īpašu dizaina risinājumu katram albumam atsevišķi. Esmu priecīgs, ka viņai bija iespēja parādīt savu mākslinieces talantu.»

Tuvākie tūres koncerti gaidāmi: 26. oktobrī Kuldīgā, 31. oktobrī Ogrē, 7. novembrī Liepājā, 9. novembrī Alūksnē.